Bli kund Annonsera
tisdag 25 januari 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Södra Skogsägarna söker en Compliance OfficerPublicerad:
11 januari 2022


En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. För oss är det viktigt att hitta klimatsmarta lösningar längs hela värdekedjan, från skog till kund. Södra är en stor skogsindustrikoncern som skapar produkter och tjänster för en global marknad. Vill du bli en del av Sveriges största skogsägarförening? Är du en nyfiken och framåtlutad person med erfarenhet av att arbeta med compliance? Sök då den spännande tjänsten som Södras nya Compliance Officer!

Arbetsbeskrivning

I rollen som Compliance Officer på Södra har du ett samordningsansvar för de compliance-frågor som hanteras av andra funktioner inom koncernen och eget ansvar för vissa frågor. Du ansvarar för organisationens policystruktur och visselblåsarsystem samt samordnar uppföljning av efterlevnad av exempelvis uppförandekod, leverantörskod och dataskyddslagstiftningen. I rollen ingår att skapa system för uppföljning av såväl interna som externa regler och du leder utredningar vid överträdelser av regelverken. Du håller också i interna utbildningar bland annat inom antikorruption och konkurrensrätt. I rollen ingår även till viss del uppföljning av det kooperativa arbetet med bland annat förvaltningsråd, förtroenderåd och valberedningar. Bevakning av nya lagar och regler är en viktig del av rollen. Som Compliance Officer arbetar du aktivt för att öka graden av digitalisering och automatisering av processer inom ramen för tjänsten.

Rollen innebär ett flertal interna kontaktytor då du samarbetar med många av Södras olika affärsområden och staber. Tjänsten är placerad i Växjö och du blir en del av Södras uppskattade juristfunktion som idag består av tre jurister, du rapporterar till Södras chefsjurist som ingår i koncernledningen.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen, eller annan relevant examen, har arbetat i minst 5 år med compliance-frågor. Du är van vid att arbeta självständigt och har förmåga att förmedla att arbete med compliance bidrar till att ta en organisation framåt. Du är säkerhets- och riskmedveten, strukturerad och noggrann samtidigt som du har en nyfiken och prestigelös grundinställning. Som person är du lugn, uthållig och öppen. För att lyckas i rollen krävs att du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

Du erbjuds:

Vi erbjuder dig en spännande och viktig roll i Sveriges största skogsägarförening. Hos oss arbetar du i en flexibel arbetsmiljö där du styr över ditt eget arbete och där vi hjälper varandra. Du får en central och strategisk roll i en växande och framåttänkande koncern.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Södra med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

Södra är en ekonomisk förening med ca 53 000 skogsägare som medlemmar. På Södra är vi ca 2 900 medarbetare som ser det som vår främsta uppgift att förädla medlemmarnas skogsråvara till förnybara, klimatsmarta produkter. Det är så vi skapar lönsamhet.

Vår verksamhet sträcker sig från produkter som pappersmassa och trävaror, till områden som förnybar energi, byggsystem och textilmassa. Produkterna exporteras sedan till en internationell marknad.

Område         Växjö
Anställning    Tillsvidare
Omfattning    Heltid

Ansök nu

Foto Andrey Popov

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 20 januari utnämnt fyra nya domare.

Färre anmälda brott

Brottsförebyggande rådet har publicerat den preliminära statistiken över anmälda brott 2021. Brotten mot person har ökat något jämfört med föregående år men det totala antalet anmälda brott har minskat med fem procent.

Lagändringar 2021/2022

Regeringen har publicerat en sammanfattning av de viktigare lagar och förordningar som träder i kraft kring årsskiftet 2021/2022.

Foto Inbj

Första dom i snabbspårsmål

Malmö tingsrätt deltar i försöksverksamheten med snabbare lagföring och har nu avkunnat den första domen.

Rekord för video- konferenser

Att använda videokonferens vid förhandlingar i landets domstolar har ökat med ungefär 40 procent det senaste året.

Färre anmälningar mot advokater

Under 2021 minskade antalet anmälningar av advokater till Advokatsamfundet jämfört med året innan.

Klienternas högst rankade byråer

Roschier, Cederquist och Delphi är vinnare i branschundersökningen Årets advokatbyrå 2021, där miljonköparna av affärsjuridik gett sin syn på klientsamarbetet.

Kompass anställer biträdande jurister

Kompass Advokat anställer två biträdande jurister och ytterligare två medarbetare inom försäkring och dataskydd.

Ny MP på Lindahl Stockholm

Advokatfirman Lindahl utser Monica Lagercrantz till ny managing partner och hon efterträder Mats Tindberg som återgår till delägarrollen.

Ny medarbetare till Magnusson

Tobias Edenman är verksam inom fastighetsrättslig rådgivning till svenska och internationella klienter och ansluter nu till Magnusson Advokatbyrå.

Ny delägare i DLA Piper

Karin Attorps är verksam inom skatterätt och lämnar delägarskapet i EY för DLA Piper.

Nya delägare i Lindahl

Lindahl tar in fyra nya delägare som är verksamma inom affärsjuridik, aktiemarknadsrätt och tvistlösning.

Rudbeckmedaljen till Håkan Andersson

Håkan Andersson, professor i civilrätt med inriktning mot skadeståndsrätt, prisas för sin forskargärning genom att tilldelas Rudbeckmedaljen av Uppsala universitet.

Ny medarbetare till Magnusson

Tobias Edenman är väletablerad inom sina verksamhetsområden och har mer än tjugo års erfarenhet av att hantera alla former av fastighetsrättslig rådgivning till svenska och internationella klienter.

Ny VD på Rosholmdell

Rosholmdell Advokatbyrå har utsett Jonas Axelsson till VD.

Ny delägare i MAQS

Jimmy Carnelind är specialiserad inom offentlig upphandling och inträder som delägare i MAQS Advokatbyrå.

Oebergs förstärker med två jurister

Advokatfirman Oebergs har rekryterat Alex Hunt från Vattenfall samt biträdande juristen Filip Berglund.

Nytt justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen

Regeringen har utnämnt rättschefen Magnus Medin till justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Nya domarutnämningar

Regeringen har 16 december utnämnt bland andra ett justitieråd och ett departementsråd.

Wistrand rekryterar inom konkurrensrätt

Wistrand Advokatbyrå har rekryterat Alexander Gottsén som specialist counsel till sitt kontor i Stockholm.

Balanserna minskar hos hyresnämnden

Hyres- och arrendenämnden i Stockholm har under hela 2000-talet haft svårt att avgöra lika många ärenden som kommit in. Förra året kunde man dock se ett tydligt trendbrott, och den positiva utvecklingen har fortsatt under 2021.

Foto Mikhail Kokhanchikov

Tips för att lyckas med juristrekrytering

Rekryteraren Maria Elvung ger fem tips för att lyckas med juristrekrytering på en het marknad.

Två nya delägare i Wistrand

Martina Blomberg Roald och Marek Keller inträder som delägare i Wistrand i Stockholm.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt