Bli kund Annonsera
fredag 28 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 17 december 2019,

Två nya delägare i Setterwalls

Setterwalls i Göteborg har valt in två nya delägare i advokaterna Linnea Ljung och Bo Berndtsson.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Setterwalls i Göteborg har utsett advokaterna Linnea Ljung och Bo Berndtsson till nya delägare vid byråns Göteborgskontor inför 2020.

Linnea Ljung startade på byrån i maj 2018. Hon kom då närmast från Mannheimer Swartling där hon sedan 2008 arbetat med miljörättsfrågor på byråns Göteborgskontor – och även med bevakning av EU:s miljörätt på kontoret i Bryssel.

- Det känns väldigt roligt och spännande att få förtroendet att gå in som delägare och bidra till byråns fortsatta utveckling. Vårt samhälle står inför flera miljömässiga utmaningar som kräver omställning i alla led. Behovet av miljörättslig rådgivning kommer därför att öka hos företagen, berättar Linnea Ljung i ett pressmeddelande.

Bo Berndtsson kom till Setterwalls i januari i år. Innan dess var han under nio år Chief Compliance Officer på AB Volvo med ansvar för att bygga upp och driva Volvokoncernens aktiviteter och program för att motverka korruption, överträdelser av konkurrenslagstiftningen och sanktionslagstiftningen liksom för Volvokoncernens omfattande projekt för att följa den nya personuppgiftslagstiftningen, GDPR.

- Jag är glad och ödmjuk inför uppgiften att gå in som delägare och få möjlighet att bidra till byråns utveckling. Vi ser en stark utveckling och stora möjligheter framöver inom Compliance & Investigations. Vi ser ökade krav när det gäller anti-korruptionsarbete, penningtvätt, företagsbot m.m. och här kommer helt klart finnas ett växande behov i näringslivet kring dessa frågor framöver.Jag ser fram emot att få leda arbetet med att utveckla denna verksamhet under kommande år, förklarar han i pressmeddelandet.

FAKTA

Rättsområde: Brott mot person

Källdokument: Dom

Instans: Svea hovrätt

Foto © Paulpaladin Dreamstime.com

Polisens belastnings-register granskas

Polisen har under en period skickat ut felaktiga utdrag ur sitt belastningsregister och Datainspektionen ska utreda händelsen.

Kammarrättens verksamhet

Kammarrätten i Stockholm har nu presenterat sin verksamhetsberättelse för år 2019.

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt