Bli kund Annonsera
söndag 17 oktober 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

SAMI söker JuristPublicerad:
14 oktober 2021


Brinner du för upphovsrätt och ser du fram emot att få arbeta i en intresseorganisation? Vill du ha en roll där musiken och upphovsrätten står i centrum och med en unik möjlighet att arbeta med påverkansarbete och vara med och driva utformningen av lagstiftningen med syfte att säkra artisters och musikers rätt till ersättning? I så fall är rollen som jurist på SAMI något för dig!

Arbetsbeskrivning

I rollen som jurist på SAMI kommer du arbeta med framför allt två områden:

1. Påverkansarbete. Påverkansarbete sker på alla nivåer inom SAMI och som jurist är du en nyckelperson i arbetet. Tillsammans med dina kollegor deltar du som SAMI:s representant i olika utredningar och expertgrupper och du är också internt ansvarig för besvarande av remisser. Du kommer träffa politiker, tjänstemän och andra beslutsfattare för att informera om SAMI:s verksamhet och vikten av att utövare får skälig ersättning, samt tillsammans med andra organisationer, såväl nationellt som på Europanivå, , arbeta för att stärka upphovsrätten för artister och musiker. Du är med och skriver debattartiklar, deltar i panelsamtal och seminarier och uppvaktar departement och myndigheter. I denna del arbetar SAMI också med en extern kommunaktionskonsult.

2. Övrig juridisk rådgivning till verksamheten. Här kan det avse allt från förhandlingar med kunder och stöd till medlemmarna till bevakning av nya medier för att hitta nya licensmodeller samt att arbeta med föreningsrättsliga frågeställningar.

Du tillhör avdelningen för Juridik och Internationella Relationer och rapporterar till SAMI:s chefsjurist. Denna tjänst är på heltid med placering på kontoret på Söder Mälarstrand i Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och som har arbetat några år på bolag, organisation eller/eller advokatbyrå. Du har stor erfarenhet av upphovsrätt och vi ser gärna att du har en god förståelse för förutsättningarna för kollektiv rättighetsförvaltning. Har du arbetat med påverkansarbete är det starkt meriterande liksom också om du har internationell erfarenhet. I övrigt har du en bred affärsjuridisk erfarenhet gärna med erfarenhet av kommersiella avtal och förenings/bolagsrätt. Du är van att jobba självständigt, du trivs med ansvar och du tag gärna egna initiativ. Du har en stor kommunikativ förmåga och har mycket lätt för att uttrycka dig både i tal och i skrift. Vidare är du prestigelös och lösningsorienterad och trivs som bäst i en roll där du får arbeta såväl strategiskt som operativt.

Du erbjuds

Du erbjuds en spännande roll med upphovsrätten i centrum där du får en unik möjlighet att kombinera ditt intresse för upphovsrätt med påverkansarbete på hög nivå. I en tid då digitaliseringen snabbt förändrar förutsättningarna för hur kreativt innehåll skapas och konsumeras erbjuds du här en möjlighet att bidra till en utveckling som också gagnar dem som står för innehållet!

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar SAMI med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

SAMI, Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation är en kollektiv upphovsrättsorganisation som samlar in ersättningar från företag och verksamheter som spelar musik offentligt. Alla som har medverkat på en inspelning som exempelvis spelas på radio, i restauranger eller på gym, kan få betalt för sitt arbete. När någon ansluter sig till SAMI får vi i uppdrag att bevaka, tillvarata och administrera deras rätt till ersättning när inspelningarna används.

SAMI är en ekonomisk förening utan eget vinstintresse. Verksamheten regleras av såväl lagstiftning som av föreningens stadgar.

SAMI bildades 1963 av Svenska Musikerförbundet och Fackförbundet Scen & Film. Under mitten av 80-talet bildade medlemmar inom Musikerförbundet Sveriges Yrkesmusikerförbund som därmed blev det tredje förbundet bakom SAMI. Än i dag finns ett mycket nära samarbete mellan SAMI och de olika förbunden. SAMI äger även Nalen.

Foto Jagen51

Professorsinstallation i Lund

Två professorer installeras vid Juridiska fakulteten vid Lunds universitet.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt fem hovrättsråd, en hovrättslagman, en chefsrådman, en rådman och ett hyresråd.

Ny rättschef i UD

Utrikesdepartementet inrättar ytterligare en befattning som rättschef och regeringen har utsett juristen Charlotte Kugelberg som tillträder vid årsskiftet.

Fylgia får ny delägare

Philippe Benalal, tidigare rådman vid Attunda tingsrätt, ansluter som ny delägare i Fylgia.

55 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund har den 1 oktober antagit 55 nya ledamöter.

Foto Mikael Damkier

Storsatsning på nya åklagare

Åklagarmyndigheten har rekryterat 100 nya åklagare under det första halvåret och satsar på att modernisera utbildningarna.

Ny generaldirektör för Säkerhetspolisen

Charlotte von Essen tillträder den 1 oktober som säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen.

Chefsbyte i Örebro tingsrätt

Lagman Björn Lindén lämnar Örebro tingsrätt och tillförordnad lagman blir Lars-Gunnar Lundh från Västmanlands tingsrätt.

Ny delägare till MAQS

Mikael Satama Granberg blev den 1 september ny delägare vid MAQS Advokatbyrå.

Två nya domare

Regeringen har den 16 september utnämnt en lagman och en chefsrådman.

Ökat anslag till domstolarna

I den nya budgetpropositionen tillförs Sveriges Domstolar 535 miljoner kronor för planeringsperioden 2022-2024 i ökade budgetramar.

Foto Micheal Erhardsson

Riksdagens öppnande

Tisdag den 14 september öppnade Sveriges riksdag och det utgör starten på riksmötet 2021/22.

Hovrätten sänder webbinarier

Hovrätten över Skåne och Blekinge fyller 200 år och bjuder på på åtta webbinarier tillsammans med tingsrätterna i regionen.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 9 september utnämnt en hovrättspresident, två rådmän och tre kammarrättsråd.

Norburg & Scherp rekryterar

Advokaten Helena Selander har anslutit till Norburg & Scherp Advokatbyrå.

Ny delägare i Lindahl

David Ackebo ansluter som delägare i Lindahl och kommer att utveckla verksamheten inom tvistlösning.

Foto Juergen Priewe

Ny domare

Regeringen har den 2 september utnämnt en ny chefsrådman.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt