Bli kund Annonsera
tisdag 24 maj 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Pontarius Law söker biträdande juristerPublicerad:
11 maj 2022


Pontarius Law är en del av Pontarius AB, vilket är ett konsultföretag med en passion att förbättra våra kunders verksamhet, tjänster och produkter. Pontarius AB är specialiserat på teknik, juridik och finans med fokus på fastighet och infrastruktur och verkar i ett flertal branscher, bl.a. flyg, väg, hamn, VA och energiförsörjning. Pontarius AB verkar över hela Sverige och även i viss omfattning internationellt.

Vi söker nu jurister med erfarenhet inom entreprenadrätt, upphandlingsrätt eller allmän fastighetsrätt!

Hur arbetar vi?

Med ett unikt arbetssätt förenar Pontarius Law juridiska tjänster med kompetenser från flera olika områden för att kunna erbjuda bredast möjliga stöd till våra kunder. Det innebär att jurister jobbar sida vid sida med ingenjörer, arkitekter och ekonomer i våra projekt, från tidiga planskeden, finansiering, projektering, upphandling, entreprenadfas och driftfas till avvecklingsskede.

Pontarius Law arbetar huvudsakligen med kunder på beställarsidan och har ramavtal med ett antal statliga, kommunala och regionstyrda organisationer och bolag. Pontarius AB har även samarbete med en mängd återkommande kunder i Stockholm och övriga landet där Pontarius Law också medverkar.

Pontarius Law har kontor i centrala lägen i Stockholm, Göteborg och Lund, men verkar även på andra orter runt om i landet. Placering anpassas utifrån den anställdes förutsättningar.

Vilka är vi?

Vi är i dag sex jurister och en paralegal och vi har tillsammans erfarenhet av juridiskt arbete vid advokatbyrå, bolag och domstol. Vi är en platt organisation med korta beslutsvägar och växer ständigt och organiskt i den riktning och takt vi själva väljer. Vi arbetar med Legal Management och tror mer på att arbeta lösningsorienterat än att processa i domstol. I de fall det inte går att undvika bistår vi givetvis våra kunder även med sådant stöd. Vi tror att vi med vårt sätt att arbeta har en viktig roll att spela och att vi kan och vill fortsätta växa. För att kunna möta upp till spännande förfrågningar samt fortsätta utveckla vår verksamhet kommer vi behöva bli fler kloka kollegor.

Vem är du?

Vi söker nu jurister med ett antal års erfarenhet inom entreprenadrätt, upphandlingsrätt eller allmän fastighetsrätt, gärna med erfarenhet från tvist. Vi ser att du är intresserad av att arbeta i team men att du även är beredd att ta egna initiativ för att möta våra kunders behov. Att vara intresserad av att leda yngre kollegor i den löpande rådgivningen är ett plus.

Vill du veta mer?

Vi ser fram mot att träffa dig för att berätta om de fina möjligheter vi har att erbjuda dig. Vill du veta mer hör av dig direkt till

Joachim Pikwer, Chefsjurist
070-950 53 34
joachim.pikwer@pontarius.com

Besök oss gärna på vår hemsida www.pontarius.se för att se vilka andra affärsområden som vi är verksamma inom, eller för att skicka in en intresseanmälan.

ANSÖK HÄR

Foto Liza Magnusson

Ny COO på DLA Piper

Advokatbyrån DLA Piper har rekryterat ny Chief Operating Manager, Anders Fernström, till verksamheten i Stockholm.

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Foto Igor Stevanovic

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 19 maj utnämnt en hovrättslagman, två lagmän och två chefsrådmän.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt

För tolfte året har Stockholm Centre for Commercial Law delat ut Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt. Priset går till Christophr Spreigl med uppsatsen ”Naturagäldenärens avhjälpanderätt”.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Foto Lars Lydig

Hovrätten firar 200 år

Den 14 maj är det öppet hus hos Hovrätten över Skåne och Blekinge med rättegångsspel, föreläsningar och en historisk utställning.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Carl Svernlöv adjungerad professor

Advokaten Carl Svernlöv har adjungerats som professor i associationsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto © tomloel

Åklagare populärast bland studenter

Nyligen presenterades en stor undersökning över vilka landets studenter anser är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Söktjänst för domar granskas

Integritetsskyddsmyndigheten ska undersöka om ett företag som gör det möjligt att söka efter känsliga personuppgifter i förvaltningsdomar måste följa reglerna i dataskyddsförordningen, trots att bolaget har utgivningsbevis.

Ny styrelseordförande för Arbetsgivarverket

Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén föreslås som ordförande i Arbetsgivarverkets styrelse.

IMY granskar larmbolag

Integritetsskyddsmyndigheten inleder en tillsyn av larmbolaget Verisure för att utreda uppgifter om att anställda har delat bildmaterial mellan sig utan att det varit befogat.

Minskade balanser hos förvaltningsdomstolar

Antalet inkomna och avgjorda mål, exklusive migrationsmål, har minskat det första kvartalet 2022. Nedgången har främst skett vid förvaltningsdomstolarna.

Eversheds Sutherland får ny delägare

Stockholmskontoret och processavdelningen rekryterar advokaten Oskar Gentele som delägare.

Ny chefsjurist på Stim

Stim har utsett Lina Heyman till ny chefsjurist och hon kommer även att ingå i Stims ledningsgrupp.

MAQS får ny legal director

Anna Björk Larson ansluter till MAQS kapitalmarknadsteam som legal director.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt