Bli kund Annonsera
torsdag 24 september 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Head of Legal & Compliance till NewsecPublicerad:
8 september 2020


Har du en stark drivkraft att ta initiativ och ser utmaningar som möjligheter? Motiveras du av att bygga från grunden och utveckla nya arbetssätt? Ta chansen och sök vår nyinstiftade roll, Head of Legal & Compliance, vars främsta uppgift kommer vara att leda, skapa och utveckla det koncerngemensamma arbetet inom Legal & Compliance.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta som Head of Legal och Compliance. Du arbetar nära såväl verksamheten som koncernledningen och rapporterar direkt till COO.

I din roll som Head of Legal arbetar du främst med affärsrelaterad juridik, framförallt olika typer av avtal. Du ger juridiskt stöd och rådgivning, deltar i förhandlingar och avtalsskrivningar både till Newsec och moderbolaget Stronghold Invest.

Som Head of Compliance arbetar du med att identifiera och värdera compliancerisker och koordinerar compliance-arbetet på en nordisk nivå. Du kontrollerar löpande och följer upp regelefterlevnaden i verksamheten. Du ger verksamheten råd och stöd om de regelverk som är tillämpbara. Du informerar om samt implementerar nya/förändrade gällande lagar, föreskrifter, allmänna råd, branschregler och interna regler. Vid eventuella incidenter rapporterar du direkt till ledningen samt styrelsen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

• Analysera hur verksamheten påverkas av såväl svenska som internationella regelverk
• Tillse att verksamheten implementerar regelverken i tillämpliga delar
• Proaktivt stödja verksamheten avseende regelefterlevnad bland annat i upprättandet av policydokument, riktlinjer och instruktioner
• Genom internutbildning bidra till en sund kultur och ett etiskt förhållningssätt
• Identifiera, bedöma och följa upp risker och bristande regelefterlevnad i verksamheten
• Hantera allmän bolagsjuridik med fokus på olika typer av avtal

Vem är du?

Du har en svensk juridisk högskoleexamen. Du har minst 10 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete med inriktning mot kommersiella avtal och/eller compliance. Det är meriterande om du har arbetat i en internationell organisation. Det är ett krav att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person har du gott omdöme, hög integritet och en god analytisk förmåga. Du är social och trivs med att ha många kontaktytor såväl internt som externt. Du trivs med att arbeta självständigt, som en del av ett större sammanhang. Du är lösningsorienterad, en affärsmässig lagspelare, har god samarbetsförmåga och är prestigelös i ditt sätt. Vidare är du resultatorienterad och en "doer" som får saker ur händerna. Du är entreprenöriell i ditt sätt och trivs med att arbeta i en organisation under stark tillväxt.

Du erbjuds

Du erbjuds en utmanande roll med intressanta arbetsuppgifter hos en internationell arbetsgivare som värdesätter sina medarbetare. Tjänsten är belägen i centrala Stockholm.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766331440. Ansökan sker via www.jurek.se. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi emotser din ansökan snarast.

Om företaget

Newsec – the Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och hyresgäster ett brett utbud av tjänster inom förvaltning (Property Asset Management) och rådgivning (Advisory). Newsec är en del av Strongholdkoncernen och ett partnerägt bolag med ca 2000 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Vi är den ledande fastighetsförvaltaren i Sverige och har en hög tillväxttakt i så väl Sverige som i övriga Norden.

Område         Stockholm
Anställning    Tillsvidare
Omfattning    Heltid
 

ANSÖK NU

Nya domare

Regeringen har den 17 september utnämnt två rådmän och två tekniska råd.

Foto Andrey Popov

Nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt

Nu inleds arbetet med att bygga om det gamla Myntverket till nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt.

Åklagaruttalande om Palmemordet utreds

JO har beslutat att utreda ett antal rättssäkerhetsfrågor med anledning av pressträffen om Palmeutredningen som ägde rum i juni.

Foto Juergen Priewe

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt rådmän i tingsrätter och en tillförordnad kammarrättspresident.

Misstänkta får försvarare kvällstid

Nu kommer misstänkta att kunna få besked om offentlig försvarare även på kvällstid. Från och med den 1 september, inför landets tingsrätter kvällsberedskap.

Klargörande om personuppgifter

Europeiska dataskyddsstyrelsen har tagit fram en vägledning som klargör gränsdragningen mellan personuppgiftsansvariga och personuppgiftsbiträden och som tydliggör vilka följderna blir av att ha en av dessa roller.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Nya mål efter lagen om stöd vid korttidsarbete

De som får avslag på sin ansökan om stöd vid korttidsarbete av Tillväxtverket kan överklaga beslutet till förvaltningsrätten.

Ny professor i arbetsrätt

Petra Herzfeld Olsson har befordrats till professor i arbetsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto Andrea De Martin

52 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 52 nya advokater och 26 advokater har lämnat samfundet.

Lars Arrhenius blir DO

Regeringen har beslutat att utse Lars Arrhenius till ny DO och myndighetschef för Diskrimineringsombudsmannen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt