Bli kund Annonsera
lördag 19 oktober 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist med IT-inriktning till Länsförsäkringar


Publicerad:
8 oktober 2019


Du erbjuds en spännande och varierad roll som bolagsjurist hos en unik arbetsgivare inom bank- och försäkring, Länsförsäkringar AB med kontor på Gärdet i Stockholm. Du kommer att ges tillfälle att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom IT-området och inom bank- och försäkringsområdet utifrån ett koncernövergripande perspektiv.

Om jobbet

Vi söker en engagerad bolagsjurist med IT-inriktning till avdelning Bolagsjuridik. Du kommer att ha en spännande roll med inriktning mot IT-avtalsområdet. Du kommer i övrigt att arbeta brett och bistå Länsförsäkringar AB-koncernen med juridisk rådgivning inom Bolagsjuridiks ansvarsområden. Du kommer att granska och upprätta avtal, tolka och tillämpa lagar och andra regler, delta i projekt och arbeta med koncernens interna regelverk.  Du kommer även att ha styrelsesekreteraruppdrag i koncernens bolag.

Utbildning och erfarenhet

Vi vill att du har en juridisk kandidatexamen, gärna med tingsmeritering eller annan likvärdig arbetslivserfarenhet och minst fyra års erfarenhet av affärsjuridiskt arbete vid advokatbyrå eller företag. Förutom goda kunskaper inom associationsrätt och allmän avtalsrätt efterfrågar vi erfarenhet av att upprätta och förhandla avtal inom IT-området.

Vem är du?

Som person är du strukturerad, resultatorienterad och har hög arbetskapacitet. Vidare har du god samarbetsförmåga, integritet och ett prestigelöst förhållningssätt. Du är analytisk och har en god stilistisk förmåga och behärskar engelska i tal och skrift.

Om oss

Bolagsjuridik arbetar brett inom affärsjuridiken med särskilt fokus på associationsrätt, avtalsrätt och näringsrättsliga regler. Andra prioriterade områden är kapitalförvaltningsjuridik, IT-rätt, immaterialrätt, marknadsrätt, konkurrensrätt och transaktionsrelaterad juridik. Inom IT-området arbetar vi med avtal rörande bland annat licensiering, utveckling, systemleveranser, molntjänster och drift av system. Vi lämnar även juridiskt stöd i upphandlingar och tvistelösning och avseende de regelverk som rör tillståndspliktiga bolags utläggning av verksamhet. Avdelningen består idag av nio jurister och en assistent.

Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering.

Mer information och ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 31 oktober, tveka inte att söka redan idag.

Om du har frågor om tjänsten kontakta Anna Rygaard, chef Bolagsjuridik, telefon 08-588 419 33.

Ansök här

Åklagaren överklagar inte dom om polisskott

Stockholms tingsrätt frikände tre poliser som var åtalade i samband med att en 20-årig man sköts till döds och åklagaren väljer att inte överklaga domen.

Datainspektionen granskar inkassobolag

Granskningen av Sergel Kredittjänster är ett led i Datainspektionens arbete att rutinmässigt kontrollera stora aktörer med inkassotillstånd.

Final för VQ Forum

På torsdagen ägde den tionde VQ-konferensen i ordningen rum i Stockholm.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 17 oktober utnämnt två lagmän i förvaltningsrätten och en kammarrättslagman.

Foto Wavebreakmedia

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 10 oktober utnämnt fyra nya domare.

Tre nya delägare till AG Advokat

AG Advokat har valt in advokaterna Maria Fahlcrantz, Niklas Gyllentrost och Eric Ödling som delägare i byrån och fortsätter därmed sin utvecklingsresa. De nya delägarna inträder till årsskiftet.

Ports Group rekryterar från Groth

Varumärkesbyrån Ports Group rekryterar immaterialrättsspecialisten Johan Sjöbeck från Groth & Co.

42 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 3 oktober. Samtidigt utträdde 28 advokater ur samfundet.

Uppdrag till rätts-vårdande myndigheter

För att stärka rättskedjeperspektivet har regeringen beslutat om ett uppdrag till Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten, Domstolsverket, Kriminalvården och Brottsförebyggande rådet att bedöma framtida verksamhetsvolymer i rättskedjan.

Kawin Mårtensson går till Kompass

Kompass Advokat rekryterar Kawin Mårtensson för att arbeta inom främst försäkring och finansiell reglering.

Ny ledning på Delphi

Advokatfirman Delphi i Stockholm utser Stefan Erhag till managing partner och Frida Rydin till vice VD.

Foto Varlakov Alex

Domstolsverket föreslår höjd timkostnadsnorm

Domstolsverket föreslår att timkostnadsnormen inom rättshjälpsområdet för 2020 höjs med 24 kronor till 1.404 kronor.

Nya delägare i Setterwalls

Setterwalls etablerar en tvistlösningsavdelning med nya delägarna Johannes Ericson och Magnus Rydberg som ansluter från Hamilton Advokatbyrå.

Fröberg & Lundholm utser ny delägare

Fröberg & Lundholm Advokatbyrå har valt in advokaten Emma Lund som ny delägare.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 19 september utnämnt sju domare.

Foto JanneBanan

Nytt justitieråd i HD

Regeringen har utnämnt expeditionschefen Johan Danelius till justitieråd i Högsta domstolen.

Datainspektionen får ökade anslag

Regeringen föreslår i budgetpropositionen att Datainspektionen ska få 14 miljoner kronor i ökade anslag för att hantera uppdraget att besluta om tillstånd för och utöva tillsyn över kamerabevakning.

DI granskar Statens servicecenter

Datainspektionen ska undersöka om Statens servicecenter har nödvändiga rutiner för att upptäcka och utreda personuppgiftsincidenter.

Foto Juergen Priewe

280 miljoner till Sveriges Domstolar

Sveriges Domstolar får i regeringens budgetproposition en ramökning med 280 miljoner kronor från 2020. Men migrationsdomstolarna får betydligt mindre än de behov som Domstolsverket beräknat.

Sveriges domstolar får ny webbplats

Även Högsta domstolens sidor får ett nytt utseende med ökade sökmöjligheter för att hitta domstolens avgöranden.

Foto Åke E:son Lindman

Nytt justitieråd i HFD

Regeringen har utnämnt kammarrätts-lagmannen Marie Jönsson till justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Ny verksamhetsgrupp på Törngren Magnell

Fredrik Gustafsson och Erik Woodcock har rekryterats med ansvaret att bygga upp verksamhetsgruppen inom Technology.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.




 
» Logga in automatiskt