Bli kund Annonsera
onsdag 27 maj 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 16 april 2019,

Årets bolagsjurist utsedd

För sjunde året i rad utsågs nyligen årets bolagsjurist. I år var det Izettles chefsjurist Oskar Arndt som fick ta emot utmärkelsen.
Magnus Lilliehöök, Lisa Liljekvist och Oskar Arndt
Foto: Yohanna Idha

Oskar Arndt som är chefsjurist på Izettle har utsetts till årets bolagsjurist och tog emot priset i samband med Sveriges Bolagsjuristers vårmöte den 3 april.

Han har enligt juryn spelat en mycket viktig roll för Izettle i både uppbyggnaden av bolaget och den avbrutna IPO-process som istället resulterade i att Paypal köpte bolaget.

Juryn uppger i sin motivering bland annat att "genom att kombinera det juridiska, strategiska och affärsmässiga är han en verklig möjliggörare" och "på knappt två veckor förvandlades en börsintroduktion till en på många sätt sensationell affär och årets bolagsjurist har visat på kraften av ett starkt proaktivt arbete som varit avgörande för en affär som realiserats på rekordkort tid och med värden som få kunnat förutspå".

Ytterligare två priser delades ut och Lisa Liljekvist, junior bolagsjurist på Storytel, utsågs till årets rising star och Magnus Lilliehöök, associate general counsel på Autoliv, mottog priset för årets deal.

I juryn ingår Erik Wahlin, chefredaktör för Affärsvärlden, Sara Ribbeklint, ordförande för Sveriges Bolagsjurister, Johan Winnerblad, styrelseordförande för Advokatfirman Vinge, Göran Norén, avdelningschef på Svenskt Näringsliv, Nina Macpherson, styrelseledamot i Scania samt Håkan Broman som utsågs till årets bolagsjurist 2018.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt