Bli kund Annonsera
onsdag 18 september 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Vattenfall söker bolagsjurist med miljörättslig inriktning


Publicerad:
9 september 2019


Vill du tillsammans med oss, bygga vägen som ska ta oss framåt mot en fossilfri framtid?

Energi är vårt bidrag till människors livskvalitet – varje dag. Med över 20 000 medarbetare erbjuder Vattenfall ett brett utbud av tjänster inom el och värme till miljoner kunder i norra och västra Europa. För våra kommande utmaningar behöver vi människor som helhjärtat engagerar sig för våra kunder och för en hållbar samhällsutveckling – människor som du.

Vattenfalls juridiska avdelning ansvarar för alla juridiska frågor i Vattenfall-koncernen, förutom arbets- och skatterätt. Avdelningen ger juridisk service till samtliga enheter inom koncernen, inklusive Vattenfalls styrelse, VD och koncernledning. Vattenfalls nordiska del består av ett antal olika verksamheter inom produktion, distribution och försäljning av el, värme och olika energilösningar. Vi har kunder i Sverige, Danmark och Finland. Verksamheten består bl.a. av elhandel, vattenkraft, fjärrvärme, vindkraft, nätverksamhet och kärnkraft.

En av våra medarbetare har gått vidare till andra arbetsuppgifter och vi söker därför nu en miljöjurist som ska stödja Vattenfalls verksamhet i Norden.
 

Ansvarsområde och arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett team av jurister som arbetar med att ge bred juridisk service till Vattenfalls nordiska verksamhet, både i civil- och miljörättsliga frågor. Den miljörättsliga arbetsgruppen består normalt av tre personer varav en har gått vidare till andra arbetsuppgifter inom Vattenfalls juristavdelning. Gruppen behöver därför nu förstärkning.

Arbetet består i att ge support i miljörättsliga frågor och särskilt att delta i utvecklingen av nya vindkraftsprojekt, men också att stödja andra verksamheter inom koncernen. Till uppgifterna hör att företräda Vattenfall inför domstolar och andra myndigheter. En annan viktig del är att medverka i M&A-processer som ansvarig för miljörättsliga frågor. I arbetet ingår också att ge support i remiss- och lagstiftningssammanhang och att hålla interna utbildningar på miljörättens område. Tjänsten kan även medföra att man får koordinera externa jurister i miljörättsliga ärenden. Resor inom främst Sverige är en del av tjänsten.
 

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Du som söker har jur.kand. examen (eller motsvarande), mycket goda teoretiska kunskaper och minst 3-4 års erfarenhet av kvalificerat miljörättsligt arbete, från advokatbyrå, domstol eller motsvarande. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du är van vid miljörättsliga tillståndsprocesser och att ta ett stort eget ansvar.

Vi söker en person med bred miljörättslig juridisk kompetens och med förmåga att använda de miljörättsliga kunskaperna i både tillståndsprocesser och i affärssammanhang, som t.ex. att göra en miljörättslig riskanalys inför ett investeringsbeslut.

Det är meriterande, men inte nödvändigt, om du har erfarenhet av energibranschen och av att arbeta i en projektorganisation.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är strukturerad och självgående med starkt driv. Du vill ta ansvar och har ett gott omdöme samt god samarbetsförmåga. Du är kontaktskapande såväl internt som externt samt har ett stort engagemang och ger ett affärsmässigt bemötande.

Mer information
Välkommen med din ansökan senast den 29 september 2019 via länk på denna sida eller via vår hemsida.

Vill du vara med och göra skillnad?

Placeringsort
Vi sitter i trevliga lokaler i kontorslandskap i Arenastaden i Solna.

Säkerhetsprövning mm Tjänsten är säkerhetsklassad. Drogtest och säkerhetsprövning kommer ske för anställning.

Övrigt
Det finns en stor efterfrågan på vår support och vi har höga ambitioner på kvalité och snabb service. Men vi är angelägna om att våra medarbetare har en rimlig balans mellan arbete och fritid.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för Legal Nordic Fredrik Sundin, +46 8 7395221. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår rekryterare Anneli Jarlsheim, 072-585 28 76

Fackliga representanter
Fackliga representanter i Sverige: Michelle von Gyllenpalm (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). För att komma I kontakt med de fackliga representanterna; var vänlig och ring Vattenfalls växel 08 739 50 00.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfalls mål
Vi på vattenfall har bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. För att lyckas måste vi, som ett av Europas största energibolag, först bli helt fossilfria själva. Men det räcker inte. För att bidra till ett fossilfritt samhälle måste vi göra mer än att enbart fokusera på hållbar energiproduktion.

För vi är övertygade om att om vi ska göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation måste vi nämligen se på utmaningen ur ett bredare perspektiv än att enbart producera energi på ett hållbart sätt.

Följ med oss på vägen mot fossilfritt liv.

Ansök här

Sveriges domstolar får ny webbplats

Även Högsta domstolens sidor får ett nytt utseende med ökade sökmöjligheter för att hitta domstolens avgöranden.

Foto Åke E:son Lindman

Nytt justitieråd i HFD

Regeringen har utnämnt kammarrätts-lagmannen Marie Jönsson till justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Ny verksamhetsgrupp på Törngren Magnell

Fredrik Gustafsson och Erik Woodcock har rekryterats med ansvaret att bygga upp verksamhetsgruppen inom Technology.

Datainspektionen granskar Region Uppsala

Datainspektionen ska utreda varför regionen har skickat patientuppgifter utan kryptering.

Ny generalsekreterare i Advokatsamfundet

Måndagen den 2 september tillträdde Mia Edwall Insulander som generalsekreterare för Sveriges advokatsamfund.

Setterwalls rekryterar delägare

Setterwalls har rekryterat energi- och infrastrukturspecialisten Martin Sandgren som ny delägare.

Foto Leif R Jansson/Scanpix

Nytt justitieråd i HD

Cecilia Renfors tillträder som justitieråd i Högsta domstolen.

Mål om sameby inleds

Högsta domstolen har inlett huvudförhandling i målet mellan Girjas sameby och staten angående bättre rätt till småviltsjakt och fiske.

EU-jurist till Lindahl

Advokatfirman Lindahls kontor i Helsingborg har rekryterat Eric Ericsson som Senior Counsel i syfte att förstärka byråns EU- och konkurrensrättsteam.

Regeringen utnämner två domare

Vid sitt sammanträde den 29 augusti har regeringen utnämnt två nya domare.

Foto MRR-photography

71 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 71 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 28 augusti.

Datainspektionen granskar universitet

Datainspektionen ska granska om Umeå universitet har hanterat känsliga personuppgifter på rätt sätt.

Foto © tomloel

JO väcker åtal mot domare för tjänstefel

JO Lars Lindström har beslutat att väcka åtal mot en rådman och en tidigare lagman för tjänstefel.

Flera hot mot domstolar

Under onsdagen och torsdagen skickades hot till flera myndigheter inom Sveriges Domstolar. Hoten uppges ha varit av liknande karaktär.

Dom mot Asap Rocky överklagas inte

Åklagaren har beslutat att inte överklaga domen där artisten Asap Rocky och ytterligare två personer dömdes till villkorlig dom för misshandel.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt ett hovrättsråd, sex rådmän och ett tekniskt råd.

Foto JanneBanan

Domarnämnden föreslår nytt justitieråd

I slutet av året lämnar Ingemar Persson uppdraget som justitieråd i Högsta domstolen och vid sitt senaste möte beslutade Domarnämnden att föreslå Johan Danelius som hans efterträdare.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt