Bli kund Annonsera
fredag 5 juni 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 6 maj 2019,

Advokatbyrå lägger ned

Karlerö Liljeblad KLA Advokatbyrå lägger ned sin verksamhet, men flera av byråns jurister fortsätter tillsammans i en nystartad byrå.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Idag meddelades att advokaten och delägaren Hans Liljeblad lämnar KLA Advokatbyrå och återvänder till Hellström, en byrå som han tidigare var med och grundade.

- Men det är ingen osämja bakom att jag lämnar, utan vi är bara tre delägare som har lite olika syn på verksamheten, förklarar han.

En av KLA:s tre delägare går nu i pension och den tredje, Anders Bengtsson, kommer att starta en ny verksamhet tillsammans med sin nuvarande advokatkollega Martin Orehag och ett antal jurister från KLA Advokatbyrå.

- Det hela är ganska odramatiskt och det finns ingen schism mellan oss, utan det handlar mer om att vi nu omorganiserar oss, berättar han.

Den nya byrån kommer att heta More Legal och startar upp sin verksamhet den 1 juni, samtidigt som KLA Advokatbyrå läggs ned.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 4 juni utnämnt två rådmän och två tekniska råd.

Från Roschier till Hannes Snellman

Ola Åhman, som är specialiaserad på börsjuridik, har anslutit sig till Hannes Snellman som delägare i aktiemarknadsgruppen.

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt