Bli kund Annonsera
tisdag 26 september 2023
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Vi söker en Head of Group Tax till CamfilPublicerad:
12 september 2023


Vill du vara del av en global koncern som påverkar både människors hälsa och miljö? Nu har du en unik möjlighet att söka tjänsten som Head of Group Tax, med övergripande ansvar för alla skatterelaterade frågor och ansvar för koncernstrukturen. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm på vårt huvudkontor. Du ingår i Group Finance och rapporterar direkt till koncernens CFO.

Dina främsta arbetsuppgifter är att:

• aktivt leda, styra och fortsätta utveckla en effektiv skattestruktur för koncernen
• ha övergripande ansvar för transfer pricing
• ansvara för bolagsskatt i dotterbolag tillsammans med lokala ekonomichefer
• ansvara för upprättande av moderbolagets (Camfil AB) skattedeklarationer och regelefterlevnad
• ansvara för och utveckla organisationens skatterelaterade processer
• ansvara för koncernens struktur tillsammans med Group Legal
• vara ett stöd vid förvärv och omorganisationer
• arbetsleda skatterådgivare

Du arbetar nära verksamheten och har många kontaktytor internt, både lokalt och på koncernnivå. Till din hjälp har du en medarbetare i Stockholm inom skatt och externa rådgivare.

Camfil är ett globalt industriföretag med tillverkning och försäljning i egna bolag i 30 länder. Vi har en väletablerad och väl dokumenterad transfer pricing policy, men även en komplex miljö, som ställer höga krav såväl på transfer pricing och andra skatterelaterade ärenden. Å andra sidan ger även detta utvecklingsmöjligheter och möjligheter till förbättring i en decentraliserad organisation.

Vem söker vi

Vi söker dig som har en svensk juristexamen (LL.M.) och cirka 15 års erfarenhet av arbete som skattejurist på ett internationellt bolag, advokatbyrå eller redovisnings/revisionsbyrå. Du är flytande i både svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt.

Vi söker en driven, affärsmässig person som är positiv och kommunikativ. Vi utgår från att du har en god analytisk förmåga och är en noggrann, strukturerad och resultatinriktad person, som ser till helheten. Vidare är du trygg i dig själv och prestigelös i ditt sätt. Du har god självinsikt, är van att arbeta självständigt och lösningsorienterat, som en del av ett team. Du är socialt kompetent och trivs med att ha många kontaktytor.

Du erbjuds

Är du den vi söker erbjuds du en mycket intressant och utvecklande tjänst i en internationell miljö.
Tjänsten är placerad på huvudkontoret i centrala Stockholm.

I denna rekrytering samarbetar Camfil med Jurek Law. För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt per telefon 0766-33 14 40. Välkommen med din ansökan snarast, via www.jurek.se

Intervjuer sker löpande.

Om Camfil Group

Camfil is a leading manufacturer of premium clean air solutions, we provide commercial and industrial systems for air filtration and air pollution control that improve worker and equipment productivity, minimize energy use, and benefit human health and the environment.

The Camfil Group is headquartered in Stockholm, Sweden, and has 30 manufacturing sites, six R&D centres, sales offices in more than 30 countries. With more than 5600 employees and sales of SEK 12 000 m we proudly serve and support customers across the world. To discover how Camfil can help you to protect people, processes and the environment, visit us at www.camfil.com

Camfil AB

Camfil AB is the parent company of the Camfil Group. In addition to Group Management and Group Staff functions, Camfil AB also consists of the Tech Center including Product R&D and Manufacturing process development serving the Group.

STUDENTREPORTAGE

Meriter är mer än betyg

För fem år sedan, när jag precis hade börjat på juridikprogrammet, sa professorn att betyg inte spelar så stor roll längre. När jag fem år senare söker mitt första juristjobb spelar det istället ofta all roll. Det är en skev syn på vad meritokrati är.

EU-jurist går till Vinge

EU- och konkurrensrättsjuristen Per Hellström har anslutit till Vinge som expert.

PRAKTIKERARTIKEL

Nya upphandlingsregler

Den 15 september meddelade regeringen att man beslutat om ändringar i upphandlings-annonser i syfte att underlätta för mindre företag att delta i offentliga upphandlingar samt för att motverka oseriösa aktörer i upphandlingar. Om de nya reglerna skriver Hanna Trygg och Emelie Baniameri, Wistrand Advokatbyrå, i en ny praktikerartikel.

Foto Wavebreakmedia

Tre nya domare

Regeringen har den 21 september utnämnt tre nya domare.

Misstänks för grovt brott mot tystnadsplikt

En anställd på Attunda tingsrätt anhölls på onsdagen, misstänkt för att ha spridit sekretessbelagd information.

PRAKTIKERARTIKEL

Utdelningsbeskattning i fåmansföretag

I artikeln diskuteras två olika fall som prövats av förvaltningsdomstolarna under senare tid, som båda rört frågan om beskattningstidpunkten för utdelning från fåmansföretag.

Foto Andrey Popov

Ökade resurser till domstolarna

Domstolsverket välkomnar nu regeringens ökning av budgetmedel.

DOMARBLOGGEN

Om fiskalers utveckling

Vid Södertörns senaste utvecklingsinternat för domstolens fiskaler var temat olika strategier och metoder för att bli en bättre tingsfiskal.

Foto Wavebreakmedia

Stark arbetsmarknad för nya jurister

Årets arbetsmarknadsundersökning från fackförbundet Akavia visar på en stark arbetsmarknad för akademiker i allmänhet och jurister i synnerhet.

Foto Gamma-Man

HD prövar inte mål om grovt spioneri

Högsta domstolen har på tisdagen beslutat att inte meddela prövningstillstånd i målet där två bröder dömts för grovt spioneri och hovrättens dom står därmed fast.

Foto Natalie Oliwsson

Torsten och Ragnar Söderbergs professur i rättsvetenskap till Mauro Zamboni

Mauro Zamboni, professor i allmän rättslära vid Stockholms universitet, har utsetts till innehavare av Torsten Söderbergs professur i rättsvetenskap för perioden 2024–2027. Professuren kommer att ägnas åt forskning om lagstiftningsprocessen, med fokus på den fas där politiska intentioner omvandlas till konkreta lagtexter.

Elva nya domare

Regeringen har den 14 september utnämnt elva nya domare.

Foto Domstolsverket

Upphäver omdiskuterad lagändring

Den omdiskuterade lagändringen gällande utökad sekretess för målsäganden och vittnen ska upphävas. Det har riksdagen nu beslutat.

Foto Delphi

Nya delägare i Delphi

Advokatfirman Delphi har valt in Sandra Broneus och Karin Roberts som partners på byråns Stockholmskontor.

Vad är egentligen miljörätt?

I det senaste inlägget på Domarbloggen skriver domaren Joel Björk-Werner vid Södertörns tingsrätt om miljörätten och hur den har utvecklats till att bli ett eget juridiskt ämne.

Ny delägare i Vinge

Sam Seddigh, arbetsrättslig specialist, har anslutit som ny delägare vid Vinges Stockholmskontor.

Ökade möjligheter till internationellt advokatsamarbete

Efter att Advokatsamfundet reviderat sitt vägledande uttalande om internationellt samarbete, ökar nu möjligheterna till samarbeten med advokatbyråer i andra länder.

Åtal väckt om mord på 15-åring

Åklagaren har väckt åtal mot tio personer i ärendet om mord på en 15-åring i Skogås den 28 januari i år.

Om digitala bolagsstämmor

I anslutning till den tillfälliga stämmolagen, vilken möjliggjorde för bolag att hålla digitala bolagsstämmor helt utan fysiskt deltagande under pandemin, har regeringen nu lagt fram en proposition med avsikt att permanent tillåta digitala bolagsstämmor och om denna skriver nu Charles Arbro och Emelie Johannesson, Wistrand Advokatbyrå, i en ny praktikerartikel.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt