Bli kund Annonsera
måndag 13 juli 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 16 april 2019,

Årets bolagsjurist utsedd

För sjunde året i rad utsågs nyligen årets bolagsjurist. I år var det Izettles chefsjurist Oskar Arndt som fick ta emot utmärkelsen.
Magnus Lilliehöök, Lisa Liljekvist och Oskar Arndt
Foto: Yohanna Idha

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Oskar Arndt som är chefsjurist på Izettle har utsetts till årets bolagsjurist och tog emot priset i samband med Sveriges Bolagsjuristers vårmöte den 3 april.

Han har enligt juryn spelat en mycket viktig roll för Izettle i både uppbyggnaden av bolaget och den avbrutna IPO-process som istället resulterade i att Paypal köpte bolaget.

Juryn uppger i sin motivering bland annat att "genom att kombinera det juridiska, strategiska och affärsmässiga är han en verklig möjliggörare" och "på knappt två veckor förvandlades en börsintroduktion till en på många sätt sensationell affär och årets bolagsjurist har visat på kraften av ett starkt proaktivt arbete som varit avgörande för en affär som realiserats på rekordkort tid och med värden som få kunnat förutspå".

Ytterligare två priser delades ut och Lisa Liljekvist, junior bolagsjurist på Storytel, utsågs till årets rising star och Magnus Lilliehöök, associate general counsel på Autoliv, mottog priset för årets deal.

I juryn ingår Erik Wahlin, chefredaktör för Affärsvärlden, Sara Ribbeklint, ordförande för Sveriges Bolagsjurister, Johan Winnerblad, styrelseordförande för Advokatfirman Vinge, Göran Norén, avdelningschef på Svenskt Näringsliv, Nina Macpherson, styrelseledamot i Scania samt Håkan Broman som utsågs till årets bolagsjurist 2018.

Ny generaldirektör för Domstolsverket

Kammarrättspresidenten Thomas Rolén har utsetts till generaldirektör för Domstolsverket, en tjänst han tidigare innehaft 2005-2007.

Byggstart för Hudiksvalls tingsrätt

Projektet med ny- och ombyggnation av domstolen i Hudiksvall kommer att starta i september och beräknas vara slutfört 2022.

Foto Patrik Svedberg

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2020 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Mats Melin leder coronakommissionen

Ordförande i den kommission som ska granska Sveriges hantering av coronapandemin blir före detta justitierådet Mats Melin.

Ny delägare i Steinmann

Advokatfirman Steinmann har valt in advokat Robert Bruzelius-Lidqvist som delägare med start den 1 juli.

Ny ledning vid Juridiska institutionen i Umeå

Den första juli tillträder Ulf Vannebäck som prefekt vid Juridiska institutionen, Umeå universitet. Tillsammans med Lena Landström och Johan Lindholm bildar han den nya ledningen vid institutionen.

Ny domstols- byggnad i Jönköping

Regeringen har gett klartecken för en ny domstolsbyggnad i Jönköping, som ska inrymma Göta hovrätt och Kammarrätten i Jönköping. Byggstarten är planerad till hösten och inflyttning sker hösten 2022.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Foto Frugan

Många nya mål väntas om vattenkraft

Regeringen har beslutat om den nationella plan som innebär att svenska vattenkraftverk ska omprövas och förses med moderna miljövillkor med början år 2022.

Foto © tomloel

Rekordmånga vill bli notarie

Intresset för att bli notarie är just nu rekordstort. Inte sedan 1990-talet har så många sökt till höstens notarietjänstgöring, visar antagnings- processen som just nu är i full gång hos Domstolsverket.

Ny delägare i Kilpatrick Townsend

Tobias Öd inträder som delägare i Kilpatrick Townsend och är verksam på byråns Stockholmskontor.

Datainspektionen granskar ABB

Myndigheten ska i ett första steg ta reda på om den är behörig att granska ett klagomål som rör ABB som är en internationell koncern.

Polisens belastnings- register är färdiggranskat

Efter att polisen under en period skickat ut felaktiga utdrag ur sitt belastningsregister har Datainspektionen granskat det inträffade.

Pandemin påverkar advokatbyråerna

Coronapandemin har inneburit en ekonomisk påfrestning för många advokatbyråer visar en undersökning från Advokatsamfundet. Hälften av byråerna märker minskad ärende-tillströmning och många advokater ser en påverkan på rättssäkerheten.

Förstärkningsstyrkan med domare utökas

Förstärkningsstyrkan med domare som rycker in i domstolar som tillfälligt behöver extra resurser kommer att utökas.

Foto Rawlik Dreamstime.com

Jurister får medaljer

Flera jurister får medaljer av kungen, bland dem professorn Said Mahmoudi och advokaten Lena Frånstedt Lofalk. Även förre detta justitieministern Beatrice Ask tilldelas medalj.

Foto David Naylor

Ny ledning i Uppsala

Den 1 juli tillträder professor Anna Singer som ny dekan för Juridiska fakulteten vid Uppsala Universitet, samt professor Anna Jonsson Cornell och docent Hans Eklund som prodekaner.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt