Bli kund Annonsera
måndag 6 april 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Konkurrensverket söker Enhetschef till Enheten för karteller och förvärv


Publicerad:
24 mars 2020


Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Enheten ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och andra konkurrensbegränsande samarbeten mellan företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. På enheten finns ca 25 medarbetare, en biträdande enhetschef och en ansvarig för prövning av företagskoncentrationer. En stor del av enhetens arbete sker i projektform. Projektgrupperna sätts samman utifrån den uppgift som ska lösas och har ofta deltagare från olika delar av Konkurrensverket. Konkurrenslagen ger oss stöd att ålägga företag att lämna uppgifter, att hålla förhör och att genomföra platsundersökningar hos företag. Vi hanterar ofta stora informationsmängder varför användning och utveckling av digitalt stöd och it- forensiska metoder i utredningsarbetet är viktigt.

Arbetsuppgifter

Du leder och samordnar arbetet vid enheten och säkerställer att utredningarna bedrivs på ett effektivt sätt och i enlighet med Konkurrensverkets uppdrag. Du ingår i Konkurrensverkets chefsgrupp och lägger stor vikt vid samverkan och att tillsammans arbeta mot gemensamma mål. Den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete.

Du har personalansvar och utvecklar dina medarbetare genom ett tillitsbaserat ledarskap. Du driver ett ständigt förbättringsarbete avseende effektiva arbetsformer och kompetens, arbetar aktivt för en bra arbetsmiljö och medverkar till att skapa väl fungerande kontaktytor gentemot övriga verksamheten.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen inom ekonomi, juridik eller annat område som är relevant för tjänsten.
  • Erfarenhet av och intresse för att leda kvalificerade medarbetare i en kunskapsintensiv organisation.
  • Goda kunskaper i konkurrensrätt.

Ditt ledarskap präglas av tillit, tillgänglighet och att ta lärdom av misstag. Du har god förmåga och flexibilitet att anpassa det efter vad situationen och uppdraget kräver. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå.

Det är meriterande om du har haft personalansvar, har erfarenhet av att leda andra ledare, t.ex. projektledare, om du har erfarenhet av konkurrensrättsligt analysarbete eller utredningsarbete inom andra tillsynsområden samt om du har erfarenhet av att arbeta på myndighet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Information och kontakt

Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Hanna Witt, utvecklingschef, eller till Karin Alling, HR-ansvarig. Fackliga företrädare är Malin Rönnblom (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på tfn 08-700 16 00.

Sista ansökningsdag

Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Reach Mee. Välkommen med din ansökan senast 2020-04-13.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Karin Alling

HR-ansvarig

08-700 16 00

ANSÖK HÄR

Nya domare

Regeringen har den 2 april utnämnt nio domare.

Foto Lumination

Inställda förhand- lingar ökar

Med anledning av den pågående pandemin ställs många domstolsförhandlingar in och Domstolsverket kommer varje vecka att publicera statistik över antalet inställda förhandlingar.

Ny counsel till Bird & Bird

Bird & Bird har utsett Ersen Bethersen till counsel och ansvarig för compliance & investigations-gruppen.

Foto © Elnur

Finalister utsedda i Årets Bolagsjurist

Finalisterna till Årets Bolagsjurist är chefsjuristerna Sofia Graflund på Northvolt, Malin Löveborg på Klövern och Henrik Johanssont på Nordic Capital.

Tingsrätternas kvälls-beredskap senareläggs

Med anledning av pågående pandemi och den ansträngda situation den har medfört för landets domstolar, flyttas kvällsberedskapens införande fram till den 1 september.

Jurist blir generaldirektör

Regeringen har beslutat att utse juristen Carl Johan Wieslander till ny generaldirektör och chef för Inspektionen för strategiska produkter.

Ny delägare i Cirio

Lennart Pettersson ansluter som delägare till Cirios M&A-team.

Foto inbj

Corona ställer till pro-blem för domstolarna

Den pågående pandemin påverkar nu även situationen vid landets domstolar med många inställda förhandlingar som följd. Dels beroende på sjukdomar i personalen, dels med hänvisning till frågan om äldre nämndemän ska få tjänstgöra vid domstolarna.

Setterwalls obestånds- avdelning till Fylgia

Efter att Mathias Winge från Setterwalls började på Fylgia i början på året kommer nu resterande del av Setterwalls obeståndsavdelning att börja där den 1 april.

Bright Advokat får ny partner

Advokaten Johannes Harlevi inträdde som partner i byrån den 1 mars.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har bland annat utnämnt sju nya hovrättsråd tillika vice ordförande i Svea hovrätt.

Försök med snabbare lagföring utvidgas

I januari byggdes försöksverksamheten med ett snabbförfarande i brottmål ut till att omfatta hela polisregion Stockholm. Regeringen har nu beslutat att försöksverksamheten byggs ut till delar av övriga polisregioner från januari 2021.

Fler anmälda person-uppgiftsincidenter

Statliga myndigheter och hälso- och sjukvården anmälde under 2019 dubbelt så många personuppgiftsincidenter jämfört med 2018. Det visar Datainspektionens kartläggning.

Disputation i civilrätt

Doktoranden Sebastian Lindroos-Moll vid Karlstads universitet försvarar sin avhandling Värdering vid upprättande av kontrollbalansräkning - En aktiebolagsrättslig och redovisningsrättslig studie.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit nya advokater den 5 mars.

DI inleder tillsyn om ansiktsigenkänning

Datainspektionen inleder en tillsyn för att ta reda på om svenska myndigheter använder den teknik för ansiktsigenkänning som tillhandahålls av företaget Clearview AI.

Foto © tomloel

Nya domare

Regeringen har den 5 mars utnämnt bland annat två nya lagmän.

Foyen för-stärker inom fastighetsrätt

Foyen rekryterar fastighetsexperten Rickard Zamuhl som varit delägare i AG Advokat.

Två nya delägare i Walthon Advokater

Ytterligare två advokater, Michelle Hessius och Anna Grahn, inträder som delägare i Walthon Advokater i mars respektive juni.

Ny rättschef på Försäkringskassan

Chefsrådmannen Michael Erliksson tillträder som tillförordnad rättschef på Försäkringskassan.

Konungens medalj till jurister

Kammarrättspresidenten Thomas Rolén och advokaten Tomas Nilsson har tilldelats H.M. Konungens medalj för framstående insatser inom det svenska rättssamhället.

Foto Andrey Popov

Domstolarna kräver högre anslag

Domstolarna behöver ökade resurser för att ta hand om allt fler mål. Det anser Domstolsverket som har lämnat ekonomiska yrkanden till regeringen för 2021-2023.

Kammarrättens verksamhet

Kammarrätten i Stockholm presenterar sin verksamhetsberättelse för 2019.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt