Bli kund Annonsera
tisdag 26 september 2023
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden söker enhetschef för enheten personuppgiftsbehandling


Publicerad:
28 augusti 2023


Om nämnden

Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden är en statlig myndighet som har till uppgift att utöva rättslig tillsyn över brottsbekämpande myndigheters användning av hemliga tvångsmedel och kvalificerade skyddsidentiteter, och över polisens behandling av personuppgifter i den brottsbekämpande verksamheten. Nämnden har också tillsyn över polisens tillämpning av förbudet mot att använda uppgifter i underrättelser från Försvarets radioanstalt för att utreda brott. Nämnden utövar tillsyn på eget initiativ men utför också kontroller på begäran av enskilda personer. I delegationer inom myndigheten handläggs ärenden om bl.a. tillstånd till kvalificerade skyddsidentiteter samt ärenden om registerkontroll.

Läs mer på www.sakint.se

Om jobbet

Jobbet innebär att du ansvarar för tillsynen över behandling av personuppgifter och förbudet mot att använda uppgifter i underrättelser från Försvarets radioanstalt för att utreda brott. Du har också det övergripande ansvaret för handläggningen av enskilda kontrollärenden.

Som en av myndighetens två enhetschefer har du en mycket central roll i myndigheten. Du rapporterar direkt till kanslichefen, ingår i ledningsgruppen och har personal- och arbetsmiljöansvar för enhetens föredragande jurister.   

Du ansvarar för att proaktivt styra och utveckla enhetens verksamhet samt för att vara ett strategiskt och operativt stöd i myndigheten. Du är också ansvarig för att kvalitetssäkra och bereda enhetens ärenden inför beslut.

Att vara enhetschef innebär att du förutsätts leda och utveckla enhetens medarbetare och verka för en arbetsmiljö som stimulerar till samarbete, arbetsglädje och ständiga förbättringar.

Om dig

Du som söker ska vara assessor eller ha annan motsvarande erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete. Du ska dessutom ha arbetat minst två år därefter i Regeringskansliet, vid domstol eller i annan verksamhet som är relevant för nämnden. Chefserfarenhet och erfarenhet från tillsynsverksamhet är meriterande.    

Som person är du utvecklingsinriktad och har god kommunikativ förmåga. Du är van vid att arbeta strukturerat, är kvalitetsmedveten och noggrann. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift och har ett mycket gott omdöme. För att trivas med arbetet behöver du ha ett genuint samhällsintresse och följa med i den allmänna samhällsdebatten. Vi söker dig som har intresse för ledarskapsfrågor och är en prestigelös och engagerad lagspelare. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll är en förutsättning för anställning.

Bra att veta

Nämndens lokaler är vackert belägna i centrala Stockholm. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som strävar efter att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Nämnden vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Hos oss erbjuds du individuell chefscoaching och chefs- och ledarskapsutbildning efter behov. Det finns goda möjligheter även till annan kompetensutveckling. Vi månar om våra medarbetares hälsa och erbjuder friskvårdstimme och friskvårdsbidrag.  

Anställningsform:           Tillsvidareanställning. Myndigheten tillämpar provanställning

Omfattning:                     Heltid

Tillträde:                           Enligt överenskommelse

Löneform:                        Individuell lönesättning

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Ulrika Söderqvist, kanslichef, 08-617 98 10, eller Gunilla Berglund, enhetschef, 08-617 98 12.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Hur du ansöker

Välkommen med din ansökan, CV och uppgift om löneanspråk senast den 18 september 2023 till Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden

Box 22523, 104 22 Stockholm

eller per e-post till: sakint@sakint.se

Ange referens 123-2023

STUDENTREPORTAGE

Meriter är mer än betyg

För fem år sedan, när jag precis hade börjat på juridikprogrammet, sa professorn att betyg inte spelar så stor roll längre. När jag fem år senare söker mitt första juristjobb spelar det istället ofta all roll. Det är en skev syn på vad meritokrati är.

EU-jurist går till Vinge

EU- och konkurrensrättsjuristen Per Hellström har anslutit till Vinge som expert.

PRAKTIKERARTIKEL

Nya upphandlingsregler

Den 15 september meddelade regeringen att man beslutat om ändringar i upphandlings-annonser i syfte att underlätta för mindre företag att delta i offentliga upphandlingar samt för att motverka oseriösa aktörer i upphandlingar. Om de nya reglerna skriver Hanna Trygg och Emelie Baniameri, Wistrand Advokatbyrå, i en ny praktikerartikel.

Foto Wavebreakmedia

Tre nya domare

Regeringen har den 21 september utnämnt tre nya domare.

Misstänks för grovt brott mot tystnadsplikt

En anställd på Attunda tingsrätt anhölls på onsdagen, misstänkt för att ha spridit sekretessbelagd information.

PRAKTIKERARTIKEL

Utdelningsbeskattning i fåmansföretag

I artikeln diskuteras två olika fall som prövats av förvaltningsdomstolarna under senare tid, som båda rört frågan om beskattningstidpunkten för utdelning från fåmansföretag.

Foto Andrey Popov

Ökade resurser till domstolarna

Domstolsverket välkomnar nu regeringens ökning av budgetmedel.

DOMARBLOGGEN

Om fiskalers utveckling

Vid Södertörns senaste utvecklingsinternat för domstolens fiskaler var temat olika strategier och metoder för att bli en bättre tingsfiskal.

Foto Wavebreakmedia

Stark arbetsmarknad för nya jurister

Årets arbetsmarknadsundersökning från fackförbundet Akavia visar på en stark arbetsmarknad för akademiker i allmänhet och jurister i synnerhet.

Foto Gamma-Man

HD prövar inte mål om grovt spioneri

Högsta domstolen har på tisdagen beslutat att inte meddela prövningstillstånd i målet där två bröder dömts för grovt spioneri och hovrättens dom står därmed fast.

Foto Natalie Oliwsson

Torsten och Ragnar Söderbergs professur i rättsvetenskap till Mauro Zamboni

Mauro Zamboni, professor i allmän rättslära vid Stockholms universitet, har utsetts till innehavare av Torsten Söderbergs professur i rättsvetenskap för perioden 2024–2027. Professuren kommer att ägnas åt forskning om lagstiftningsprocessen, med fokus på den fas där politiska intentioner omvandlas till konkreta lagtexter.

Elva nya domare

Regeringen har den 14 september utnämnt elva nya domare.

Foto Domstolsverket

Upphäver omdiskuterad lagändring

Den omdiskuterade lagändringen gällande utökad sekretess för målsäganden och vittnen ska upphävas. Det har riksdagen nu beslutat.

Foto Delphi

Nya delägare i Delphi

Advokatfirman Delphi har valt in Sandra Broneus och Karin Roberts som partners på byråns Stockholmskontor.

Vad är egentligen miljörätt?

I det senaste inlägget på Domarbloggen skriver domaren Joel Björk-Werner vid Södertörns tingsrätt om miljörätten och hur den har utvecklats till att bli ett eget juridiskt ämne.

Ny delägare i Vinge

Sam Seddigh, arbetsrättslig specialist, har anslutit som ny delägare vid Vinges Stockholmskontor.

Ökade möjligheter till internationellt advokatsamarbete

Efter att Advokatsamfundet reviderat sitt vägledande uttalande om internationellt samarbete, ökar nu möjligheterna till samarbeten med advokatbyråer i andra länder.

Åtal väckt om mord på 15-åring

Åklagaren har väckt åtal mot tio personer i ärendet om mord på en 15-åring i Skogås den 28 januari i år.

Om digitala bolagsstämmor

I anslutning till den tillfälliga stämmolagen, vilken möjliggjorde för bolag att hålla digitala bolagsstämmor helt utan fysiskt deltagande under pandemin, har regeringen nu lagt fram en proposition med avsikt att permanent tillåta digitala bolagsstämmor och om denna skriver nu Charles Arbro och Emelie Johannesson, Wistrand Advokatbyrå, i en ny praktikerartikel.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt