Bli kund Annonsera
torsdag 6 maj 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Har du arbetat med mervärdesskattefrågor och är redo för nya möjligheter?


Publicerad:
20 april 2021


Vill du utveckla dina kunskaper och arbeta med momsrådgivning inom olika typer av branscher? Vill du arbeta hållbart på ett snabbväxande och dynamiskt företag tillsammans med öppna och intresserade kollegor? Då är CauseyWestling något för dig!

Om företaget

CauseyWestling grundades år 2004 och består idag av ett trettiotal engagerade medarbetare. Vi är en nytänkande byrå inom skatterådgivning som alltid strävar efter att ligga i framkant när det kommer till våra arbetssätt samt vår utveckling och digitalisering. För oss är det en självklarhet att arbeta hållbart vilket visar sig i relevansen och noggrannheten i våra underlag. Vi strävar efter kvalitet och långsiktighet i allt vi gör för att få kundernas och myndigheternas förtroende. Vi är idag Sveriges största fristående skattebyrå för fastighetsintressenter och stävar nu efter att fortsätta utveckla och bredda våra affärsområden utanför fastighetsvärlden. Våra olika team består av jurister, ekonomer, ingenjörer och programmerare som dagligen hjälper företag att optimera sina fastighetsinvesteringar och vi värdesätter vår unika kompetensmix och det innovativa kunskapsutbyte som kommer därav.

Vi vet att våra anställda är vår viktigaste tillgång. Vi har byggt en inkluderande organisation präglad av öppenhet och engagemang, och där alla aktivt uppmuntras att komma med nya idéer och tankar. Sammanhållningen och lagandan är centrala delar i vår företagsfilosofi. Varenda en av våra medarbetare betraktas som viktiga nyckelspelare i utvecklingen av företaget. Genom att utbyta kunskap och erfarenheter inspirerar och stöttar vi varandra, och ger alla de verktyg som behövs för att utvecklas och uppnå sin fulla potential. Detta innebär både frihet att styra sin individuella utveckling i takt med att företaget växer, och möjlighet att utbilda sig inom sitt arbetsområde eller intressefält. Dessutom är det självklart för oss att ett hållbart företag börjar med hållbara medarbetare. Vi bryr oss om våra anställdas hälsa och är övertygade om att en sund balans mellan arbete och fritid bygger välmående människor.

Arbetsuppgifter

Som jurist på CauseyWestling kommer du att rådgöra i processer kring skattemässig momshantering i en mängd olika typer av uppdrag. Vår momsgrupp har en stor bredd och variation avseende såväl frågeställningar som klienter och arbetar i ett tight team. Vi hjälper dig att utveckla dina befintliga kunskaper och färdigheter samt ger dig en spetskompetens inom moms kopplat till fastighetsområdet.

Du kommer att vara delaktig i momsrådgivning inom allt ifrån rena fastighetsaffärer till bolagsstrukturer och kommer rapportera till momsgruppens tjänstegruppsansvarig. I den här rollen ansvarar du för projektledning mot kunder och har delvis ett eget kundansvar. Vi hoppas att dina kunskaper om moms från andra branscher kan hjälpa oss att utveckla vår affär samtidigt som du får möjlighet att växa. På CauseyWestling arbetar vi nära kollegorna inom andra tjänsteområden och skatteslag för att ge kunderna den bästa rådgivningen. Det är därför viktigt att du uppskattar att arbeta tillsammans med dina kollegor för att hitta bästa lösningen för kunden. Som senior medarbetare ser vi det som en självklarhet att du är öppen för att stötta dina mer juniora kollegor med din expertis.

Kvalifikationer

Därför söker vi dig som vågar ta egna initiativ och vill vara en aktiv del i utvecklingen av moms som tjänsteområde. Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet inom mervärdesskatt, samt en juristexamen alternativt likvärdig utbildning, och ser dig själv som självgående i din roll. Det är meriterande om du har kunskap och arbetserfarenhet inom moms från annan bransch än fastighetsbranschen. Vi tror även att du är strukturerad, noggrann, prestigelös och villig att hugga i där det behövs, samt duktig på att bygga relationer. Du ska vara bekväm med att självständigt författa juridiska skrivelser, ha goda kunskaper i svenska och engelska, och vi ser det som meriterande om du tidigare har haft eget kundansvar.

Våra värdeord är Nyskapande, Öppenhet och Hållbarhet och det är viktigt att du kan identifiera dig med dessa för att trivas med vår kultur och vårt sätt att arbeta.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse med en inledande provanställning. Vi arbetar löpande med urval och intervjuer till denna tjänst och ser därför gärna att du ansöker så snart som möjligt genom att skicka in CV i PDF-format via vår hemsida https://www.causeywestling.com/karriar/. Ansök innan den 15 maj 2021.

Vid eventuella frågor, kontakta Emma Rudenstam på e-post emma.rudenstam@causeywestling.com.

Så byggs framtidens domstolar

En ny arkitekturpolicy har tagits fram för Sveriges Domstolar. Den ska ligga till grund för arbetet med att skapa och bevara god arkitektur vid förhyrningar, investeringar och i förvaltning.

Foyen flyttar in i NK-huset

Foyen flyttar till ett nytt kontor med större ytor högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Linklaters får ny MP

Linklaters utser Niclas Widjeskog till ny managing partner för den nordiska verksamheten med start den 1 maj 2021.

Ny styrelse i SACG

Svenska Föreningen mot Piratkopiering utsåg nyligen en ny styrelse bestående av tolv jurister.

Ny delägare i Bird & Bird

Olof Wetterling lämnar MAQS och blir ny delägare i Bird & Bird.

38 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 38 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 16 april.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 april utnämnt en hovrättslagman och tre chefsrådmän.

Foto Wavebreakmedia

Elva nya domare

Regeringen har 15 april utnämnt elva nya domare.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 8 april utnämnt fem rådmän och två tekniska råd.

Höjt anslag till domstolar

Regeringen har beslutat att höja anslaget till Sveriges Domstolar med 50 miljoner kronor.

Ny delägare i Baker McKenzie

Sibel Yilmaz tillträder som ny delägare på Baker McKenzie den 3 maj.

Pandemins påverkan på rättsväsendet

Brottsförebyggande rådet har idag publicerat en rapport där man undersökt hur rättsväsendets arbete med att utreda och klara upp anmälda brott har påverkats av den pågående pandemin.

Foto Igor Stevanovic

Ökat förtroende för domstolarna

När förtroendet för samhällsinstitutioner, medier, politiska partier och företag mäts placerar domstolarna sig på en fjärde plats i kategorin samhällsinstitutioner.

Nygamla medarbetare till Astra advokater

Anders Thylin anslöt till Astra Advokater vid årsskiftet och tillsammans med Anders Fernlund förstärks byråns kompetens inom området franchising.

Storbyrå och åklagare populär arbetsplats

På första plats i en stor undersökning bland juriststudenter om den populäraste arbetsplatsen, hamnar i år Mannheimer Swartling och på andra plats Åklagarmyndigheten.

Foto Wavebreakmedia

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 18 mars utnämnt 17 nya domare.

61 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 61 advokater och 39 advokater lämnar samfundet.

Foto Wavebreakmedia

Nytt medlingskollegium

Medlingskollegiet är ett nätverk för advokater och biträdande jurister, som är eller önskar bli medlare, partsombud eller allmänt intresserade av medling som tvistlösningsmetod.

Nya domare

Regeringen har den 11 mars utnämnt tre rådmän.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt