Bli kund Annonsera
tisdag 20 augusti 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 17 januari 2019,

Danowskydelägare startar ny byrå

Den 1 januari startade L&L Advokatbyrå sin verksamhet. Byrån är grundad av fyra advokater från Danowsky & Partners: Ann Nilsson, Johan Lidbeck, Mattias Meinhardt och Mårten Lundmark.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

L&L Advokatbyrå ska enligt ett pressmeddelande fokusera på fasta priser och nya samarbetsmodeller med avsikten är att skapa större transparens och förutsebarhet för kunderna. Nya digitala verktyg och en organisation som byggs utifrån dagens förutsättningar ska samtidigt öka effektiviteten.

- Vi har under de senaste åren upplevt att allt fler kunder frågar efter alternativa prismodeller och större transparens, säger Ann Nilsson, tidigare managing partner på Danowsky & Partners, i pressmeddelandet. Samtidigt är det främst andra aktörer än etablerade advokatbyråer som kommit fram med nya affärsmodeller och mera digitaliserade erbjudanden. Vår ambition är att ändra på det och erbjuda paketerade lösningar av även de mest kvalificerade advokattjänsterna på marknaden till fasta priser.

Byrån uppges ha en ambition att snabbt växa och förhoppningen är att locka till sig jurister från andra ledande byråer eller erfarna bolagsjurister som vill vara med och bygga upp en ny typ av advokatbyrå.

- Vi har velat skapa en annan typ av arbetsplats, förklarar Mattias Meinhardt som också är en av grundarna. Vår ambition är att skapa en miljö där juristerna i hög grad själva kan styra över hur, var och hur mycket de vill jobba. Vi vill komma ifrån den typiska up-or-out-modellen och ge unga jurister möjlighet att utvecklas som advokater på sina individuella villkor.

Längre handläggnings-tider i Svea hovrätt

På grund av bland annat besparingskrav har Svea hovrätts handläggningstider de senaste åren blivit allt längre och denna utveckling ser ut att fortsätta framöver. På sikt kan det handla om kraftigt ökade handläggningstider.

Legalworks anställer fastighetsexpert

Legalworks har nyligen rekryterat fastighetsexperten Sofia Wrååk.

Miljonbelopp för studie om marknadsmissbruk

Helene Andersson vid juridiska fakulteten i Stockholm har tilldelats 1,4 miljoner kronor för ett forskningsprojekt om EU:s marknads-missbruksförordning.

Ny advokat till Dahlgren & Partners

Advokat Isabella Hugosson ansluter till Dahlgren & Partners, som hon var med och startade 2015.

Foto Tatiana Savvateeva Dreamstime.com

Bengt Domeij ny prefekt på Juridicum

Bengt Domeij, professor i civilrätt, har tillträtt som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet.

Viss ökning av antalet anmälda brott

Under första halvåret 2019 anmäldes totalt 757.000 brott, vilket är en procent fler än under motsvarande period föregående år. Det framgår av ny statistik från Brottsförebyggande Rådet.

Kamerabevakning på LSS-boende granskas

Datainspektionen ska utreda om Gnosjö kommun gör rätt som kamerabevakar en persons rum på ett LSS-boende.

Foto EU-domstolen

Nils Wahl utses till ny svensk EU-domare

Vid ett möte i Bryssel beslutade EU-medlemsstaternas regeringar slutligen att utse Nils Wahl till ny domare i EU-domstolen.

Foto Juergen Priewe

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2019 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt