Bli kund Annonsera
fredag 5 juni 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 7 maj 2019,

Lämnar Baker McKenzie för Magnusson

Magnusson rekryterar advokat Magdalena Berg från Baker McKenzie.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Genom rekryteringen förstärker, skriver byrån i ett pressmeddelande, Magnusson sitt erbjudande inom tvistelösning och arbetsrätt. Magdalena Berg kommer att driva och ansvara för Magnussons verksamhetsgrupper inom dessa områden och uppges ha omfattande erfarenhet av att agera som ombud för svenska och internationella företag i skiljeförfaranden och domstolsprocesser.

Hon är, skriver byrån vidare, specialiserad på tvister avseende företagsförvärv, infrastruktursektorn och kommersiella avtal och rådger också klienter i arbetsrättsliga frågor och vid internutredningar.

Magdalena Berg har arbetat på Baker McKenzie sedan år 2006 och varit partner sedan år 2016. Innan dess arbetade hon inom domstolsväsendet som fiskal vid tingsrätt och hovrätt.

- Magnusson är en modern byrå med starka specialistteam inom utvalda affärsjuridiska fokusområden. Jag ser verkligen fram emot att börja på Magnusson och det kommer att bli spännande att tillsammans med mina kollegor utveckla Magnussons erbjudanden ytterligare, förklarar hon i pressmeddelandet.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 4 juni utnämnt två rådmän och två tekniska råd.

Från Roschier till Hannes Snellman

Ola Åhman, som är specialiaserad på börsjuridik, har anslutit sig till Hannes Snellman som delägare i aktiemarknadsgruppen.

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt