Bli kund Annonsera
måndag 17 december 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 19 september 2018,

Nya medarbetare och delägare i Ramberg Advokater

Den 1 september började Björn Bergström och Anders Ekborg som nya delägare i Ramberg Advokater. Även fyra jurister har anslutit till byrån.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Björn Bergström har arbetat på Ramberg sedan 2015 och är företrädesvis verksam inom offentlig upphandling och kommersiell avtalsrätt. Han har sedan innan lång erfarenhet av offentlig upphandling med arbete i statlig verksamhet som jurist och chef med fokus på offentliga affärer.

Anders Ekborg har arbetat på Ramberg sedan 2016 med bolagsrätt, kommersiell avtalsrätt, aktiemarknadsrätt och företagsöverlåtelser. Han arbetar huvudsakligen med ägarledda företag med svensk och internationell verksamhet och har även lång erfarenhet av affärsjuridisk rådgivning åt noterade och onoterade bolag. Anders har tidigare varit verksam på en annan byrå och som bolagsjurist i noterat bolag i många år.

Efter sommaren har även tre nya jurister anslutit sig till byrån. Carl Gleisner förstärker den kommersiella avtalsgruppen samt IT-gruppen. Victor Pålsson Lundell förstärker även han den kommersiella avtalsgruppen och kommer även att arbeta med offentlig upphandling. Antonia Lantz har anslutit sig till grupperna Regulatory Compliance och GDPR.

Innan sommaren började även Viktor Westerberg sin anställning efter att ha gjort sin praktik hos Ramberg tidigare under våren. Han kommer främst vara verksam inom immaterialrätt, marknadsrätt, kommersiell avtalsrätt och tvistelösning.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Foto Micke Lundström

Ny general- sekreterare i Advokat- samfundet

Advokatsamfundets styrelse ha beslutat att utse advokaten Mia Edwall Insulander till ny generalsekreterare.

42 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamötervid sitt sammanträde den 7 december.

Baker McKenzie rekryterar inom skatt

Advokatbyrån Baker McKenzie växer och rekryterar Caroline Johansson och Linn Nordqvist till skattegruppen.

Ny legal futurist på Synch

Synch har utnämnt Viveca Fallenius till legal futurist och den nya rollen ska fokusera på värdedriven innovation.

Foto © Elnur

Konkurrensverket premierar uppsatser

Konkurrensverket arrangerar varje år en uppsatstävling för studenter och i år gick tre av de fem priserna till juriststudenter.

Forskningsmedel till projekt i offentlig rätt

Riksbankens jubileumsfond har tilldelat professor Henrik Wenander vid Lunds universitet knappt två miljoner kronor i forskningsmedel.

Ny delägare i Wollsén Albinsson

Wollsén Albinsson Advokatbyrå har utsett en ny delägare inom området fastigheter – denna gång med specialiseringen skatterätt.

Foto EU-domstolen

Åtta sökanden till EU-domartjänst

Ansökningstiden för tjänsten som Sveriges domare i EU-domstolen i Luxemburg har nu gått ut och åtta stycken kvalificerade svenska jurister har anmält sitt intresse.

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Myndigheten ska undersöka hur SL har resonerat kring de personuppgifter som kommer att samlas in i samband med att biljettkontrollanter nu börjar att använda kroppskameror.

Foto Bengt Hultqvist

Konferens för framtidens domstol

Med målet att spana in i framtiden för domstolarna håller Helsingborgs tingsrätt i mars nästa år en tredagarskonferens kallad LegalTech+Design @HelsingborgsTR.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt