Bli kund Annonsera
tisdag 26 september 2023
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Kompass Advokat söker senior biträdande jurist inom försäkringsrätt och finansiell reglering


Publicerad:
15 september 2023


Har du ett stort intresse av försäkringsrätt och finansiell reglering? Vill du bredda dina kunskaper och utvecklas i en advokatroll? Vill du samtidigt arbeta på ett företag där du involveras i verksamheten och kan påverka både klientrelationer och din arbetssituation? Då är det här jobbet något för dig!

Om jobbet:

- Tillsammans med dina kollegor ger du råd och praktiskt juridiskt stöd till våra svenska och internationella klienter inom försäkringsrätt och finansiell reglering/governance, kanske även andra närliggande områden där du har kompetens.

- Du arbetar direkt med erfarna partners som både utmanar och stöttar dig.
- Du kommer att arbeta med de största och mest välkända företagen inom branschen, och du kommer att ställas inför de viktigaste och mest komplicerade frågeställningarna.
- Vi jobbar nära våra klienter och har även flera fasta uppdrag som inhyrda
bolagsjurister och inom compliance, vilket ger en unik möjlighet till praktisk erfarenhet och omväxling, nya perspektiv på juridiken och massor av kontakter.
- Våra medarbetare är bland Sveriges mest kompetenta inom området, och många är flitigt anlitade som utbildare, föredragande och skribenter i de största branschsammanhangen i Sverige.

Om dig:

- Du har 5 – 10 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete.
- Du har mycket goda studieresultat från juristprogrammet.
- Du har arbetat med försäkringsrätt och/eller finansiell reglering på advokatbyrå, konsultbyrå, försäkringsbolag, FI eller Justitiedepartementet (erfarenhet från advokatbyrå är särskilt meriterande).
- Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism (och finansiell brottslighet i bred bemärkelse), compliance och/eller dataskydd.
- För att lyckas i rollen tror vi att du är prestigelös och engagerad, driven, analytisk och strukturerad. Du har stor förmåga att skapa nya kontakter och bygga långsiktiga relationer. Du håller hög kvalitet på ditt arbete.

Vi erbjuder:

- Goda villkor med bl.a. tjänstepension motsvarande ITP och maximalt friskvårdsbidrag.
- Goda arbetsförhållanden med 40 timmars arbetsvecka och oreglerad arbetstid.
- Möjlighet till hemarbete.
- Egen fortbildningsbudget.
- Transparenta kriterier för framtida partnerskap.
- Värderingsstyrd verksamhet. Bl.a. skänker vi 10% av vår vinst till hjälporganisationer som vi väljer tillsammans. Vi arbetar aktivt med hållbarhet och tackar nej till uppdrag från bl.a. fossilindustri. Yrkesetik och integritet står högt hos oss.
- Modernt och mysigt kontor i historisk miljö i Gamla stan, nära alla kommunikationer.
- AW varje månad. Konferens några gånger om året. Gemensamma friskvårdsaktiviteter. En naprapat/massör kommer till oss varannan vecka, som är kostnadsfritt för de anställda.

Din ansökan:

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev, studiebetyg och andra relevanta intyg och mejlas till Kawin Mårtensson, kawin.martensson@kompassadvokat.se. Vid frågor eller funderingar kan du antingen mejla Kawin eller ringa på +46 72 143 65 68.

Skicka gärna din ansökan omgående, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart det blir rätt matchning.

Om oss:

Kompass Advokat grundades 2006 och har i nuläget tolv medarbetare. Vi är en arbetsplats med engagerade och kunniga jurister och det är viktigt för oss att alla ska trivas hos oss. Hos oss förenas den stora byråns kompetens och förmåga med den mindre byråns korta beslutsvägar och prestigelöshet. Vår kultur präglas av delaktighet, balans mellan arbete och privatliv, arbetsglädje och stolthet över vad vi åstadkommer som jurister och företag. Inom försäkringsrätt är Kompass Advokat en av Sveriges mest välkända och eftertraktade juridiska rådgivare. Vi har spetskompetens inom hela området, inklusive regulatorisk försäkringsrätt, compliance, avtal/produkter, skador/tvister och hållbarhetsfrågor.

Vi rankas av det internationellt välkända rankningsinstitutet Legal500 inom både försäkring och dataskydd. Gå gärna in och läs våra klienters omdömen. Ett klient har uttalat sig så här: ‘A law firm with a familiar atmosphere with a genuine team and individuals that are very nice to work with. The team at Kompass Advokat have very good skills in this specific legal area and are highly synced with the need of the client. They are able to give a high standard of legal counselling along the way from junior to more senior and partner levels.’

STUDENTREPORTAGE

Meriter är mer än betyg

För fem år sedan, när jag precis hade börjat på juridikprogrammet, sa professorn att betyg inte spelar så stor roll längre. När jag fem år senare söker mitt första juristjobb spelar det istället ofta all roll. Det är en skev syn på vad meritokrati är.

EU-jurist går till Vinge

EU- och konkurrensrättsjuristen Per Hellström har anslutit till Vinge som expert.

PRAKTIKERARTIKEL

Nya upphandlingsregler

Den 15 september meddelade regeringen att man beslutat om ändringar i upphandlings-annonser i syfte att underlätta för mindre företag att delta i offentliga upphandlingar samt för att motverka oseriösa aktörer i upphandlingar. Om de nya reglerna skriver Hanna Trygg och Emelie Baniameri, Wistrand Advokatbyrå, i en ny praktikerartikel.

Foto Wavebreakmedia

Tre nya domare

Regeringen har den 21 september utnämnt tre nya domare.

Misstänks för grovt brott mot tystnadsplikt

En anställd på Attunda tingsrätt anhölls på onsdagen, misstänkt för att ha spridit sekretessbelagd information.

PRAKTIKERARTIKEL

Utdelningsbeskattning i fåmansföretag

I artikeln diskuteras två olika fall som prövats av förvaltningsdomstolarna under senare tid, som båda rört frågan om beskattningstidpunkten för utdelning från fåmansföretag.

Foto Andrey Popov

Ökade resurser till domstolarna

Domstolsverket välkomnar nu regeringens ökning av budgetmedel.

DOMARBLOGGEN

Om fiskalers utveckling

Vid Södertörns senaste utvecklingsinternat för domstolens fiskaler var temat olika strategier och metoder för att bli en bättre tingsfiskal.

Foto Wavebreakmedia

Stark arbetsmarknad för nya jurister

Årets arbetsmarknadsundersökning från fackförbundet Akavia visar på en stark arbetsmarknad för akademiker i allmänhet och jurister i synnerhet.

Foto Gamma-Man

HD prövar inte mål om grovt spioneri

Högsta domstolen har på tisdagen beslutat att inte meddela prövningstillstånd i målet där två bröder dömts för grovt spioneri och hovrättens dom står därmed fast.

Foto Natalie Oliwsson

Torsten och Ragnar Söderbergs professur i rättsvetenskap till Mauro Zamboni

Mauro Zamboni, professor i allmän rättslära vid Stockholms universitet, har utsetts till innehavare av Torsten Söderbergs professur i rättsvetenskap för perioden 2024–2027. Professuren kommer att ägnas åt forskning om lagstiftningsprocessen, med fokus på den fas där politiska intentioner omvandlas till konkreta lagtexter.

Elva nya domare

Regeringen har den 14 september utnämnt elva nya domare.

Foto Domstolsverket

Upphäver omdiskuterad lagändring

Den omdiskuterade lagändringen gällande utökad sekretess för målsäganden och vittnen ska upphävas. Det har riksdagen nu beslutat.

Foto Delphi

Nya delägare i Delphi

Advokatfirman Delphi har valt in Sandra Broneus och Karin Roberts som partners på byråns Stockholmskontor.

Vad är egentligen miljörätt?

I det senaste inlägget på Domarbloggen skriver domaren Joel Björk-Werner vid Södertörns tingsrätt om miljörätten och hur den har utvecklats till att bli ett eget juridiskt ämne.

Ny delägare i Vinge

Sam Seddigh, arbetsrättslig specialist, har anslutit som ny delägare vid Vinges Stockholmskontor.

Ökade möjligheter till internationellt advokatsamarbete

Efter att Advokatsamfundet reviderat sitt vägledande uttalande om internationellt samarbete, ökar nu möjligheterna till samarbeten med advokatbyråer i andra länder.

Åtal väckt om mord på 15-åring

Åklagaren har väckt åtal mot tio personer i ärendet om mord på en 15-åring i Skogås den 28 januari i år.

Om digitala bolagsstämmor

I anslutning till den tillfälliga stämmolagen, vilken möjliggjorde för bolag att hålla digitala bolagsstämmor helt utan fysiskt deltagande under pandemin, har regeringen nu lagt fram en proposition med avsikt att permanent tillåta digitala bolagsstämmor och om denna skriver nu Charles Arbro och Emelie Johannesson, Wistrand Advokatbyrå, i en ny praktikerartikel.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt