Bli kund Annonsera
söndag 17 oktober 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Nordnet söker bolagsjuristPublicerad:
11 oktober 2021


Nordnet är en digital aktör inom bank och försäkring med drivkraften att demokratisera sparande och investeringar. Hos oss arbetar du i en nordisk miljö med fokus på innovation och produktutveckling. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Vi ser nu fram emot att välkomna en ytterligare bolagsjurist till en bred och affärsnära roll på vårt huvudkontor i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist på Nordnet kommer du att arbeta med varierande arbetsuppgifter och vara en viktig del i byggandet och vidareutvecklingen av juridikfunktionen. Du arbetar nära affärsverksamheten och stöttar vid upprättande och förhandling av ett brett utbud av avtal. Du ger vidare verksamheten stöd i frågor relaterade till bland annat värdepappersrätt, villkorstillämpning och kreditgivning. Du kommer även hantera bolagsrättsliga ärenden och ha rollen som sekreterare i styrelser och styrelseutskott. Du är också med i olika utvecklingsprojekt och bistår organisationen vid framtagande av nya produkter och tjänster. Du rapporterar till chefsjuristen och juridikfunktionen består i övrigt av tre andra jurister i Sverige samt vardera en i Finland, Danmark och Norge.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen har arbetat ca 3 - 5 år som jurist på advokatbyrå, myndighet, bank eller annat bolag. Du har erfarenhet från att förhandla kommersiella avtal och du uppskattar att arbeta brett med affärsjuridik. Har du erfarenhet från att arbeta med värdepappersrätt, kreditgivning eller fonder är det meriterande. Viktigast är dock att du har ett intresse för sparande och finansiella marknader. Du är van vid att arbeta självständigt och har god förståelse för affärsmässiga överväganden och förmåga att bedöma risker. Du kan vidare på ett pedagogiskt sätt förmedla dina kunskaper till övriga delar av organisationen och har lätt för att samarbeta med andra. Som person är du ansvarstagande, noggrann, lösningsorienterad och beredd att hjälpa till där behov finns. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

Du erbjuds:

Vi erbjuder dig en spännande och central roll på ett innovativt och växande bolag med ambitionen att omdefiniera finansvärlden. Tjänsten ger dig goda möjligheter till professionell utveckling och du får vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Nordnet med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se

Om verksamheten

På Nordnet är vi ca 600 anställda i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn som alla arbetar för att påverka den finansiella framtiden för över 1,5 miljon kunder i Norden. Genom innovativ UX, banbrytande finansiella produkter, automatiserade och inspirerande kundresor, bygger vi den bästa plattformen för sparande och investeringar. Besök oss gärna på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi

Foto Jagen51

Professorsinstallation i Lund

Två professorer installeras vid Juridiska fakulteten vid Lunds universitet.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt fem hovrättsråd, en hovrättslagman, en chefsrådman, en rådman och ett hyresråd.

Ny rättschef i UD

Utrikesdepartementet inrättar ytterligare en befattning som rättschef och regeringen har utsett juristen Charlotte Kugelberg som tillträder vid årsskiftet.

Fylgia får ny delägare

Philippe Benalal, tidigare rådman vid Attunda tingsrätt, ansluter som ny delägare i Fylgia.

55 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund har den 1 oktober antagit 55 nya ledamöter.

Foto Mikael Damkier

Storsatsning på nya åklagare

Åklagarmyndigheten har rekryterat 100 nya åklagare under det första halvåret och satsar på att modernisera utbildningarna.

Ny generaldirektör för Säkerhetspolisen

Charlotte von Essen tillträder den 1 oktober som säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen.

Chefsbyte i Örebro tingsrätt

Lagman Björn Lindén lämnar Örebro tingsrätt och tillförordnad lagman blir Lars-Gunnar Lundh från Västmanlands tingsrätt.

Ny delägare till MAQS

Mikael Satama Granberg blev den 1 september ny delägare vid MAQS Advokatbyrå.

Två nya domare

Regeringen har den 16 september utnämnt en lagman och en chefsrådman.

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagens öppnande

Tisdag den 14 september öppnade Sveriges riksdag och det utgör starten på riksmötet 2021/22.

Hovrätten sänder webbinarier

Hovrätten över Skåne och Blekinge fyller 200 år och bjuder på på åtta webbinarier tillsammans med tingsrätterna i regionen.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 9 september utnämnt en hovrättspresident, två rådmän och tre kammarrättsråd.

Norburg & Scherp rekryterar

Advokaten Helena Selander har anslutit till Norburg & Scherp Advokatbyrå.

Ny delägare i Lindahl

David Ackebo ansluter som delägare i Lindahl och kommer att utveckla verksamheten inom tvistlösning.

Foto Juergen Priewe

Ny domare

Regeringen har den 2 september utnämnt en ny chefsrådman.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt