Bli kund Annonsera
tisdag 28 september 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till Stockholm ExergiPublicerad:
9 september 2021


Stockholm Exergi är ett stockholmsbaserat energibolag. Dygnet runt, året om, tryggar vi tillgång till värme, kyla, el samt hantering av avfallstjänster. Samtidigt bidrar vi till en attraktiv och mer hållbar stad där vårt innovativa BECCS-projekt kan bli ett väsentligt bidrag till att göra Stockholm till världens första klimatpositiva huvudstad

Stockholm Exergi söker nu en bolagsjurist med fokus på avtals- entreprenad- och IT-rätt samt med intresse för dataskydd.

Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist kommer du att utgöra en legal stödfunktion och rådgivare till verksamheten, där du har ett nära samarbete med organisationen. Du ingår i juristteamet och rapporterar till chefsjuristen. Du arbetar med löpande och proaktiv rådgivning i frågor som rör inköp av exempelvis entreprenader och IT-lösningar, utgör ett stöd vid arbete med att utforma, granska och förhandla avtal samt ansvarar för att driva och säkerställa hanteringen av legala frågor i stora bolagsövergripande projekt. Du kommer även att bidra till bolagets arbete med regelefterlevnad och informationssäkerhet, inklusive GDPR-relaterade frågor.

Vem är du?

Du har goda affärsjuridiska kunskaper med tyngdpunkt på entreprenadjuridik, kommersiell avtalsrätt och IT-rätt. Din mångåriga erfarenhet kommer från en roll som bolagsjurist inom bygg/anläggning, infrastruktur eller från advokatbyrå där du arbetat med klienter inom dessa områden. Då Stockholm Exergi verkar inom energimarknaden som i hög grad är regelverksstyrd, är det meriterande om du även har vana av att arbeta med compliancefrågor.

Arbetet innebär samarbete och kontakter både internt och externt så förmågan att bygga relationer, kommunicera och att skapa förtroende för dig och juristfunktionen är väsentlig. Som person är du självgående, målfokuserad, arbetar strukturerat och gillar att utmanas av komplexa legala frågor. Du ska vara öppen, tillgänglig och ha lätt att prata med alla delar av organisationen och du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska.

Du erbjuds

Tjänsten innebär en unik möjlighet att jobba med de största affärsprojekten och infrastruktursatsningarna i Sverige, samtidigt som du bidrar till att skapa energilösningar för en hållbar framtid.

Vi är måna om att våra leveranser möjliggör våra högt ställda affärsmål och erbjuder smarta legala lösningar som hanterar bolagets risker och säkerställer att våra etiska krav alltid beaktas. Som en jurist i teamet får du stor möjlighet att bidra till utvecklingen av juristfunktionen och i arbetet med att ta fram effektiva digitala verktyg för att tillhandahålla morgondagens legala tjänster.

Ansökan

I rekryteringsprocessen samarbetar Stockholm Exergi med Jurek Rekrytering och Bemanning. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se.

Om oss

Stockholm Exergi är produkten av hundratals engagerade människor. Hundratals tankar, perspektiv och känslor som tillsammans arbetar för att göra Stockholm och världen mer hållbar. Hos oss får du möjligheten att dela din energi med över en miljon människor, varje dag. Du blir den som värmer när det är kallt och den som svalkar när det är varmt. Den som lyser upp vägen hem när det blir mörkt och effektiviserar energianvändningen för en hel stad. Läs mer om oss och hur vi bidrar till ett hållbart Stockholm.

Område         Stockholm
Anställning    Tillsvidare
Omfattning    Heltid

Ansök nu

 

Ny delägare till MAQS

Mikael Satama Granberg blev den 1 september ny delägare vid MAQS Advokatbyrå.

Två nya domare

Regeringen har den 16 september utnämnt en lagman och en chefsrådman.

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagens öppnande

Tisdag den 14 september öppnar Sveriges riksdag och det utgör starten på riksmötet 2021/22.

Hovrätten sänder webbinarier

Hovrätten över Skåne och Blekinge fyller 200 år och bjuder på på åtta webbinarier tillsammans med tingsrätterna i regionen.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 9 september utnämnt en hovrättspresident, två rådmän och tre kammarrättsråd.

Norburg & Scherp rekryterar

Advokaten Helena Selander har anslutit till Norburg & Scherp Advokatbyrå.

Ny delägare i Lindahl

David Ackebo ansluter som delägare i Lindahl och kommer att utveckla verksamheten inom tvistlösning.

Foto Juergen Priewe

Ny domare

Regeringen har den 2 september utnämnt en ny chefsrådman.

Fler brottsmisstänkta unga än äldre

Brå-rapporten avser andel misstänkta för brott bland folkbokförda personer 15 år och äldre med inrikes respektive utrikes bakgrund. Störst andel brottsmisstänkta finns bland inrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar.

Kompass nyrekryterar

Kompass Advokat rekryterar Artur Ogelid där han främst ska arbeta med försäkring och finansiell reglering.

Ny delägare till Fylgia

Advokaten Joakim Johansson går in som delägare i Fylgia med tillträde den 1 september. Han kommer närmast från Wistrands advokatbyrå.

300 miljoner satsas inom juridik

Kalmar kommun och Linnéuniversitetet satsar på att juridik ska bli ett utbildnings- och forskningsfält med bas i Kalmar.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 6 kommentarer

Foto © tomloel

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt sex domare i tingsrätter och kammarrätt.

Ny Säpo-chef

Regeringen har utnämnt Charlotte von Essen till säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen.

Ny delägare i Cirio

Den 1 oktober rekryterar Cirio advokatbyrå Hanna Tilus som delägare. Hon kommer att arbeta med life science-bolag och IP-kapacitet.

92 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 92 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 augusti. 47 advokater har lämnat samfundet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt