Bli kund Annonsera
söndag 1 augusti 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Processråd med konkurrensrättslig inriktning


Publicerad:
21 juli 2021


Rättsenheten

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Konkurrensverket har i uppgift att arbeta för en effektiv konkurrens i privat och offentlig verksamhet till nytta för konsumenterna. Vi bedriver bland annat tillsyn över konkurrensregelverket. Genom detta arbete har våra medarbetare tät kontakt med berörda företag, näringslivet i övrigt och med andra intressenter. Våra medarbetare samarbetar också nära med andra länders konkurrensmyndigheter och Europeiska kommissionen, och deltar i annat internationellt arbete som en följd av harmoniseringen med EU-rätten och övriga internationella åtaganden och samarbeten.

Vi söker nu två stycken erfarna och kvalificerade jurister för att arbeta som processråd med konkurrensrättslig inriktning på Rättsenheten. Rättsenheten för Konkurrensverkets processer i domstol och har därmed en central roll i myndighetens tillsynsverksamhet. Enheten medverkar också löpande i utredningar av misstänkta överträdelser av konkurrensregelverket. Enheten har ett övergripande ansvar för juridisk kvalitetssäkring och för en enhetlig lagtillämpning. Den har också ett särskilt ansvar vid beredningen av förslag till ny lagstiftning som berör Konkurrensverkets tillsynsverksamhet. Enheten består av cirka femton medarbetare som tidigare har arbetat som exempelvis domare eller advokater. Den leds av Konkurrensverkets chefsjurist.  

Dina arbetsuppgifter  

Som processråd med konkurrensrättslig inriktning har du ett omväxlande och ansvarsfullt arbete. Du leder eller ingår i processteam och för Konkurrensverkets talan i Patent- och Marknadsdomstolarna vad gäller konkurrensbegränsande samarbeten och missbruk av dominerande ställning, företagskoncentrationer och konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet. Du tar även aktiv del i utredningar av påstådda överträdelser av konkurrenslagstiftningen, bistår med rättslig analys och intern kvalitetssäkring samt medverkar vid utformningen av förslag till beslut, ålägganden och stämningsansökningar.

Som ett led i det löpande arbetet sprider du kunskap internt och kan vid behov hålla interna analysmöten och utbildningar. Du är också delaktig i Rättsenhetens övriga uppgifter t.ex. arbete med föreskrifter och andra regeländringar nationellt och i EU, internationell samverkan, remissyttranden och liknande.

Beroende på dina kvalifikationer kan det bli aktuellt med särskilda ansvarsområden eller med andra uppgifter av mer övergripande karaktär som chefsjuristen delegerar.

Kvalifikationer

Erfarenhet och kunskaper

Du har jur.kand./juristexamen och är en skicklig jurist med goda kunskaper på områden som är relevanta för tjänsten. Du har mångårig erfarenhet av arbete i domstol, på advokatbyrå, expertmyndighet eller av annat kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning eller näringslivet.

Det är meriterande om du har notariemeritering, erfarenhet av processföring i allmän domstol och konkurrensrättsliga frågor samt ledarerfarenhet. Det är också meriterande med erfarenhet av arbete inom EU och andra internationella organisationer, särskilt avseende konkurrensregelverket.

Personliga egenskaper  

Du är effektiv och handlingskraftig och har ett mycket gott omdöme och analytisk förmåga. Du har hög arbetskapacitet och arbetar på ett strukturerat sätt. Du kan hantera parter och deras ombud professionellt och med respekt, och trivs med att arbeta såväl självständigt som i samarbete med jurister, ekonomer och andra medarbetare. Du är lyhörd, har en mycket god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott samarbetsklimat.

Det är en förutsättning att du har mycket god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du kommunicerar obehindrat på engelska.

Dina personliga egenskaper kommer att tillmätas stor vikt.

På Konkurrensverket bedrivs ett kontinuerligt utvecklingsarbete och vi ser gärna att du, förutom att vara en skicklig jurist m.m., också har erfarenhet eller intresse av att förbättra och utveckla verksamheten.

Vad vi erbjuder

Konkurrensverket är en trevlig arbetsplats som erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter inom ett komplext rättsområde i skärningen mellan juridik och ekonomi.

Konkurrensverket erbjuder en ansvarsfull roll i en verksamhet med kompetenta och engagerade medarbetare. Den breda variationen av uppgifter i relation till Konkurrensverkets samhällsviktiga uppdrag gör Rättsenheten till en spännande och attraktiv miljö att bidra och utvecklas i. Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi är en organisation med korta beslutsvägar där utveckling och ständiga förbättringar är i fokus. Vi arbetar i nyrenoverade lokaler vid Skanstull. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats.

Information och kontakt

Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är heltid. Konkurrensverket tillämpar normalt sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Chefsjurist Marie Östman eller HR-partner Martina Lystedt. Fackliga företrädare Emelie Buss Augustsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Sista ansökningsdag är den 2021-08-15 via denna länk.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 2
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 394/2021
Kontakt: Martina Lystedt, 08-700 15 09
Publicerat: 2021-06-18
Sista ansökningsdag: 2021-08-15

Stödjer kommissionen i fördragsbrottsmål

Regeringen har beslutat att stödja EU-kommissionen i ett mål mot Polen som den väckt vid EU-domstolen. Målet handlar om brister i de polska domstolarnas oberoende.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Ny domare utnämnd

Regeringen har 22 juli utnämnt en domare i förvaltningsrätten.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt rådmän i tingsrätterna i Vänersborg, Stockholm och Ystad samt kammarrättsråd i Stockholm.

Antikorruptionsexpert till Lindahl

Natali Engstam Phalén som är generalsekreterare för Institutet Mot Mutor börjar inom kort på Advokatfirman Lindahl.

Nya delägare i Delphi

Tobias Hamrin och Johan Engdahl inträder som delägare i Advokatfirman Delphi i Göteborg.

Två advokater utesluts ur samfundet

Advokatsamfundets disciplinnämnd utesluter två advokater ur samfundet och beslutet ska omedelbart verkställas.

Nya delägare i Baker McKenzie

John Gustafson, specialiserad på företagsöverlåtelser, och Olof König, specialiserad på trade compliance, inträder som delägare i Baker McKenzie.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 23 juni utnämnt Lina Nestor och Maria Arnell att vara hovrättsråd i Hovrätten för Västra Sverige.

Fler tingsrätter får snabbare lagföring

Projektet snabbare lagföring, som ska minska tiden från brott till dom, planeras utvidgas med ytterligare 27 tingsrätter nästa år.

Nya delägare till MAQS

Sara Malmström och Karin Schurmann ansluter som nya delägare vid MAQS Advokatbyrå efter sommaren.

Domstolar kan använda statliga servicekontor

I syfte att förenkla för personer som ska delta i en förhandling vid en domstol, ska Domstolsverket utreda förutsättningarna för tjänstesamverkan på ett antal av landets 117 statliga servicekontor.

Ny counsel till Delphi

Forskaren och docenten Helene Andersson återvänder till Deplhi som counsel. Hon är specialiserad på EU- och konkurrensrätt.

Foto Juergen Priewe

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 17 juni utnämnt sju domare.

Ny delägare i Delphi

Polina Permyakova blir delägare i Advokatfirman Delphi och är verksam i tvistelösningsgruppen.

Ny chefs-JO

Erik Nymansson, justitieråd vid Högsta förvaltningsdomstolen, har av riksdagen valts till ny chefsjustitieombudsman.

Ny ordförande för Advokatsamfundet

Advokat Eva-Maj Mühlenbock har valts till ny ordförande i Sveriges advokatsamfund.

Senior Counsel till Bird & Bird

Bird & Bird har utsett immaterialrättsexperten Gunnar Hjalt till Senior Counsel.

Advokatpris till journalist

Journalisten och författaren Åsa Erlandsson, tjänstledig från Dagens Nyheter, prisas av Advokatsamfundet för sin undersökande och grävande journalistik.

Ökande antal mål

Antal inkomna och avgjorda mål vid Sveriges domstolar fortsätter öka och är på rekordnivåer under årets fem första månader. Utvecklingen skiljer sig dock åt mellan domstolsslagen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt