Bli kund Annonsera
onsdag 22 maj 2024
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Compliance Officer till OKQ8 ScandinaviaPublicerad:
15 maj 2024


Hela samhället ställer om mot en fossilfri framtid. OKQ8 vill leda utvecklingen i branschen genom att driva förändring och arbetar aktivt för att minska vårt eget klimatavtryck såväl som att hjälpa våra kunder att göra bättre och mer hållbara val utifrån sina förutsättningar. Vill du vara med och bidra till hållbar utveckling på riktigt? Välkommen att följa med på vår resa! Vi söker nu en Compliance Officer till vårt huvudkontor i centrala Stockholm. Det här är tjänsten för dig som vill arbeta i en central roll på ett bolag med stort fokus på att utveckla hållbar energiförsörjning. I denna roll får du en spännande möjlighet att vidareutveckla koncernens compliancearbete tillsammans med engagerade och modiga kollegor.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Compliance Officer arbetar du nära verksamheten för att säkerställa efterlevnad av för bolaget relevanta lagar och regelverk. Du kommer att ha ett övergripande ansvarar för compliance-området och du håller i paraplyet under vilket du arbetar med de olika delområdena tillsammans med olika delar av organisationen. Du kommer att kroka arm med flera stakeholders i organisationen och ge dem råd, stöttning och ledning inom de respektive complianceområdena. I rollen ingår att kontinuerligt se över vilka externa regler verksamheten omfattas av, sätta processer och interna styrdokument och följa upp efterlevnaden av dessa. Du kommer även att bevaka nyheter och utveckling inom aktuella områden, löpande informera och rapportera till ledningen och styrelsen samt ta fram och hålla i interna utbildningar. Du blir en del av OKQ8:s juristfunktion och rapporterar till bolagets chefsjurist.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen har mångårig erfarenhet av att arbeta med compliance. Vi tror att du tidigare har haft rollen som Compliance Officer på bolag och att du har vana av att arbeta med regelefterlevnad inom exempelvis antikorruption, dataskydd, informationssäkerhet eller hållbarhetsfrågor. Det väsentliga är att du brinner för just regelefterlevnadsfrågor och att du har en fallenhet för samordning och struktur. För att lyckas i rollen behöver du ha viljan och förmågan att ta tag i olika frågor, arbeta "hands on" och leda verksamheten inom complianceområdet. Du är en engagerad person som får med dig andra och du är van vid att driva och följa upp projekt. Som person är du prestigelös samtidigt som du har pondus och modet att ta ställning. Du är pragmatisk, har mycket god kommunikativ förmåga och du tycker om att samarbete med många olika människor. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

Du erbjuds:

Vi erbjuder dig en viktig roll på en arbetsplats med högt tempo och en vänlig atmosfär. Du kommer att ges goda möjligheter att sätta din prägel på verksamhetens compliancearbete. Du arbetar verksamhetsnära med många interna kontaktytor och du blir en del ett drivet, kompetent och mycket trevligt team.

Vi har riktigt bra förmåner:

• Tjänstepension och friskvårdsbidrag
• Möjlighet till ersättning vid föräldraledighet
• Utbildningar via interna plattformar
• Lunchbidrag som betalas ut med lönen
• Personalrabatt på våra stationer
• Fri läkarvård upp till högkostnadsskyddet
• Tre extra klämdagar varje år, utöver semester
• Fler personalerbjudanden i förmånsportalen

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar OKQ8 Scandinavia med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733 109 585 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

ANSÖK HÄR

Om verksamheten

Vi är ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag med ca 5000 medarbetare i Sverige och Danmark. I Sverige har vi 773 stationer över hela landet och vi erbjuder produkter till industrier, sjöfart, verkstäder och jordbruk. Vi satsar också stort på hållbar energiförsörjning med klimatsmart elavtal, solpaneler och laddning för elbilar. Sedan 2012 är OK-Q8 AB moderbolag i koncernen och verkar tillsammans med dotterbolaget Q8 Danmark A/S under namnet OKQ8 Scandinavia.

Vill du vara en del av ett företag i en föränderlig bransch som hela tiden utmanas att utvecklas? Då ska du bli en av oss!

Ny delägare i MAQS

Junli Shu lämnar Setterwalls och ansluter som ny delägare i MAQS Advokatbyrå.

DOMARBLOGGEN

Om skyddet för den allmänna rösträtten

Inför det kommande EU-valet, skriver tings-notarien Jonas Ene om de straffbestämmelser som ska skydda den allmänna rösträtten.

Åklagare prisas

Åklagaren Lisa dos Santos får Natur & Kulturs debattbokspris för boken "Älskade bror – en rapport från gängvåldets Sverige", som skildrar gängkriminaliteten ur en åklagares perspektiv.

Ny vice ordförande i Försäkringskassan

Regeringen har beslutat att förordna den före detta lagmannen Anita Linder som vice ordförande i Försäkringskassan.

Foto Jiri Hera

Åklagarnas arbete med brottsvinster

Ett av Åklagarmyndig-hetens viktigaste och prioriterade uppdrag är att begränsa vinster av brott och brottslig verksamhet.

Nya domare

Regeringen har den 16 maj utnämnt 15 nya domare.

DOMARBLOGGEN

Straffskärpning för brott i nätverksmiljö

Veckans inlägg på Domarbloggen handlar om den straffskärpningsregel för brott i kriminella nätverk som infördes för snart ett år sedan.

Foto STELLASALANDER

Professor i civilrätt blir ny universitetsrektor

Regeringen har beslutat att anställa Mia Rönnmar som rektor vid Malmö universitet.

46 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 46 nya ledamöter vid sitt senaste sammanträde.

Får granska söktjänster

I ett nytt rättsligt ställningstagande gör IMY bedömningen att myndigheten är behörig att inleda tillsyn mot söktjänster med utgivnings-bevis med anledning av klagomål från enskilda.

RÅ vill genomföra fler bakgrundskontroller

Riksåklagaren har lämnat en begäran till regeringen om att kunna genomföra utökade bakgrundskontroller av fler medarbetare än vad som är möjligt i dag.

Klartecken för ny domstolsbyggnad

Regeringen har gett tillstånd till Domstolsverkets begäran om att ingå hyresavtal för en ny domstolsbyggnad i Växjö.

Foto TOMAS PICH

Ny domarutnämning

Johan Sjöö har av regeringen utnämnts att vara lagman i Malmö tingsrätt. 

DOMARBLOGGEN

En vanlig dag i kammarrätten

Förvaltningsmålen handlar om frågor som i stort och smått berör oss alla och det samhälle vi lever i, men trots detta är rapporteringen därifrån betydligt lägre än från den allmänna domstolarna.

Foto Boris Breytman

Förslag till ny president i Svea hovrätt

Efter att intervjuförfarande nu har genomförts konstaterar Domarnämnden att justitiekanslern Mari Heidenborg är lämplig för anställning som hovrättspresident i Svea hovrätt.

Foto Högsta domstolen

Stefan Lind- skog till CMS Wistrand

Stefan Lindskog, tidigare justitieråd i Högsta domstolen, ansluter till CMS Wistrand som senior rådgivare.

Klimatförändringarnas påverkan på juridiken

Vad betyder klimatförändringarna för rätten och juristprofessionen? Det var temat för dagen när Climate Change Counsel och JP Infonet höll i en konferens om rätten och klimatförändringarna.

Lindahl rekryterar arbetsrättsspecialist

Advokatfirman Lindahl rekryterar advokaten och arbetsrättsspecialisten Elin Pettersson. Hon tillträder den 29 april till Lindahls kontor i Uppsala.

Nya ledamöter i brotts-skadeersättningsnämnd

Regeringen har nu beslutat om en ny sammansättning i Brottsoffermyndighetens nämnd för brottsskadeersättning.

Foto Stuart Miles

Digitaliseringens på-verkan på lagstiftningen

Vad krävs av framtida lagstiftning för att kunna följa med den snabba tekniska och digitala utvecklingen, och riskerar vi att demokrati ersätts av teknokrati? Detta analyseras i en studie av professor Peter Wahlgren vid Stockholms Universitet.

Foto Vinge

Vinge prisades i London

Vinge tog nyligen emot fyra utmärkelser vid Managing IP EMEA Awards 2024 i London.

Kriminell mc-miljö växer i Sverige

I en ny nulägesrapport om den kriminella mc-miljön konstateras bland annat att denna miljö fortsätter att växa.

Delphi arrangerade GDPR-dag

För femte året i rad anordnade Advokatfirman Delphi i veckan GDPR-dagen i Göteborg.

Ny chefsjurist på Alecta

Karin Cederbaum blir ny chefsjurist och chef för avdelning Juridik på Alecta.

DOMARBLOGGEN

DNA som bevisning

Om DNA-bevisning i olika typer av brottmål handlar det senaste inlägget på Domarbloggen.

Jurist får pris

Upphandlingsjurist Fredrik Rogö har fått utmärkelsen Årets inköpare 2024.

Misstänkt samband mellan tre sprängningar

Åklagarna ser ett samband mellan de sprängningar som inträffade i Hässelby, Linköping och Storvreta i slutet av september 2023, och händelserna kopplas till en konflikt mellan kriminella nätverk. Förundersökningarna har nu därför samordnats.

STUDENTARTIKEL

Ett urholkat anställningsskydd?

Studenten Zack Norén granskar hur arbetsbristuppsägningar i rättspraxis står sig i jämförelse med LAS ursprungliga syfte.

Foto Andrey Popov

Ersättning utreds

En särskild utredare ska nu se över regelverket för ersättning till rättsliga biträden

PRAKTIKERARTIKEL

Sanningen om könstillhörighetslagen

Den 17 april ska riksdagen besluta om en ny könstillhörighetslag som ska göra det enklare att ändra juridiskt kön. Vad innebär det egentligen – rent rättsligt?

Foto © Harvepino

Förordnandetaxan fungerar väl

Domstolsverket har nu gjort en uppföljning av den taxa i förordnandemål som infördes den 1 juni 2023.

DOMARBLOGGEN

Om rättigheter för personer med funktionsnedsättning

FN: s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning fyller femton år i år och om den handlar det senaste inlägget på Domarbloggen.

Bar diskriminerade gravid kvinna

Diskrimineringsombudsmannen, DO, anser att det var diskriminering när en restaurang- och sportbar nekade en gravid kvinna fortsatt timanställning.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt