Bli kund Annonsera
tisdag 26 september 2023
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Junior Hyresförhandlare till PostNordPublicerad:
28 augusti 2023


Vill du bli en del av PostNords dynamiska team och vara företagets representant ut mot fastighetsmarknaden i hyres- och etableringsfrågor. Då är det här rätt tjänst för dig!

Arbetsuppgifter

Befattningen innebär förhandling och omförhandling av hyresavtal, hantera uppsägningar samt handlägga ärenden i hyresnämnden. Den innebär vidare ansvar för dialog med kommuner samt kommersiella intressenter i syfte att hitta möjliga etableringar både vad gäller befintliga byggnader samt byggbar mark. Du får en möjlighet att växa in i rollen med hjälp av dina seniora kollegor.

Uppdragsgivare är lokalanvändarna inom PostNord-koncernen och motparter är hyresvärdar, kommuner med flera. En viktig del av arbetet är kommunikationen med våra uppdragsgivare samt beslutsfattare såväl centralt samt regionalt. Du kommer att ha ett nära samarbete med våra övriga medarbetare inom Group Real Estate (Facility Management) samt Shared Service Finance.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

• Bevaka hyresportföljen
• Förhandla och omförhandla hyresavtal, hantera uppsägningar samt handlägga ärenden i hyresnämnden
• Upprätta beslutsunderlag
• Bevaka den interna och externa marknaden avseende lokaler, tillgänglig mark mm
• Kontakt, dialog samt förhandling med kommuner och andra aktörer på marknaden
• Inom ett givet område ansvara för dialog med PostNord-koncernens verksamheter
• Ansvara för relation och kommunikation med fastighetsägare och förvaltare inom givet ansvarsområde
• Skriva markreservationsavtal
• Formulera hyresavtal
• Delta i utvecklingsarbetet inom Asset Management SE.

Du kommer att ingå i ett team som idag består av två hyresförhandlare samt fyra projektledare varav en sitter i Göteborg. Du rapporterar till Head of Asset Management PostNord SE.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret Arken i Solna.

Vem är du?

Vi söker dig som är nyutexaminerad från högskola inom ekonomi, fastighet eller juridik. Du har ett genuint intresse för fastighetsrätt och hyresjuridisk för kommersiella lokaler. Har du viss relevant arbetslivserfarenhet redan så är det meriterande.

Som person är du social, nyfiken, strukturerad samt har en god samarbetsförmåga. Du är en driven, resultatorienterad person som är engagerad i dina arbetsuppgifter. Du är en person som ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du trivs med att ha många kontaktytor, både internt och externt. Du är en god kommunikatör och är flytande i det svenska språket, både i tal och skrift.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett omväxlande arbete i en miljö med ständigt nya utmaningar. Vi erbjuder möjligheter att utvecklas och att arbeta i en prestigelös grupp där vi gemensamt hjälps åt att nå våra mål. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och vi erbjuder trygga anställningsvillkor och förmåner.

Förutom ovan nämnda förmåner erbjuder vi:

• Flexibel hybrid arbetsplats med ett öppet arbetsklimat
• Goda utvecklings- och karriärmöjligheter
• Goda försäkrings- och tjänstepensionsvillkor
• Friskvårdsbidrag & tillgång till kontor Arkens gym och simhall
• Personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNord Plus
• Anställning sker enligt kollektivavtal

I den här processen samarbetar PostNord med Jurek Law och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på telefon 0766 33 14 40.

Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se

Vi gör vardagen enklare

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden.

Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

Besök oss på www.postnord.com

ANSÖK NU

STUDENTREPORTAGE

Meriter är mer än betyg

För fem år sedan, när jag precis hade börjat på juridikprogrammet, sa professorn att betyg inte spelar så stor roll längre. När jag fem år senare söker mitt första juristjobb spelar det istället ofta all roll. Det är en skev syn på vad meritokrati är.

EU-jurist går till Vinge

EU- och konkurrensrättsjuristen Per Hellström har anslutit till Vinge som expert.

PRAKTIKERARTIKEL

Nya upphandlingsregler

Den 15 september meddelade regeringen att man beslutat om ändringar i upphandlings-annonser i syfte att underlätta för mindre företag att delta i offentliga upphandlingar samt för att motverka oseriösa aktörer i upphandlingar. Om de nya reglerna skriver Hanna Trygg och Emelie Baniameri, Wistrand Advokatbyrå, i en ny praktikerartikel.

Foto Wavebreakmedia

Tre nya domare

Regeringen har den 21 september utnämnt tre nya domare.

Misstänks för grovt brott mot tystnadsplikt

En anställd på Attunda tingsrätt anhölls på onsdagen, misstänkt för att ha spridit sekretessbelagd information.

PRAKTIKERARTIKEL

Utdelningsbeskattning i fåmansföretag

I artikeln diskuteras två olika fall som prövats av förvaltningsdomstolarna under senare tid, som båda rört frågan om beskattningstidpunkten för utdelning från fåmansföretag.

Foto Andrey Popov

Ökade resurser till domstolarna

Domstolsverket välkomnar nu regeringens ökning av budgetmedel.

DOMARBLOGGEN

Om fiskalers utveckling

Vid Södertörns senaste utvecklingsinternat för domstolens fiskaler var temat olika strategier och metoder för att bli en bättre tingsfiskal.

Foto Wavebreakmedia

Stark arbetsmarknad för nya jurister

Årets arbetsmarknadsundersökning från fackförbundet Akavia visar på en stark arbetsmarknad för akademiker i allmänhet och jurister i synnerhet.

Foto Gamma-Man

HD prövar inte mål om grovt spioneri

Högsta domstolen har på tisdagen beslutat att inte meddela prövningstillstånd i målet där två bröder dömts för grovt spioneri och hovrättens dom står därmed fast.

Foto Natalie Oliwsson

Torsten och Ragnar Söderbergs professur i rättsvetenskap till Mauro Zamboni

Mauro Zamboni, professor i allmän rättslära vid Stockholms universitet, har utsetts till innehavare av Torsten Söderbergs professur i rättsvetenskap för perioden 2024–2027. Professuren kommer att ägnas åt forskning om lagstiftningsprocessen, med fokus på den fas där politiska intentioner omvandlas till konkreta lagtexter.

Elva nya domare

Regeringen har den 14 september utnämnt elva nya domare.

Foto Domstolsverket

Upphäver omdiskuterad lagändring

Den omdiskuterade lagändringen gällande utökad sekretess för målsäganden och vittnen ska upphävas. Det har riksdagen nu beslutat.

Foto Delphi

Nya delägare i Delphi

Advokatfirman Delphi har valt in Sandra Broneus och Karin Roberts som partners på byråns Stockholmskontor.

Vad är egentligen miljörätt?

I det senaste inlägget på Domarbloggen skriver domaren Joel Björk-Werner vid Södertörns tingsrätt om miljörätten och hur den har utvecklats till att bli ett eget juridiskt ämne.

Ny delägare i Vinge

Sam Seddigh, arbetsrättslig specialist, har anslutit som ny delägare vid Vinges Stockholmskontor.

Ökade möjligheter till internationellt advokatsamarbete

Efter att Advokatsamfundet reviderat sitt vägledande uttalande om internationellt samarbete, ökar nu möjligheterna till samarbeten med advokatbyråer i andra länder.

Åtal väckt om mord på 15-åring

Åklagaren har väckt åtal mot tio personer i ärendet om mord på en 15-åring i Skogås den 28 januari i år.

Om digitala bolagsstämmor

I anslutning till den tillfälliga stämmolagen, vilken möjliggjorde för bolag att hålla digitala bolagsstämmor helt utan fysiskt deltagande under pandemin, har regeringen nu lagt fram en proposition med avsikt att permanent tillåta digitala bolagsstämmor och om denna skriver nu Charles Arbro och Emelie Johannesson, Wistrand Advokatbyrå, i en ny praktikerartikel.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt