Bli kund Annonsera
onsdag 22 maj 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 29 november 2018,

Helsingborgs tingsrätt håller konferens för framtidens domstol

Med målet att spana in i framtiden för domstolarna håller Helsingborgs tingsrätt i mars nästa år en tredagarskonferens kallad LegalTech+Design @HelsingborgsTR.

Deltagare från olika delar av rättsväsendet och Helsingborgs stad har bjudits in. Konferensen hålls den 6-8 mars nästa år i domstolens lokaler.

Då ska 40 inbjudna personer uppdelade i tre olika workshopgrupper ta fram nya koncept inom kategorierna lokaler, tjänster och kommunikation.

Med hjälp av ny teknik, digitalisering och design vill arrangörerna ta ett stort kliv framåt för att utveckla framtidens domstolar ur ett medborgarperspektiv.

- Vi har jobbat med småskaliga, digitala projekt på domstolen i några år. Vi ser nu ett behov av att involvera även andra aktörer för att kunna fortsätta utvecklingen mot en modern och digital domstol, säger tingsrättens chef, lagmannen Ylva Norling Jönsson i ett pressmeddelande från domstolen.

LegalTech+Design @HelsingborgsTR har en styrgrupp som förutom Ylva Norling Jönsson består av Lena Nilsson, IT-direktör på Domstolsverket, Charlotta Kronblad, forskare i digitalisering vid Chalmers tekniska högskola och Jukka Heino, digitaliseringsstrateg i Helsingborgs stad.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt