Bli kund Annonsera
tisdag 26 september 2023
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Arbetsrättsjurist med fokus på EU till Svenskt NäringslivPublicerad:
11 september 2023


Vill du vara med i centrum för den arbetsrättsliga utvecklingen med ett stort fokus på EU. Har du ett genuint intresse för hur arbetsrätten på bästa sätt kan bidra till utvecklingen av näringslivet, gynna företagen och stärka deras konkurrenskraft? Delar du Svenskt Näringslivs vision – företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd? Då kanske denna roll som arbetsrättsjurist är något för dig!

Om rollen

Som arbetsrättsjurist hos oss kommer du att tillhöra avdelningen Arbetsrätt och Föreningsjuridik. Du kommer att vara en del av ett team bestående av åtta arbetsrättsjurister och en jurist med ansvar för associationsrättsliga frågor. I rollen rapporterar du till chefen för arbetsrätt och föreningsjuridik.

Arbetet på Svenskt Näringsliv omfattar bland annat:
• Att arbeta med initiativ från EU inom det arbetsrättsliga området från idé-stadiet till och med genomförande i Sverige samt utvärderingar och uppföljningar. Detta innebär ett nära samarbete med kollegor på andra avdelningar inom hela Svenskt Näringsliv då många frågor har flera beröringspunkter.
• Att arbeta inom Business Europe och dess arbetsgrupper respektive andra aktörer inom EU samt representanter från andra medlemsstater, framförallt andra arbetsgivarorganisationer och då, ofta särskild med de nordiska länderna, för att skapa genomslagskraft i olika frågor på EU-nivå.
• Samverkan med Svenskt Näringslivs medlemsorganisationer samt andra relevanta arbetsgivarorganisationer.
• Samverkan med fackliga organisationer inom olika forum.
• Att bedriva påverkansarbete gentemot EU, riksdagen, regeringen, myndigheter och andra organisationer. Detta inkluderar deltagande i utredningar, utarbetande av remissvar och även informellt arbete för att klargöra konsekvenserna av olika åtgärder och presentera alternativa strategier.
• Tjänsteresor kan förekomma, främst till Bryssel.

Vem är du?

Vi söker sig som har:
• En jur.kand.- eller juristexamen från svenskt universitet.
• Gedigen arbetsrättslig kunskap och erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom arbetsrättsområdet samt stor förståelse för företagens behov. Erfarenhet av arbete med företag från, arbetsgivarorganisation, näringslivsorganisation eller advokatbyrå, är meriterande. Även arbete på Regeringskansliet och EU:s institutioner är meriterande.
• Vana av att driva opinionsbildning i Sverige och på EU-nivå samt erfarenhet av förhandling.
• Gedigen kunskap om EU-rätt och förståelse för EU:s institutioner, samt erfarenhet av arbete med arbetsrättsliga initiativ inom EU.
• Förmåga att navigera och agera i komplexa sammanhang, ta initiativ samt att arbeta både självständigt och i team.
• God kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, både i tal och skrift. Kunskap i annat språk kan vara meriterande.
• Erfarenhet av att driva opinionsbildning på EU-nivå, både nationellt och i Bryssel.
• Förmåga att ta initiativ samt att leda och hantera komplexa frågor.

Vi erbjuder

Hos oss blir du en del av en organisation med ett viktigt uppdrag som handlar om att påverka och förbättra villkoren för företagande i Sverige. Vi arbetar utifrån vår vision – "Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd." Vi erbjuder våra anställda bra förmåner med bland annat generöst friskvårdsbidrag och försäkringar.

Ansökan

I rekryteringsprocessen samarbetar Svenskt Näringsliv med Jurek Rekrytering och Bemanning. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Placering är på Svenskt Näringslivs huvudkontor i Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: "Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd".

Svenskt Näringslivs långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet.

Vår verksamhet täcker ett brett fält och vänder sig till olika målgrupper. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten.

Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 49 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv ansvarar för att driva frågor och områden som är viktiga för alla företag, exempelvis skatter, arbetsrätt, utbildning och infrastruktur

STUDENTREPORTAGE

Meriter är mer än betyg

För fem år sedan, när jag precis hade börjat på juridikprogrammet, sa professorn att betyg inte spelar så stor roll längre. När jag fem år senare söker mitt första juristjobb spelar det istället ofta all roll. Det är en skev syn på vad meritokrati är.

EU-jurist går till Vinge

EU- och konkurrensrättsjuristen Per Hellström har anslutit till Vinge som expert.

PRAKTIKERARTIKEL

Nya upphandlingsregler

Den 15 september meddelade regeringen att man beslutat om ändringar i upphandlings-annonser i syfte att underlätta för mindre företag att delta i offentliga upphandlingar samt för att motverka oseriösa aktörer i upphandlingar. Om de nya reglerna skriver Hanna Trygg och Emelie Baniameri, Wistrand Advokatbyrå, i en ny praktikerartikel.

Foto Wavebreakmedia

Tre nya domare

Regeringen har den 21 september utnämnt tre nya domare.

Misstänks för grovt brott mot tystnadsplikt

En anställd på Attunda tingsrätt anhölls på onsdagen, misstänkt för att ha spridit sekretessbelagd information.

PRAKTIKERARTIKEL

Utdelningsbeskattning i fåmansföretag

I artikeln diskuteras två olika fall som prövats av förvaltningsdomstolarna under senare tid, som båda rört frågan om beskattningstidpunkten för utdelning från fåmansföretag.

Foto Andrey Popov

Ökade resurser till domstolarna

Domstolsverket välkomnar nu regeringens ökning av budgetmedel.

DOMARBLOGGEN

Om fiskalers utveckling

Vid Södertörns senaste utvecklingsinternat för domstolens fiskaler var temat olika strategier och metoder för att bli en bättre tingsfiskal.

Foto Wavebreakmedia

Stark arbetsmarknad för nya jurister

Årets arbetsmarknadsundersökning från fackförbundet Akavia visar på en stark arbetsmarknad för akademiker i allmänhet och jurister i synnerhet.

Foto Gamma-Man

HD prövar inte mål om grovt spioneri

Högsta domstolen har på tisdagen beslutat att inte meddela prövningstillstånd i målet där två bröder dömts för grovt spioneri och hovrättens dom står därmed fast.

Foto Natalie Oliwsson

Torsten och Ragnar Söderbergs professur i rättsvetenskap till Mauro Zamboni

Mauro Zamboni, professor i allmän rättslära vid Stockholms universitet, har utsetts till innehavare av Torsten Söderbergs professur i rättsvetenskap för perioden 2024–2027. Professuren kommer att ägnas åt forskning om lagstiftningsprocessen, med fokus på den fas där politiska intentioner omvandlas till konkreta lagtexter.

Elva nya domare

Regeringen har den 14 september utnämnt elva nya domare.

Foto Domstolsverket

Upphäver omdiskuterad lagändring

Den omdiskuterade lagändringen gällande utökad sekretess för målsäganden och vittnen ska upphävas. Det har riksdagen nu beslutat.

Foto Delphi

Nya delägare i Delphi

Advokatfirman Delphi har valt in Sandra Broneus och Karin Roberts som partners på byråns Stockholmskontor.

Vad är egentligen miljörätt?

I det senaste inlägget på Domarbloggen skriver domaren Joel Björk-Werner vid Södertörns tingsrätt om miljörätten och hur den har utvecklats till att bli ett eget juridiskt ämne.

Ny delägare i Vinge

Sam Seddigh, arbetsrättslig specialist, har anslutit som ny delägare vid Vinges Stockholmskontor.

Ökade möjligheter till internationellt advokatsamarbete

Efter att Advokatsamfundet reviderat sitt vägledande uttalande om internationellt samarbete, ökar nu möjligheterna till samarbeten med advokatbyråer i andra länder.

Åtal väckt om mord på 15-åring

Åklagaren har väckt åtal mot tio personer i ärendet om mord på en 15-åring i Skogås den 28 januari i år.

Om digitala bolagsstämmor

I anslutning till den tillfälliga stämmolagen, vilken möjliggjorde för bolag att hålla digitala bolagsstämmor helt utan fysiskt deltagande under pandemin, har regeringen nu lagt fram en proposition med avsikt att permanent tillåta digitala bolagsstämmor och om denna skriver nu Charles Arbro och Emelie Johannesson, Wistrand Advokatbyrå, i en ny praktikerartikel.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt