Bli kund Annonsera
tisdag 25 januari 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Legal Counsel Regulatory till Collector Bank


Publicerad:
10 januari 2022


Collector Bank söker jurist med särskilt intresse för regulatoriska frågor för en roll som bolagsjurist i Collector Banks bolagsjuristfunktion. En intressant tjänst där du får stort eget ansvar och inflytande och får möjlighet att vara med och påverka framtidens Collector Bank.

OM COLLECTOR BANK

Collector Bank är specialiserade på finansieringslösningar för företag och privatpersoner, med särskilt fokus på små och medelstora företags behov. Vi är företagens komplement till traditionella storbanker. Företagserbjudandet omfattar fastighetskrediter, företagskrediter och factoring samt betalningslösningar. Våra tjänster för privatpersoner inkluderar privatlån, faktura- och delbetalningstjänster, kreditkort och sparkonton. Collector Bank har kontor i Göteborg (huvudkontor), Stockholm, Helsingfors och Oslo. Moderbolaget Collector AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm.

OM TJÄNSTEN

Som bolagsjurist med regulatorisk inriktning arbetar du brett med de regelverk som träffar Collector. Särskilt fokus ligger på regelverken som träffar Collector till följd av banktillstånd och börsnotering. Även regelverken kring dataskydd och hållbarhet är centrala. Du arbetar nära verksamheten och utgör ett stöd för organisationen när det kommer till att tolka, implementera och efterleva tillämpliga regelverk. Du ingår i ett team om åtta bolagsjurister och en para legal.

Tjänsten är placerad antingen i Göteborg eller Stockholm.

I arbetsuppgifterna ingår att följa regelutvecklingen och vara en del av bankens funktion för regelverksbevakning. Du har självständigt ansvar för bevakningen av specifika regelverk och följer utvecklingen bland annat genom att delta i relevanta branschorganisationer och forum. Vid behov projektleder du implementeringen av ett nytt eller förändrat regelverk. Du korresponderar med myndigheter i regulatoriska frågor och rapporterar till General Counsel.

OM DIG

Vi söker dig som har jur.kand./juristexamen och minst fyra års arbetslivserfarenhet som jurist inom aktuella områden, företrädesvis från advokatbyrå, bank och/eller bolag. Du är van att arbeta i eller med bank eller börsbolag och har god förmåga att ta till dig nya regelverk. Erfarenhet av regelverken kring banktillståndspliktig verksamhet, dataskydd och/eller hållbarhet är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Som person är du affärsorienterad och kommunikativ. Du behöver vara noggrann, kvalitetsmedveten, strukturerad och effektiv i ditt arbetssätt och du trivs med att projektleda och driva projekt framåt. 

VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG

Gemenskap, innovation och stor möjlighet att växa och utvecklas präglar kulturen på Collector Bank. Som medarbetare hos oss blir du en del av vår starka företagskultur. Du får en fartfylld och stimulerande arbetsmiljö. Känner du att det passar in på hur du skulle vilja ha det på din arbetsplats tror vi att du kommer att trivas riktigt bra tillsammans med oss!

INTRESSERAD?

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2022. Vid frågor, kontakta General Counsel Josefin Eriksson, e-post josefin.eriksson@collectorbank.se, eller Chief HR Sara Cederquist, e-post sara.cederquist@collectorbank.se.

KONTAKT

Sara Cederquist Chief HR – HR

Skicka ansökan

Foto Andrey Popov

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 20 januari utnämnt fyra nya domare.

Färre anmälda brott

Brottsförebyggande rådet har publicerat den preliminära statistiken över anmälda brott 2021. Brotten mot person har ökat något jämfört med föregående år men det totala antalet anmälda brott har minskat med fem procent.

Lagändringar 2021/2022

Regeringen har publicerat en sammanfattning av de viktigare lagar och förordningar som träder i kraft kring årsskiftet 2021/2022.

Foto Inbj

Första dom i snabbspårsmål

Malmö tingsrätt deltar i försöksverksamheten med snabbare lagföring och har nu avkunnat den första domen.

Rekord för video- konferenser

Att använda videokonferens vid förhandlingar i landets domstolar har ökat med ungefär 40 procent det senaste året.

Färre anmälningar mot advokater

Under 2021 minskade antalet anmälningar av advokater till Advokatsamfundet jämfört med året innan.

Klienternas högst rankade byråer

Roschier, Cederquist och Delphi är vinnare i branschundersökningen Årets advokatbyrå 2021, där miljonköparna av affärsjuridik gett sin syn på klientsamarbetet.

Kompass anställer biträdande jurister

Kompass Advokat anställer två biträdande jurister och ytterligare två medarbetare inom försäkring och dataskydd.

Ny MP på Lindahl Stockholm

Advokatfirman Lindahl utser Monica Lagercrantz till ny managing partner och hon efterträder Mats Tindberg som återgår till delägarrollen.

Ny medarbetare till Magnusson

Tobias Edenman är verksam inom fastighetsrättslig rådgivning till svenska och internationella klienter och ansluter nu till Magnusson Advokatbyrå.

Ny delägare i DLA Piper

Karin Attorps är verksam inom skatterätt och lämnar delägarskapet i EY för DLA Piper.

Nya delägare i Lindahl

Lindahl tar in fyra nya delägare som är verksamma inom affärsjuridik, aktiemarknadsrätt och tvistlösning.

Rudbeckmedaljen till Håkan Andersson

Håkan Andersson, professor i civilrätt med inriktning mot skadeståndsrätt, prisas för sin forskargärning genom att tilldelas Rudbeckmedaljen av Uppsala universitet.

Ny medarbetare till Magnusson

Tobias Edenman är väletablerad inom sina verksamhetsområden och har mer än tjugo års erfarenhet av att hantera alla former av fastighetsrättslig rådgivning till svenska och internationella klienter.

Ny VD på Rosholmdell

Rosholmdell Advokatbyrå har utsett Jonas Axelsson till VD.

Ny delägare i MAQS

Jimmy Carnelind är specialiserad inom offentlig upphandling och inträder som delägare i MAQS Advokatbyrå.

Oebergs förstärker med två jurister

Advokatfirman Oebergs har rekryterat Alex Hunt från Vattenfall samt biträdande juristen Filip Berglund.

Nytt justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen

Regeringen har utnämnt rättschefen Magnus Medin till justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Nya domarutnämningar

Regeringen har 16 december utnämnt bland andra ett justitieråd och ett departementsråd.

Wistrand rekryterar inom konkurrensrätt

Wistrand Advokatbyrå har rekryterat Alexander Gottsén som specialist counsel till sitt kontor i Stockholm.

Balanserna minskar hos hyresnämnden

Hyres- och arrendenämnden i Stockholm har under hela 2000-talet haft svårt att avgöra lika många ärenden som kommit in. Förra året kunde man dock se ett tydligt trendbrott, och den positiva utvecklingen har fortsatt under 2021.

Foto Mikhail Kokhanchikov

Tips för att lyckas med juristrekrytering

Rekryteraren Maria Elvung ger fem tips för att lyckas med juristrekrytering på en het marknad.

Två nya delägare i Wistrand

Martina Blomberg Roald och Marek Keller inträder som delägare i Wistrand i Stockholm.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt