Bli kund Annonsera
måndag 24 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Legal Counsel till AhlsellPublicerad:
12 februari 2020


Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter ca 33 miljarder SEK och de tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för ca 97 % av intäkterna. Med ca 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell Legal är en relativt nystartad koncernfunktion som stödjer verksamheten i samtliga sju länder som Ahlsell verkar i. Ansvarsområdet omfattar förutom de legala frågorna även hanteringen av koncernens försäkringsportfölj och regelefterlevnad. Genom sin expertis ska Ahlsell Legal främst stödja strategiska initiativ för att skapa lönsam tillväxt samt minska riskexponeringen i Ahlsells dagliga verksamhet. Efter några intensiva uppstartsår är Ahlsell Legal nu redo att ta in sin andra jurist till huvudkontoret i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Som bolagsjurist på Ahlsell kommer du att stötta verksamheten i ett brett spektrum av frågor i de olika jurisdiktionerna. Arbetet sker tvärfunktionellt och alltid i nära samarbete med den affärsdrivande organisationen. Rollen är särskilt inriktad mot att hantera alla typer av kommersiella avtal men du kommer även arbeta med M&A samt bolags-, försäkrings-, logistik-, IT-, digitaliserings-, hyres-, IP- och tvistefrågor. Att hålla internutbildningar och bidra till koncernens initiativ inom Environmental, Social & Governance är en naturlig del av uppgifterna.

Hos oss kommer du få driva egna projekt och förhandlingar samt ges en sällsynt möjlighet att medverka till vidareuppbyggnaden av Ahlsell Legal. Du rapporterar till Chefsjuristen.

För att passa i rollen måste du trivas med att arbeta kundfokuserat och effektivt. Du behöver vara öppen, ödmjuk och prestigelös samt sträva efter att leverera uppgifterna med enkelhet och bibehållen precision. Samtidigt förväntas du vara ansvarstagande och ha hög integritet. Förmågan att kunna fatta snabba men väl avvägda beslut är viktig.

Utbildning och erfarenheter

Vi söker dig som har avslutat juristexamen med goda resultat samt har ca fem års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag. Du har färdigheter i att arbeta med kommersiella avtal, gärna inom entreprenad eller IT, samt M&A. Ahlsells koncernspråk är svenska men du behöver kunna engelska flytande i tal och skrift. Talar du dessutom norska eller finska eller har kunskaper i offentlig upphandling, försäkringar eller IP är det meriterande.

Vad kan Ahlsell erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig en utmanande bolagsjuristroll som både ger självständighet och förutsätter ansvarstagande. Vi är ett snabbt växande bolag som präglas av aktivitet, effektivitet och en vilja att ständigt vara relevant för kunderna. Du kommer arbeta med ledningspersoner och du kommer vara viktig för Ahlsell Legals vidare professionalisering. Resor förekommer.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att TRYCKA HÄR.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information om tjänsten, kontakta Zarina Virsholm på tfn: 0733 99 07 27 eller mejla till zarina.virsholm@sharprecruitment.se. 

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Foto User_61482

Tre advokater varnas för Instagraminlägg

Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd varnar tre advokater vid en advokatbyrå i Stockholm för olika inlägg på sociala medier.

Vinge rekryterar immaterialrättsexpert

Åsa Hellstadius, immaterialrättsexpert och docent inom civilrätt, ansluter till Vinge.

Foto Bertil Bernhardsson

Jurist blir chef för SGU

Regeringen har utsett juristen Anneli Wirtén till generaldirektör för Sveriges geologiska undersökning, SGU.

Delägare återvänder till Hammarskiöld

PG Ekbom har per den 1 februari återinträtt som delägare i Advokatfirman Hammarskiöld.

Foto Sten-Åke Stenberg

Helsingborgs tingsrätt visar nya lokaler

Efter tre års byggarbete står nu Helsingborgs tingsrätt färdig. Lördag den 8 februari klockan 10-15 bjuds allmänheten in till öppet hus.

Ingen kreditupplysning för Yellow-belly

Datainspektionen återkallar tillståndet för företaget Yellow-belly att bedriva kreditupplysningsverksamhet därför att företaget lämnat ut uppgifter till Mrkoll i strid med kreditupplysningslagen.

Ny delägare i Fylgia

Advokaten Mathias Winge går in som delägare i Fylgia och har jobbat med obestånd sedan 2001.

Ny ordförande i Försvarsunderrättelse-domstolen

Kathrin Flossing har utnämnts till ordförande i Försvarsunderrättelsedomstolen.

Ny VD för Foyen

Maria Wallenborg Ekdahl tar över som VD för Foyen Advokatfirma.

Cirio förstärker inom life science

Odd Swarting började som senior counsel på Cirio den 1 februari.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt