Bli kund Annonsera
onsdag 5 oktober 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Compliance Officer till TrePublicerad:
22 september 2022


Compliance för oss på Tre är viktigt, synligt och utmanande. Men framför allt något vi vill rama in och flytta närmre vår affär. Nu söker vi en Compliance Officer som tänker, vill och gör!

Arbetsbeskrivning

I rollen som Compliance Officer har du ansvaret för att följa upp företagets regelefterlevnad inom Compliance centrala kontrollområden. Här ingår du i vårt GRC-team (Governance, Risk and Compliance) och arbetar nära ledare, ledningsgrupp och våra ägare med vad vi som företag behöver ta i beaktande i vardagen för att navigera rätt. Du arbetar med ett brett scope med alltifrån våra egna policys, till våra ägares krav och legala krav inom Compliance. GRC-teamet på Tre är nytt, men funktionerna har funnits sedan länge. Det gör att vi just nu ramar in vårt uppdrag och du kommer att få stor möjlighet att påverka, sätta din prägel och, tillsammans med Head of GRC, peka ut riktningen för hur Compliance kopplas ihop med vår verksamhet och affär.

Du kommer att vara personen på Tre som identifierar compliancerelaterade behov och risker, tillmötesgår dessa och implementerar åtgärder för efterlevnad i t.ex. konkurrensrätt, sanktioner, mutor och bestickning. Vi ser också nyttan i att Compliance är en del av vår business och du kommer tillsammans med intressenter i organisationen skapa utbildningar, policys, ge råd och stöd och på ett greppbart och användarvänligt sätt få fler att gå i samma riktning. Inom ditt kontaktnät på Tre finns såklart närmaste kollegorna, vår legalavdelning, ledningsgruppen och våra ägare. På sikt ser vi att du kommer ha en central del i styrningen och uppföljning av regelefterlevnad på Tre.

Vem är du?

Vi söker dig med svensk juristexamen och ca 5–8 års erfarenhet från byrå, där du fokuserat på compliancefrågor. Alternativt har du haft en liknande roll på bolag eller myndighet och söker nu en möjlighet att sätta din prägel på hur Compliance tas ut i en organisation. Du har en grundläggande förståelse för konkurrensrätt och har du bekantat dig med internkontroll, audits och/eller revision är det meriterande.

I denna roll får du verkligen spelrum för ditt konsultativa sinne och du delar teamets intresse att agera affärsutvecklande utifrån ditt expertområde. Du är en skicklig compliancejurist och en pragmatisk och pedagogisk rådgivare. Vi tror på att hela tiden växa med funktionen och ser att du liksom oss gillar att lära, utvecklas och anpassa dig efter vad verksamheten behöver. Svenska, engelska och Officepaketet kan du som ett rinnande vatten.

Du erbjuds:

Vi erbjuder dig en viktig roll på en av Sveriges bästa arbetsplatser (jajamen, vi är en av de bästa enligt Greatplace to work 2022). Du får möjlighet att forma och sätta din egen prägel på rollen och du kommer till en trevlig arbetsplats där saker händer. Som ivriga utmanare är vi också duktiga på att fira när vi vinner. Varmt välkommen till Tre!

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Tre med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076–0026921 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

Om verksamheten

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. Sedan dess har vi växt med enorm hastighet och äger och driver idag 3G-, 4G- och 5G-mobilnät i både Sverige och Danmark.

Tre Sverige ägs till 60 % av Hongkongbaserade CK Hutchison och till 40 % av svenska Investor AB. Våra ägare är resursstarka och besitter både världsledande industriell- och teknologisk erfarenhet.

Kulturen på Tre är strak men snäll, taggad men trevlig! Den är det viktigaste vi har och genomsyrar hela vår organisation.

OmrådeStockholm
AnställningTillsvidare
OmfattningHeltid

 

Ansök nu

Baker McKenzie nyanställer

Baker McKenzie har rekryterat Katarina Bilge som ansluter från Justitiedepartementet där hon varit kansliråd. Hon har även tidigare erfarenheter från arbete i tingsrätt, hovrätt och Högsta domstolen.

Sveriges Domstolars första digitala dom

De första helt digitala tingsrättsdomarna i Sveriges Domstolar har expedierats. Det innebär att brottmålsdomarna i tingsrätt nu undertecknas digitalt och är digitala i originalformat.

Kompass Advokat rekryterar

Kompass Advokat anställer Cecilia Berg som ny biträdande jurist.

Bolag får hantera uppgifter om lagöverträdelser

Integritetsskyddsmyndigheten ger ett företag som erbjuder bakgrundskontroller tillstånd att i vissa fall hantera personuppgifter som rör lagöverträdelser.

Polisen får kritik för personuppgiftshantering

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, riktar nu kritik mot hur polisen hanterar personuppgifter i Schengens informationssystem, ett it-system för utbyte av uppgifter om bland annat efterlysta personer mellan EU:s medlemsländer.

Foto Gudellaphoto

Många olagliga bilannonser

Konsumentverket har granskat bilannonser på ett antal säljsajter och menar att det är vanligt att företag använder sig av reservationer för felskrivningar och vaga och ospecifika friskrivningar, vilket enligt verket strider mot gällande rätt.

Ny delägare i Engström & Hellman

Advokat Ebba Tapper har utsetts till ny delägare i Engström & Hellman Advokatbyrå.

Kommun förlikas i diskrimineringsmål

En kommun i Västsverige som Diskrimineringsombudsmannen (DO) tidigare har stämt för bristande tillgänglighet i skolan erkänner nu diskrimineringen och betalar den diskrimineringsersättning som DO har begärt.

Helena Jäderblom mottar utmärkelse

Högsta förvaltningsdomstolens ordförande justitierådet Helena Jäderblom har mottagit Hederslegionens nationella orden (Ordre national de la Légion d'Honneur) efter beslut av president Emmanuel Macron.

Minst antal öppna mål sedan 2018

När antalet mål i domstolarna sammanfattas för årets två första tertial visar det att balansläget är det bästa sedan 2018. Domstolarna har ett högt målavgörande, och även efter semesterperioden var avgjorda mål fler än de inkomna.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Haypp Group rekryterar chefsjurist

E-handelsbolaget Haypp Group, en digital återförsäljare av snus och nikotinportioner, har rekryterat Lotta Emtefall som General Counsel.

IMY granskar klagomål mot Klarna

IMY inleder en tillsyn för att utreda klagomål från enskilda som riktats mot Klarna gällande de krav på identifiering som bolaget använt sig av i samband med att enskilda utövat sina rättigheter enligt GDPR.

Ny lagman

Regeringen har den 15 september utnämnt en ny lagman.

IMY godkänner bindande företagsbestämmelser

Samres-koncernen har fått sina bindande företagsbestämmelser godkända av Integritetsskyddsmyndigheten. Syftet med bindande företagsbestämmelser är att underlätta för koncerner att föra över personuppgifter till koncernbolag utanför EU.

Vinge utser delägare och counsels

Ninos Aho har valts in som delägare vid Vinges Göteborgskontor och advokaterna Petronella Hallberg och Martin E Svanberg har utsetts som counsels.

Foto © Gunold Brunbauer | Dreamstime.com

Sverige intervenerar i mål mot Ryssland

Sverige har valt att intervenera i två domstolsmål om ansvar av Ryssland för brott mot folkrätten, dels i den Internationella domstolen i Haag, dels i Europadomstolen i Strasbourg.

Foto Karlstads Universitet

Professor vid Högskolan Väst

Marie Karlsson-Tuula tillträder som professor i civilrätt vid Högskolan Väst i Trollhättan.

Lagman blir ordförande i Arbetsdomstolen

Regeringen har utnämnt hovrättslagmannen Lars Dirke till ordförande i Arbetsdomstolen.

Ny MP på Bokwall Rislund

Amir Mohseni har utsetts till managing partner på Bokwall Rislund Advokatbyrå.

Delphi tar in delägare

Caroline Söderberg och Dahae Roland inträder som delägare i Advokatfirman Delphi.

Foto Andrey Popov

Advokat blir justitieråd

Regeringen har utnämt ett nytt justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 101 ledamöter och samtidigt har 45 advokater lämnat samfundet.

Ny delägare i Time Danowsky

Time Danowsky rekryterar Anders Arthur som delägare till tvistlösningsgruppen.

Foto Dreamstime

Skärpta regler om utvisning

Den 1 augusti skärptes reglerna om utvisning på grund av brott.

Domstolsverket öppnar kontor i Umeå

Domstolsverket etablerar ett kontor i Umeå med planerad verksamhetsstart i september.

Foto Ekobrottsmyndigheten

Ny över-direktör på Skatteverket

Juristen Fredrik Holmberg har utnämnts till överdirektör på Skatteverket.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt