Bli kund Annonsera
fredag 22 november 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 27 augusti 2019,

Åklagaren överklagar inte dom mot Asap Rocky

Kammaråklagare Daniel Suneson har beslutat att inte överklaga domen från Stockholms tingsrätt där artisten Asap Rocky och ytterligare två personer dömdes till villkorlig dom för misshandel.

- Jag har accepterat tingsrättens bevisvärdering, det vill säga att det inte är styrkt att det använts hela eller trasiga flaskor vid misshandeln. Jag anser att gärningen har ett något högre straffvärde än de två månader som tingsrätten har kommit fram till, men jag har vid en samlad bedömning valt att ändå inte överklaga domen. Samtliga tre har faktiskt lagförts för misshandel och tingsrätten har avfärdat nödvärnsinvändningen och det tycker jag var viktigt att få klarlagt i det här ärendet, förklarar kammaråklagare Daniel Suneson i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Misshandeln ägde rum i centrala Stockholm den 30 juni och tre män häktades den 5 juli misstänkta för brottet. Alla tre släpptes ur häktet efter att rättegången avslutats. Den 14 augusti dömdes de av tingsrätten för misshandel till villkorlig dom.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt