Bli kund Annonsera
onsdag 6 juli 2022
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 19 augusti 2011,

Jobbar du på bästa byrån?

Förra året vann Gernandt & Danielsson utmärkelsen årets advokatbyrå. Nu startar undersökningen som ligger till grund för att utse årets byrå 2011.

VERKTYG

»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Under ett par månader ska klienter via webbenkät och telefonintervju ge sin syn på advokatbyråerna i en mängd olika frågor. I år läggs extra vikt vid jämställdhetsperspektivet.

Enkäten skickas ut till byråernas inköpsansvariga och till medlemmarna i Bolagsjuristernas Förening. Klienterna finns inom offentlig sektor och privat sektor med en omsättning över 100 miljoner kronor. Förra året svarade cirka 900 personer, varav 50 procent är bolagsjurister och 30 procent är verkställande direktörer.

I studien ingår Nöjd Klient Index med frågor om exempelvis tillgänglighet, nytta och pris samt byråspecifika frågor kring styrkor, svagheter, marknadsposition, med mera. Studien innehåller också frågor om klienternas krav och förslag på utveckling av verksamheten.

Det finns 13 NKI-kriterier och den byrå som har bästa genomsnittet tar hem utmärkelsen årets advokatbyrå. Dessutom görs ett urval på underkategorinivå där man utser till exempel bästa rådgivare. Priserna, som består av äran, delas ut vid en gala på Operan i Stockholm den 5 december.

Undersökningen genomförs av företaget Regi i samarbete med Infotorg Juridik som mediepartner. Martin Salomon på Regi summerar branschanalysen för 2010 och berättar att det inte räcker med betyget godkänd för att vara en konkurrenskraftig byrå.

- Framgångsmåtten är supernöjda klienter och lojala klienter. Dessa klienter ser advokatbyrån som innovativ och inte konservativ. De har långa relationer till byrån och låg bytesbenägenhet.

- För byråerna blir det allt viktigare med partnerskap, alltså förtroendet att inte bara bli betraktad som en juridisk leverantör utan en djupare affärspartner.

Årets advokatbyrå                     

2010 Gernandt & Danielsson

2009 Lindahl

2008 Baker & McKenzie   

Nya delägare i Vinge

Vinge har utsett två nya delägare och sex nya counsels.

Ny prefekt på Juridiska institutionen i Uppsala

Den 1 juli 2022 tillträdde Vladimir Bastidas, docent i europarätt, som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala universitet. Han efterträder professorn i civilrätt, Bengt Domeij, som innehaft tjänsten i tre år.

Ny delägare i Baker McKenzie

Advokaten Stefan Balazs inträder som delägare i Baker McKenzie.

Nya lagar och förordningar inför halvårsskiftet

Regeringskansliet publicerar en skrift om ett antal av de nya lagar och förordningar som träder i kraft vid halvårsskiftet 2022.

Polisen måste bli bättre på att gallra

Integritetsskyddsmyndigheten har granskat polisens misstankeregister och konstaterar att polisen måste bli bättre på att gallra uppgifter som inte längre får finnas kvar i registret.

Roschier nyanställer

Advokat Emma Johansson ansluter till Roschiers konkurrensrättsteam i Stockholm.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 22 juni utnämnt fem nya domare.

Foto Andrey Popov

Nya domare

Fredagen den 16 juni utnämnde regeringen elva nya domare.

Advokater åtalas

Två advokater, som utelöts ur Advokat-samfundet i juni förra året, åtalas för brott som de misstänks ha begått under tiden de var advokater. En av männen åtalas för bland annat förberedelse till mord.

InfoTorg - Juridik - Kommentar 1 kommentar

Foto Mikhail Kokhanchikov

Advokatsamfundets journalistpris

Jens Littorin tilldelas Advokatsamfundets journalistpris för sin bevakning av matchfixning inom svensk idrott.

40 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 40 ledamöter och 14 ledamöter har lämnat samfundet.

IMY inleder tillsyn av apotekskedjor

Integritetsskyddsmyndigheten ska utreda incidenter där personuppgifter har överförts från tre apoteks webbshopar till Facebook.

Ny domstolsbyggnad i Vänersborg

Domstolsverket har genomfört en upphandling av en ny domstolsbyggnad för tingsrätten samt mark- och miljödomstolen i Vänersborg.

38 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 38 ledamöter och 18 ledamöter har lämnat samfundet.

Ny COO på DLA Piper

Advokatbyrån DLA Piper har rekryterat Anders Fernström till rollen som chief operating officer i Stockholm.

IMY publicerar vägledning för politiska aktörer

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit fram en vägledning för politiska aktörer som beskriver hur dessa bör följa och tillämpa dataskyddsförordningen i samband med valkampanjer.

Nya riktlinjer om sanktionsavgifter och ansiktsigenkänning

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer om beräkning av sanktionsavgifter och brottsbekämpande myndigheters användning av ansiktsigenkänning.

IMY granskar Klarna

Integritetsskyddsmyndigheten har tagit emot ett antal klagomål från bland annat Tyskland och Finland mot Klarnas Checkout-tjänst och har nu därför inlett en tillsyn av bolaget.

Magnusson rekryterar

Advokat Ulf Djurberg lämnar Setterwalls och ansluter till Magnusson.

Ny delägare på Lindskog Malmström

Advokaten Erik Öhrskog har inträtt som ny delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt