Bli kund Annonsera
torsdag 24 september 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Cancerfonden söker juristPublicerad:
11 september 2020


Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att färre ska drabbas och fler ska överleva. För att nå dit arbetar vi med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Cancerfonden får inget statligt stöd utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag. Sedan 1951 har vi delat ut 11 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige. I dag överlever två av tre cancer. På 50-talet var det en av tre. Vi har kommit långt, men vi är inte framme.

Nu söker vi en jurist som vill vara med på vår resa framåt!

Arbetsbeskrivning:

Som jurist på Cancerfonden kommer du att som verksamhetens enda jurist vara ett stöd till samtliga delar i organisationen. Rollen ger dig således en möjlighet att arbeta i en bred roll nära verksamheten. Du kommer stötta chefer och medarbetare i att utforma, granska och förhandla avtal med fokus på att uppnå bästa affärsmässiga resultat. Du kommer vidare hantera GDPR-relaterade frågor samt handlägga och bevaka Cancerfondens varumärken. Du ansvarar för att utveckla och ta fram policys och andra styrdokument för Cancerfonden samt säkra Cancerfondens efterlevnad av riktlinjer och policys inom hållbarhetsområdet.

Du ingår i avdelningen för Ekonomi och verksamhetsutveckling och rapporterar direkt till verksamhetschefen. Verksamhetsområdet består av två enheter, IT/ Fastighet och Redovisning samt tre personer, inklusive juristen, som är placerade direkt under verksamhetschefen. Du är Cancerfondens enda jurist och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Vem är du?

Du har en juristexamen och tre – fem års erfarenhet av liknande juridiskt arbete. Det är meriterande om du har särskilda erfarenheter av arbete både med GDPR och immaterialrätt samt rapportering och styrning av hållbarhetsarbete.

Som person är du ambitiös och driven och har en god samarbetsförmåga. Du är affärsmässig och ansvarstagande och trivs med mycket mandat och att driva frågor framåt. Du har vidare en god social förmåga och är en god kommunikatör både i relation till kollegor och externa parter.
Cancerfonden kännetecknas av högt tempo och engagerade medarbetare och vi tror därför att du är en glad och positiv person som är stresstålig och van att hantera många frågor parallellt. Som person måste du vara trygg i din egen kompetens och trivas att arbeta såväl självständigt som i projekt.

Att arbeta på Cancerfonden:

Vi på Cancerfonden är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision - att besegra cancer. Cancerfonden erbjuder träningsmöjligheter på arbetstid, möjligheten till promenadmöten, förmånliga friskvårdserbjudanden och kunskapshöjande aktiviteter inom kost och hälsa. Cancerfonden värderar en balans mellan arbete och fritid och tillämpar målstyrd arbetstid. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats. Placering är på Cancerfondens huvudkontor i centrala Stockholm. Under rådande pandemi följer Cancerfonden Folkhälsomyndighetens riktlinjer och uppmuntrar samtliga medarbetare att arbeta hemifrån i den mån det är möjligt.

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cancerfonden med Jurek Rekrytering & Bemanning. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande. Ansökningar tas emot via www.jurek.se, vi accepterar inte ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Karlsson på telefonnummer 0736 90 50 18 alternativt matilda.karlsson@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Nya domare

Regeringen har den 17 september utnämnt två rådmän och två tekniska råd.

Foto Andrey Popov

Nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt

Nu inleds arbetet med att bygga om det gamla Myntverket till nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt.

Åklagaruttalande om Palmemordet utreds

JO har beslutat att utreda ett antal rättssäkerhetsfrågor med anledning av pressträffen om Palmeutredningen som ägde rum i juni.

Foto Juergen Priewe

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt rådmän i tingsrätter och en tillförordnad kammarrättspresident.

Misstänkta får försvarare kvällstid

Nu kommer misstänkta att kunna få besked om offentlig försvarare även på kvällstid. Från och med den 1 september, inför landets tingsrätter kvällsberedskap.

Klargörande om personuppgifter

Europeiska dataskyddsstyrelsen har tagit fram en vägledning som klargör gränsdragningen mellan personuppgiftsansvariga och personuppgiftsbiträden och som tydliggör vilka följderna blir av att ha en av dessa roller.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Nya mål efter lagen om stöd vid korttidsarbete

De som får avslag på sin ansökan om stöd vid korttidsarbete av Tillväxtverket kan överklaga beslutet till förvaltningsrätten.

Ny professor i arbetsrätt

Petra Herzfeld Olsson har befordrats till professor i arbetsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto Andrea De Martin

52 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 52 nya advokater och 26 advokater har lämnat samfundet.

Lars Arrhenius blir DO

Regeringen har beslutat att utse Lars Arrhenius till ny DO och myndighetschef för Diskrimineringsombudsmannen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt