Bli kund Annonsera
tisdag 25 juni 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 19 september 2018,

Nya medarbetare och delägare i Ramberg Advokater

Den 1 september började Björn Bergström och Anders Ekborg som nya delägare i Ramberg Advokater. Även fyra jurister har anslutit till byrån.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Björn Bergström har arbetat på Ramberg sedan 2015 och är företrädesvis verksam inom offentlig upphandling och kommersiell avtalsrätt. Han har sedan innan lång erfarenhet av offentlig upphandling med arbete i statlig verksamhet som jurist och chef med fokus på offentliga affärer.

Anders Ekborg har arbetat på Ramberg sedan 2016 med bolagsrätt, kommersiell avtalsrätt, aktiemarknadsrätt och företagsöverlåtelser. Han arbetar huvudsakligen med ägarledda företag med svensk och internationell verksamhet och har även lång erfarenhet av affärsjuridisk rådgivning åt noterade och onoterade bolag. Anders har tidigare varit verksam på en annan byrå och som bolagsjurist i noterat bolag i många år.

Efter sommaren har även tre nya jurister anslutit sig till byrån. Carl Gleisner förstärker den kommersiella avtalsgruppen samt IT-gruppen. Victor Pålsson Lundell förstärker även han den kommersiella avtalsgruppen och kommer även att arbeta med offentlig upphandling. Antonia Lantz har anslutit sig till grupperna Regulatory Compliance och GDPR.

Innan sommaren började även Viktor Westerberg sin anställning efter att ha gjort sin praktik hos Ramberg tidigare under våren. Han kommer främst vara verksam inom immaterialrätt, marknadsrätt, kommersiell avtalsrätt och tvistelösning.

Fotoförbud i rättssalar

Den 1 juli träder nya regler i kraft om utökat fotoförbud och förbud mot att använda elektronisk utrustning eller ta upp bild i rättssalen.

Foto Wavebreakmedia

Två nya chefsrådmän

Regeringen har den 19 juni utnämnt två nya domare.

Brottsbekämpande myndigheter granskas

Datainspektionen ska undersöka om Polisen och Ekobrottsmyndigheten har rutiner för att upptäcka och hantera personuppgiftsincidenter.

Huvudförhandling ställs in och tas om

Uddevalla tingsrätt ställer in huvudförhandlingen i mål med påståenden om grova stölder och bedrägerier riktade mot äldre.

Niklas Orrenius får Advokatsamfundets journalistpris

Journalisten Niklas Orrenius fick ta emot Advokatsamfundets journalistpris och den avgående generalsekreteraren Anne Ramberg avtackades vid samfundets fullmäktigemöte.

Foto Elena Elisseeva

Anne Ramberg sommarpratar

Advokatsamfundets avgående generalsekreterare Anne Ramberg är värd i programmet Sommar i Sveriges Radio.

Ny delägare i Wikström & Partners

GDPR-experten Karl-Fredrik Björklund ansluter som ny delägare i byrån.

Sveriges yngsta advokat

Den 13 juni upptogs Lina Andréasson i advokatsamfundet och är nu med sina 26 år Sveriges yngsta advokat.

42 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 13 juni.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 13 juni utnämnt tre nya rådmän.

Datainspektionen granskar rätten till registerutdrag

Datainspektionen granskar nu hur Spotify hanterar rätten för personer att få veta vilka uppgifter som företaget hanterar om dem.

Konungens medalj till jurister

Rolf Ekéus och Bertil Wennberg har tilldelats H.M. Konungens medalj i tolfte storleken.

Vägledning för bättre skatteprocess

Skatteverket, Advokatsamfundet och kammarrätten presenterar en rapport som syftar till en förbättrad skatteprocess och ökad samsyn mellan parter.

Domarmeritering för erfarna jurister

Regeringen har beslutat om en ny möjlighet för kvalificerade och erfarna jurister att meritera sig för en ordinarie domaranställning.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt