Bli kund Annonsera
fredag 22 november 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 6 september 2019,

Setterwalls biträdde National General vid försäljning av Euro Accident

National General Holdings Luxembourg säljer det svenska försäkringsbolaget Euro Accident till en grupp investerare under ledning av investmentbolaget Impilo.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

National General Holdings Luxembourg, ett dotterbolag till National General Holdings Corp., har ingått avtal om försäljning av det svenska försäkringsbolaget Euro Accident.

Förvärvare är en grupp investerare under ledning av Impilo som är ett investmentbolag inriktat på nordiska investeringar inom healthcare-sektorn.

National General-koncernen tillhandahåller specialförsäkringslösningar inom en rad områden och moderbolaget National General Holdings Corp. är noterat på Nasdaq.

Euro Accident är ett svenskt livförsäkringsbolag specialist inom hälso- och sjukvårdsrelaterade försäkringslösningar samt sjukförsäkringsalternativ och vårdtjänster. Bolaget har varit en del av National General-koncernen sedan 2013.

Transaktionen, som är villkorad av sedvanliga tillträdesvillkor och myndighetsgodkännanden, förväntas slutföras i slutet av 2019 eller i början av 2020.

Setterwalls team bestod av Patrik Olivecrona, Niclas Hermansson, Alex Källberg, Martin Johansson, Carl-Johan Lundgren, Ebba Svenburg, Christopher Wessberg Clason, Gustav Johansson, Marcus Svensson och Mattias Wiklund.

JK ändrar ersättning för frihetsberövande

Justitiekanslern har gjort en översyn av praxis för anspråk enligt frihetsberövandelagen och kommer att göra vissa ändringar av hur lidandeersättning ska bestämmas. Det sker främst i form av olika omfördelningar av det totala ersättningsbeloppet.

Åtal väcks efter förolyckad djurvårdare

Åtal väcks i ärendet där en 18-årig man dödades av en björn i en djurpark i Dalarna sommaren 2017. Förutom åtal om arbetsmiljöbrott yrkar åklagaren att parkens verksamhetsutövare åläggs en företagsbot på minst åtta miljoner kronor.

Foto Mikael Risedal

Lundensare bästa student i affärsjuridik

Årets upplaga av Business law challenge lockade många av landets juriststudenter och i finalen korades Marielle Pettersson vid Lunds universitet till vinnare.

Ny generaldirektör utsedd för Brå

Regeringen har utsett Kristina Svartz till ny generaldirektör för Brottsförebyggande rådet.

Ny VD på Delphi i Göteborg

Advokatfirman Delphi har utsett Annelie Liljeqvist till VD på sitt Göteborgskontor. 

Foto Stuart Miles

Offentlig sektor bättre på att anmäla incidenter

Datainspektionens rapport visar att anmälda personuppgiftsincidenter mellan januari och september har ökat med närmare 30 procent jämfört med samma period förra året.

24 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 24 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 november.

Foto stocksnapper

Fem domare utnämnda

Regeringen har 7 november utnämnt fem nya domare.

Granskning av brottsbekämpande myndigheter klar

Datainspektionen har granskat den förteckning som brottsbekämpande myndigheter måste ha över register och behandling av personuppgifter som omfattas av brottsdatalagen.

Nystartad skattebyrå

Ett antal namnkunniga skatteexpertar har gått samman och bildat skattebyrån Unum Tax.

Foto EU-domstolen

Svensk och finsk EU-domare på plats

Efter att de båda utsetts tidigare i år har nu Sveriges och Finlands domare tillträtt i EU-domstolen i Luxemburg.

Datainspektionen utökar granskning

Nu utökas granskningen av hur företag använder samtycke för att samla in personuppgifter. Datainspektionen inleder tillsyn av ytterligare bolag.

Foto © tomloel

Ansträngt läge i migrationsdomstolarna

Migrationsdomstolarnas balanser väntas enligt Domstolsverket öka de kommande åren och målen kommer fortsatt ta mycket lång tid att avgöra.

Advokater till nystartad fullservicebyrå

Ett tjugotal jurister bildar Astra Advokater med fokus på affärsjuridik, affärsprocess, affärsrelaterad straffrätt och skatterätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.




 
» Logga in automatiskt