Bli kund Annonsera
fredag 5 juni 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 13 maj 2019,

Nibe säljer tvättmaskinstillverkare

Advokatfirman Delphi har biträtt Nibe Industrier vid avyttringen av schweiziska tvättmaskinstillverkaren Schulthess Maschinen till HC Holding Eta.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Nibe Industrier säljer Schulthess Maschinen, ett schweiziskt varumärke i tvättmaskinsbranschen, till ett värde av 150 miljoner schweiziska franc på kassa- och skuldfri basis.

Köpare är HC Holding Eta, i vilket Nibe blir majoritetsägare genom återinvestering, och övrig del ägs av Helvetica Capital och deras entreprenöriella investerare samt Schulthess Maschinens VD Thomas Marder och CFO Martin Keller.

Advokatfirman Delphi, med delägarna Per-Ivar Svensson och Anders Jemail, har varit huvudsaklig rådgivare vid avyttringen och återinvesteringen. De har samarbetat med investmentbanken Raiffeisen Switzerland och advokatbyrån von der Crone Rechtsanwälte i Schweiz.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 4 juni utnämnt två rådmän och två tekniska råd.

Från Roschier till Hannes Snellman

Ola Åhman, som är specialiaserad på börsjuridik, har anslutit sig till Hannes Snellman som delägare i aktiemarknadsgruppen.

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt