Bli kund Annonsera
söndag 15 september 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 11 april 2019,

Johan Eriksson blir hedersdoktor

Stockholms universitet har utsett 2019 års hedersdoktorer, personer som enligt universitetet på ett utmärkande sätt bidragit till universitetets forskning och utbildning. Bland dessa finns advokaten Johan Eriksson.
Johan Eriksson
Foto: Försvarsadvokaterna

Johan Eriksson har, enligt Stockholms universitets pressmeddelande, under ett antal år blivit utsedd till "advokaternas advokat" - den som advokaterna själva skulle vilja bli försvarade av.

Universitetet uppger att Johan Eriksson har bland annat i samband med uppdrag som försvarare i medialt uppmärksammade och känsliga mål, för allmänheten på ett klart och inkännande sätt förklarat och försvarat juridikens många gånger komplicerade villkor: det möjliga, det inte möjliga.

Han uppges även vara en ambassadör för brobyggande mellan juridikens praktiska och akademiska sidor, med regelbunden kontakt med universitetsvärlden och ett särskilt fokus på studenterna, i syfte att stimulera dem till att förkovra sig och anstränga sig, för att de i förlängningen ska bidra till en bättre (juridisk) värld.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt