Bli kund Annonsera
torsdag 2 december 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Aros Kapital söker junior legal counselPublicerad:
5 november 2021


Aros Kapital är experter på finansiella tjänster inom bland annat företagslån, fakturaköp, leasing, inkasso och juridik. Till skillnad från bankerna drivs vi av entreprenörskap och innovation. Vårt bolag värdesätter verksamhetsutveckling och en stark personlig drivkraft. Eftersom vår verksamhet växer behöver vi utöka vår juristavdelning med ytterligare en medarbetare som tillsammans med teamet vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss.

Arbetsbeskrivning

I din roll som bolagsjurist hos Aros Kapital kommer du att stötta affärsverksamheten i ett brett spektrum av juridiska frågor, med tonvikt på avtalsrätt och bolagsrätt. I arbetet ingår exempelvis att granska och upprätta avtal, bistå i avtalsförhandlingar samt stötta organisationen i kreditfrågor. Du kommer också bistå i upprättandet av styrande dokument, hantera regulatoriska frågeställningar, vara delaktig i verksamhetens olika projekt samt fungera som stöd till verksamheten i juridiska frågor.

Vem du är?

Du är en driven jurist som är trygg i din kompetens och har arbetat i ett eller ett par år med affärsjuridik på byrå eller bolag. Har du arbetat med särskilt fokus mot finansbranschen är detta meriterande. Vi ser gärna att du är en resultatinriktad lagspelare som med ödmjukhet är beredd att anta nya utmaningar och som vill utvecklas i din yrkesroll. Som person är du både flexibel och noggrann och du drivs av att teamet tillsammans ska nå det bästa tänkbara resultatet.

Vad erbjuds du?

Aros Kapital är etablerade i Sverige, Storbritannien och Norge med kontor i Göteborg, Stockholm, Örebro, Oslo och London. Hos oss får du möjlighet att arbeta med intressanta uppdrag i en internationell miljö. Vi utmanar branschen och sätter därför högt värde på verksamhetsutveckling.

Aros Kapital omsatte under 2020 ca 355 miljoner kronor med ett resultat på ca. 100 miljoner före skatt. Vi är i ett expansivt skede där vi vill fortsätta att förändra branschen. Vår inställning är att allt är möjligt och därför har vi byggt ett team med stark personlig drivkraft. Du kommer att ingå i vårt team där du får möjlighet att tillsammans med teamet växa med både bolaget och rollen. Du blir en del av ett motiverat gäng som verkar i en dynamisk miljö där egen drivkraft för att skapa förändring och förbättring premieras.

Start

Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Aros Kapital med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Odelius på telefonnummer 076-002 69 19 alternativt ida.odelius@jurek.se.

Område         Göteborg
Anställning    Tillsvidare
Omfattning    Heltid

Ansök nu

Ny delägare i Bird & Bird

Martin Folke ansluter som delägare i Bird & Bird i januari.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt fyra rådmän i Nacka tingsrätt.

Glimstedt renodlar verksamheten

Advokatverksamheten kommer att bedrivas under de nya varumärkena Born Advokater i Stockholm och Norma Advokater i Göteborg. Samtidigt fortsätter Glimstedts verksamhet på tolv kontor i Sverige.

Fröberg & Lundholm rekryterar

Fröberg & Lundholm Advokatbyrå har rekryterat Siri Strömberg från Vattenfall samt biträdande juristen Frida Andersson.

Ny generaldirektör för Brottsoffermyndigheten

Den 1 november tillträdde Anders Alenskär som generaldirektör för Brottsoffermyndigheten.

Foto © tomloel

Ny domare

Regeringen har den 18 november utnämnt en hovrättslagman.

IMY varnar Migrationsverket

Integritetsskyddsmyndigheten varnar för risken att Migrationsverkets hantering av ett visumsystem mellan EU-länderna kan strida mot dataskyddsförordningen.

33 advokater

Advokatsamfundet har antagit 33 ledamöter och 28 advokater har lämnat samfundet.

Foto Mikael Damkier

Domarutnämningar

Regeringen har den 11 november utnämnt två hovrättsråd och ett tekniskt råd.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt