Bli kund Annonsera
onsdag 27 maj 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 2 maj 2019,

KU föreslår nya justitieombudsmän

Ett enigt konstitutionsutskott har beslutat att föreslå att riksdagen väljer hovrättslagmannen Katarina Påhlsson och chefsrådmannen Per Lennerbrant till nya justitieombudsmän.

Konstitutionsutskottet har presenterat förslag till nya justitieombudsmän och beslutet fattas av riksdagens kammare den 15 maj.

Katarina Påhlsson är född 1961 och arbetar sedan 2015 som hovrättslagman i Svea hovrätt och har tidigare varit hovrättslagman i Hovrätten för Västra Sverige och chefsrådman i Göteborgs tingsrätt.

Hon har varit sekreterare och expert i olika statliga utredningar samt är tredje vice ordförande i Pressens opinionsnämnd och medlem i Sveriges domstolars internationella expertbas.

Per Lennerbrant är född 1967 och arbetar sedan 2018 som chefsrådman vid Stockholms tingsrätt och har tidigare varit lagman vid Eskilstuna tingsrätt.

Han har arbetat i justitiedepartementet som departementsråd och chef för enheten för processrätt och domstolsfrågor samt som ämnesråd vid straffrättsenheten. Han har utrett bestämmelser om resning i brottmål och varit tillförordnad lektor i processrätt vid Stockholms universitet.

Katarina Påhlsson och Per Lennerbrant tillträder som justitieombudsmän den 9 september.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.




 
» Logga in automatiskt