Bli kund Annonsera
onsdag 18 september 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Baker McKenzie söker biträdande jurister till flera rättsområdenPublicerad:
9 september 2019


Baker McKenzie är en internationellt topprankad advokatbyrå och en av världens ledande inom affärsjuridik. Byrån växer inom flera områden och söker nu biträdande jurister till flera rättsområden Employment & Compensation, Tax, International Commercial & Trade och Dispute Resolution.

Arbetsbeskrivning
Som biträdande jurist kommer du tillsammans med dina kollegor att arbeta brett inom respektive rättsområde. Du kommer arbeta med seniora biträdande jurister och delägare, nära klienterna och du får tidigt stort eget ansvar. Bland uppdragsgivarna finns flera av de främsta svenska och internationella företagen. Många av våra uppdrag innebär gränsöverskridande arbete och du kommer att arbeta med kollegor i andra länder på en daglig basis.

Tjänsten är placerad i moderna lokaler centralt belägna på Vasagatan i Stockholm.

Vem är du?
Vi söker dig som har en juristexamen med goda akademiska meriter och ca 1–2 års erfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av - vi förutsätter att du har ett intresse för - respektive verksamhetsgrupps område, dvs. arbetsrätt, skatterätt, internationella kommersiella handelsfrågor eller tvistlösning. Vidare är notarietjänstgöring mycket meriterande för samtliga tjänster och ett krav för tjänsten som biträdande jurist till tvistlösningsgruppen.

Du trivs med att arbeta i ett högt tempo i en internationell organisation och vill växa och utvecklas på byrån. Du ser helheten i affären och är lösningsorienterad. I en grupp är du en lagspelare som har mycket god samarbetsförmåga och social förmåga. Vidare har du god analytisk förmåga, är noggrann och strukturerad. Slutligen tycker du det är roligt att arbeta med flera projekt samtidigt och är van att hålla deadlines
och arbeta självständigt.

Då den största delen av ditt arbete kommer att utföras på engelska måste du kunna arbeta helt obehindrat på både engelska och svenska.

Du erbjuds
Du får möjligheten att komma till en verkligt internationell organisation där man regelbundet träffas i sina rättsområden (eller practice groups som vi kallar dem) på möten i olika länder. Du får också chansen att arbeta med några av de största svenska och multinationella företagen som klienter.

Baker McKenzie satsar också mycket på utvecklingsprogram både för personlig utveckling och karriärsutveckling och det är en social arbetsplats med många gemensamma aktiviteter såsom lunchlöpning, internationella fotbollsturneringar och AW:n på Stockholmskontoret.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Baker McKenzie med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se, vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Agnes Smedberg på +46 70 29 170 46 eller agnes.smedberg@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten
Stora, välkända klienter. Fokus på innovation. Utmanande arbete. Baker McKenzie är världens högst rankade advokatbyrå - och en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik. Men det allra viktigaste är att du som medarbetare ska känna dig högt rankad hos oss. Hela vår kultur bygger på att alla ska utvecklas till sin fulla potential. Vi ser det som att byrån består av 13 499 jobbcoacher och du kan snart bli en av dem.

Vi är ett sammansvetsat team på ca 100 personer i Stockholm med den internationella byråns alla fördelar. Vi sitter i trevliga lokaler centralt på Vasagatan 7 och erbjuder dig en stimulerande, inkluderande och trevlig arbetsmiljö. Tillsammans arbetar vi över rättsområden och landsgränser för att bistå våra klienter på bästa sätt. Baker McKenzie grundades i Chicago 1949 och idag är vi fler än 13 000 medarbetare på 78 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001.

Sökord: biträdande jurist, affärsjuridisk byrå, affärsjuridik, arbetsrätt, skatterätt, tvistlösning, internationell kommersiell handel, processrätt, Employment & Compensation, Tax, International Commercial & Trade, Dispute Resolution

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Agnes Smedberg

Sveriges domstolar får ny webbplats

Även Högsta domstolens sidor får ett nytt utseende med ökade sökmöjligheter för att hitta domstolens avgöranden.

Foto Åke E:son Lindman

Nytt justitieråd i HFD

Regeringen har utnämnt kammarrätts-lagmannen Marie Jönsson till justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Ny verksamhetsgrupp på Törngren Magnell

Fredrik Gustafsson och Erik Woodcock har rekryterats med ansvaret att bygga upp verksamhetsgruppen inom Technology.

Datainspektionen granskar Region Uppsala

Datainspektionen ska utreda varför regionen har skickat patientuppgifter utan kryptering.

Ny generalsekreterare i Advokatsamfundet

Måndagen den 2 september tillträdde Mia Edwall Insulander som generalsekreterare för Sveriges advokatsamfund.

Setterwalls rekryterar delägare

Setterwalls har rekryterat energi- och infrastrukturspecialisten Martin Sandgren som ny delägare.

Foto Leif R Jansson/Scanpix

Nytt justitieråd i HD

Cecilia Renfors tillträder som justitieråd i Högsta domstolen.

Mål om sameby inleds

Högsta domstolen har inlett huvudförhandling i målet mellan Girjas sameby och staten angående bättre rätt till småviltsjakt och fiske.

EU-jurist till Lindahl

Advokatfirman Lindahls kontor i Helsingborg har rekryterat Eric Ericsson som Senior Counsel i syfte att förstärka byråns EU- och konkurrensrättsteam.

Regeringen utnämner två domare

Vid sitt sammanträde den 29 augusti har regeringen utnämnt två nya domare.

Foto MRR-photography

71 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 71 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 28 augusti.

Datainspektionen granskar universitet

Datainspektionen ska granska om Umeå universitet har hanterat känsliga personuppgifter på rätt sätt.

Foto © tomloel

JO väcker åtal mot domare för tjänstefel

JO Lars Lindström har beslutat att väcka åtal mot en rådman och en tidigare lagman för tjänstefel.

Flera hot mot domstolar

Under onsdagen och torsdagen skickades hot till flera myndigheter inom Sveriges Domstolar. Hoten uppges ha varit av liknande karaktär.

Dom mot Asap Rocky överklagas inte

Åklagaren har beslutat att inte överklaga domen där artisten Asap Rocky och ytterligare två personer dömdes till villkorlig dom för misshandel.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt ett hovrättsråd, sex rådmän och ett tekniskt råd.

Foto JanneBanan

Domarnämnden föreslår nytt justitieråd

I slutet av året lämnar Ingemar Persson uppdraget som justitieråd i Högsta domstolen och vid sitt senaste möte beslutade Domarnämnden att föreslå Johan Danelius som hans efterträdare.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt