Bli kund Annonsera
söndag 17 oktober 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till MathemPublicerad:
23 september 2021


För oss på Mathem står våra kunders bekvämlighet alltid i centrum. Vi vill skapa den bästa upplevelsen för dem i allt från middagsplaneringen med familjen till dess att matvarorna finns på plats i hemmet. På detta sätt skapar vi mer tid för sakerna de älskar – matlagning, tid med familjen, träning eller jobb. När du jobbar hos oss får du därför en unik möjlighet att påverka människors liv i positiv bemärkelse. För leendet på kundernas läppar när matvarorna levereras är ovärderligt.

Till vårt huvudkontor i Stockholm söker vi nu en bolagsjurist.

Arbetsbeskrivning:

I rollen som Mathem´s enda bolagsjurist kommer du att arbeta nära verksamheten i en bred juristroll. Fokus i arbetet kommer bestå av upprättande och förhandling av kommersiella avtal såsom leverantörs- och inköpsavtal samt ärenden relaterat till allmän bolagsrätt, It-rätt och marknadsrätt. Du ansvarar vidare för GDPR-relaterade frågor och stöttar organisationen i integritets och dataskydds-frågor. Du kommer även att vara involverad i bolagets policyarbete så som allmänna villkor och code of conduct samt bolagets upphandlingsarbete. Du kommer att arbeta proaktivt med avtal och utbildningar inom organisationen samt i övrigt stötta organisationen juridiskt med allmän rådgivning. Du rapporterar till Mathem´s CFO och är placerad på bolagets huvudkontor i centrala Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk examen inom svensk juridik- eller affärsjuridik och därefter minst 8 års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som bolagsjurist. Du har en bred affärsjuridisk kompetens med särskild erfarenhet av kommersiella avtal, bolagsrätt och GDPR/dataskyddsfrågor. Har du tidigare erfarenhet av arbete från bolag som hanterar stora mängder kunddata eller tech-bolag är det meriterande men inte ett krav. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som i skrift är en förutsättning.

För att lyckas och trivas i rollen är du strukturerad och självständig, har god kommunikativ förmåga och trivs med att arbeta tillsammans med andra. Du tycker att det är kul att arbeta nära verksamheten och är van att balansera risker och affärsintressen. Du är vidare ödmjuk och pragmatisk och ser lösningar, inte problem. Du trivs i en dynamisk och entreprenöriell miljö där det händer mycket och du har en vilja att driva ärenden framåt.

Varför ska du jobba på Mathem?

Mathem är idag Sveriges största matbutik med lösplockade varor på nätet och vi fortsätter att växa. Hos oss får du jobba i en dynamisk och social miljö med möjlighet att utvecklas och växa. Vi är en arbetsplats med stor mångfald och vi satsar helhjärtat på miljö- och hållbarhetsfrågor. Visste du att vi var först i norra Europa med att köpa in en helt eldriven lätt lastbil, eller till exempel att 24 procent av all mat vi säljer är ekologisk?

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Mathem med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urvalsprocessen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via email. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Karlsson på nummer 073 690 50 18 alt via matilda.karlsson@jurek.se.

Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten: se www.mathem.se

Område         Stockholm
Anställning    Tillsvidare
Omfattning    Heltid

Ansök nu

Foto Jagen51

Professorsinstallation i Lund

Två professorer installeras vid Juridiska fakulteten vid Lunds universitet.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt fem hovrättsråd, en hovrättslagman, en chefsrådman, en rådman och ett hyresråd.

Ny rättschef i UD

Utrikesdepartementet inrättar ytterligare en befattning som rättschef och regeringen har utsett juristen Charlotte Kugelberg som tillträder vid årsskiftet.

Fylgia får ny delägare

Philippe Benalal, tidigare rådman vid Attunda tingsrätt, ansluter som ny delägare i Fylgia.

55 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund har den 1 oktober antagit 55 nya ledamöter.

Foto Mikael Damkier

Storsatsning på nya åklagare

Åklagarmyndigheten har rekryterat 100 nya åklagare under det första halvåret och satsar på att modernisera utbildningarna.

Ny generaldirektör för Säkerhetspolisen

Charlotte von Essen tillträder den 1 oktober som säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen.

Chefsbyte i Örebro tingsrätt

Lagman Björn Lindén lämnar Örebro tingsrätt och tillförordnad lagman blir Lars-Gunnar Lundh från Västmanlands tingsrätt.

Ny delägare till MAQS

Mikael Satama Granberg blev den 1 september ny delägare vid MAQS Advokatbyrå.

Två nya domare

Regeringen har den 16 september utnämnt en lagman och en chefsrådman.

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagens öppnande

Tisdag den 14 september öppnade Sveriges riksdag och det utgör starten på riksmötet 2021/22.

Hovrätten sänder webbinarier

Hovrätten över Skåne och Blekinge fyller 200 år och bjuder på på åtta webbinarier tillsammans med tingsrätterna i regionen.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 9 september utnämnt en hovrättspresident, två rådmän och tre kammarrättsråd.

Norburg & Scherp rekryterar

Advokaten Helena Selander har anslutit till Norburg & Scherp Advokatbyrå.

Ny delägare i Lindahl

David Ackebo ansluter som delägare i Lindahl och kommer att utveckla verksamheten inom tvistlösning.

Foto Juergen Priewe

Ny domare

Regeringen har den 2 september utnämnt en ny chefsrådman.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt