Bli kund Annonsera
måndag 18 november 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 14 juni 2019,

Sveriges just nu yngsta advokat

Den 13 juni upptogs Lina Andréasson i advokatsamfundet och är nu med sina 26 år Sveriges yngsta advokat. Hon har arbetat på den affärsjuridiska advokatbyrån Moll Wendén i Malmö sedan 2016 och har sedan dess specialiserat sig framförallt inom arbetsrätt.

Den 8 juni fyllde Lina Andréasson 26 år och några dagar senare upptogs hon som medlem i Advokatsamfundet. Enligt samfundet är hon nu Sveriges yngsta advokat. Det uppger advokatbyrån Moll Wendén i ett pressmeddelande.

- Det känns såklart väldigt bra att ha blivit advokat, men även lite surrealistiskt. Jag känner mig väldigt stolt. Jag känner heller ingen annan som har fått titeln så här tidigt så det är absolut speciellt, säger Lina Andréasson i en kommentar i pressmeddelandet.

Hon uppger vidare att hon började grundskolan ett år tidigare, började studera direkt efter gymnasiet och att hon efter juristexamen gick raka vägen till en advokatbyrå.

- Just nu vill jag bara landa i att ha nått målet och i eftermiddag kommer jag fira med mina kollegor här på kontoret. Framöver skall jag arbeta på mitt nätverk och på att ta ett större klientansvar. Advokattiteln ger per automatik större förtroende och ger tyngd i förhandlingar och det kommer att kännas bra att ha i ryggen, säger Lina Andréasson.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt