Bli kund Annonsera
onsdag 20 februari 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 17 januari 2019,

Danowskydelägare startar ny byrå

Den 1 januari startade L&L Advokatbyrå sin verksamhet. Byrån är grundad av fyra advokater från Danowsky & Partners: Ann Nilsson, Johan Lidbeck, Mattias Meinhardt och Mårten Lundmark.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

L&L Advokatbyrå ska enligt ett pressmeddelande fokusera på fasta priser och nya samarbetsmodeller med avsikten är att skapa större transparens och förutsebarhet för kunderna. Nya digitala verktyg och en organisation som byggs utifrån dagens förutsättningar ska samtidigt öka effektiviteten.

- Vi har under de senaste åren upplevt att allt fler kunder frågar efter alternativa prismodeller och större transparens, säger Ann Nilsson, tidigare managing partner på Danowsky & Partners, i pressmeddelandet. Samtidigt är det främst andra aktörer än etablerade advokatbyråer som kommit fram med nya affärsmodeller och mera digitaliserade erbjudanden. Vår ambition är att ändra på det och erbjuda paketerade lösningar av även de mest kvalificerade advokattjänsterna på marknaden till fasta priser.

Byrån uppges ha en ambition att snabbt växa och förhoppningen är att locka till sig jurister från andra ledande byråer eller erfarna bolagsjurister som vill vara med och bygga upp en ny typ av advokatbyrå.

- Vi har velat skapa en annan typ av arbetsplats, förklarar Mattias Meinhardt som också är en av grundarna. Vår ambition är att skapa en miljö där juristerna i hög grad själva kan styra över hur, var och hur mycket de vill jobba. Vi vill komma ifrån den typiska up-or-out-modellen och ge unga jurister möjlighet att utvecklas som advokater på sina individuella villkor.

Foto G. Fessy

Ett steg närmare ny svensk EU-domare

Efter att Domarnämnden genomfört intervjuer med de fyra kvarvarande kandidaterna till svensk domare i EU-domstolen, har nämnden nu gjort en rangordning med sitt förslag och högst upp hamnar Nils Wahl.

Nya delägare hos Wesslau Söderqvist

Nicolina Hallerby, Caroline Olausson och Alexandra Jaktelius Ferm har den 1 januari inträtt som nya delägare i advokatbyrån.

Nya domarutnämningar

Vid sitt senaste sammanträde har regeringen utnämnt sex nya domare.

Försök med snabb-förfarande i brottmål

Sedan januari 2018 pågår i norra Stockholm en försöksverksamhet för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Försöket utvidgas nu till att också omfatta unga lagöverträdare under 18 år..

Foto Europeiska unionens domstol

Fyra kandidater kvar till EU-domartjänst

Av nio kvalificerade sökande till tjänsten som svensk domare i EU-domstolen i Luxemburg efter Carl Gustav Fernlund, har Domarnämnden nu beslutat att kalla fyra till intervju.

Nordia utser ny delägare

Carl-Johan Allansson har valts in som delägare i Nordia med start den första januari.

DI leder arbete med nya EU-riktlinjer

Datainspektionen kommer att leda arbetet med att ta fram nya EU-riktlinjer för tolkning av begreppen personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde och deras respektive skyldigheter.

Foto MRR-photography

53 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 24 januari.

Foyen rekryterar inom miljörätt

Foyen Advokatfirma har anställt bolagsjurist Tomas Fjordevik från Swedavia AB. Han ingår i advokatfirmans affärsområde för Mark och Miljö.

Juristmässan för Göteborgs studenter

När Gaius arbetsmarknadsmässa för jurister ägde rum på Handelshögskolan i Göteborg stod mingel med ett 70-tal utställare, spännande föreläsare och flera event på schemat.

DLA Piper nyanställer

Byrån rekryterar advokaterna Mikael Moreira och Björn Rustare som kommer att fokusera på transaktioner och avtal inom teknologisektorn samt arbetsrätt.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt