Bli kund Annonsera
torsdag 2 december 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Junior Bolagsjurist till Media Markt


Publicerad:
23 november 2021


MediaMarkt är en av Europas ledande konsumentelektronikkedjor och har verksamhet i Sverige sedan 2006. Med idag 28 varuhus och webbutik är MediaMarkts vision att bli den mest föredragna elektronikhandlaren i Sverige. Vårt huvudkontor i Stockholm - Barkarby är en servicefunktion för våra varuhus och vår webbutik.

Juridikavdelningen utökas och söker nu en ny kollega!

Är du en passionerad, engagerad och driven person som vill vara en del av att fortsätta bygga vår framgång? Då är det dig vi söker! Vi på MediaMarkt är ambitiösa och kompetenta i en konkurrensutsatt marknad där vi hela tiden strävar efter att vara bäst.

Som anställd hos oss representerar du en av de ledande aktörerna inom hemelektronikmarknaden. Du blir del av en företagskultur som präglas av vår värdegrund där respekt och kundfokus är centrala delar. Du rapporterar till Head of Legal och arbetar på vårt huvudkontor i Stockholm, Barkarby.

Arbetsbeskrivning

Som jurist på MediaMarkt kommer du till stor del att arbeta med dataskyddsrelaterade frågeställningar och compliance. Det innebär bland annat deltagande i dataskyddsrelaterade projekt som ofta initieras av det tyska moderbolaget, implementering av riktlinjer och regelbundna kontakter med övriga kollegor i Europa. Du kommer att ha ett stort ansvar för att stötta koncernen med rådgivning, rättsanalyser samt upprättande och implementering av åtgärdsprogram. En viktig del i arbetet är att hålla dokumentation och processer uppdaterade och samarbeta med vår internrevisor samt riskavdelningen för att tillse att lagar och regler följs. Du kommer även att hålla utbildningar inom området.

Därutöver innefattar denna roll hantering av löpande frågor inom andra områden som vanligen uppkommer, såsom kommersiell avtalsrätt, hyresrätt, bolagsrätt, IT-rätt och konsumentfrågor. Du kommer därför att få sätta dig in i arbetsuppgifter inom vitt skilda områden. Med hundratals leverantörer består en betydande del av arbetet av avtalsförhandling. Även självständig hantering av mindre domstolsprocesser kan förekomma.

Vem är du?

Vi söker dig som tycker om att skapa goda relationer såväl internt som externt. Du är lösningsorienterad, lyhörd, pragmatisk och affärsmässig utan att göra avkall på noggrannheten och regelefterlevnaden. Du prioriterar utifrån verksamhetens behov. Som person är du också ansvarstagande och har en hög integritet.

Du har en kandidatexamen i juridik och fördjupad kunskap inom och intresse för dataskyddsfrågor. Majoriteten av arbetet utförs på engelska. Du behöver därför ha mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift. Har du dessutom genomfört notarietjänstgöring, så är det meriterande.

Är du intresserad?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, deltidstjänstgöring kan diskuteras. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Start är omgående med respekt för eventuell uppsägningstid.

Skicka in din ansökan med CV, betyg och gärna ett personligt brev redan idag, dock senast 5/12-21 Observera att intervjuer sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I våra rekryteringsprocesser genomför vi en bakgrundskontroll på slutkandidat innan anställning kan bli aktuell.

För frågor eller funderingar vänligen kontakta Head of Legal Demem Nzeribe, nzeribe@mediamarkt.se

Välkommen med din ansökan!

Ny delägare i Bird & Bird

Martin Folke ansluter som delägare i Bird & Bird i januari.

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt fyra rådmän i Nacka tingsrätt.

Glimstedt renodlar verksamheten

Advokatverksamheten kommer att bedrivas under de nya varumärkena Born Advokater i Stockholm och Norma Advokater i Göteborg. Samtidigt fortsätter Glimstedts verksamhet på tolv kontor i Sverige.

Fröberg & Lundholm rekryterar

Fröberg & Lundholm Advokatbyrå har rekryterat Siri Strömberg från Vattenfall samt biträdande juristen Frida Andersson.

Ny generaldirektör för Brottsoffermyndigheten

Den 1 november tillträdde Anders Alenskär som generaldirektör för Brottsoffermyndigheten.

Foto © tomloel

Ny domare

Regeringen har den 18 november utnämnt en hovrättslagman.

IMY varnar Migrationsverket

Integritetsskyddsmyndigheten varnar för risken att Migrationsverkets hantering av ett visumsystem mellan EU-länderna kan strida mot dataskyddsförordningen.

33 advokater

Advokatsamfundet har antagit 33 ledamöter och 28 advokater har lämnat samfundet.

Foto Mikael Damkier

Domarutnämningar

Regeringen har den 11 november utnämnt två hovrättsråd och ett tekniskt råd.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt