Bli kund Annonsera
måndag 17 december 2018
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 10 november 2017,
  1. Finalen mellan Cederquist och Vinge

  2. Glada segrare!

  3. Cederquists segerdans

Rafflande innebandyturnering

Den prestigefyllda turneringen Stockholms större advokatbyråers innebandyturnering gick av stapeln i fredags och efter en otroligt jämn final stod Cederquist till slut som segrare.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Sammanlagt 27 byråer deltog i årets turnering som var den tjugoandra i ordningen. Och enligt de enväldiga och proffsiga innebandydomarna spelade juristerna på det hela taget "fair play" med ett och annat undantag för hårda tacklingar som lite nu och då rev sargen på de totalt fem matchplanerna.

Efter en lång dag med spännande gruppspelsmatcher där alla lag kämpade väl, stod finalen klockan 16.00 mellan mellan Vinge och Cederquist och denna blev en nervkittlande tillställning som till slut fick avgöras på straffar och från vilken Cederquist till slut gick segrande ur kampen. I semifinalerna hade Vinge, i den ena matchen, besegrat Hamilton med 4-1 och i den andra blev det en jämn kamp där Cederquist till slut vann mot AG med siffrorna 4-3.

Bankett på Operaterassen

Efter turneringen hölls en traditionsenlig bankett, arrangerad av Mannheimer Swartlings medarbetare Emma Bernström, Vicki Vladuljevic och Joanna Romgard på tjusiga Operakällaren.

Totalt 260 innebandyspelande jurister var anmälda till i middagen och nästan 60 stycken ytterligare hade köpt biljetter till eftersläppet.

- Och med god mat, dryck, underhållning och en grym DJ, för att inte tala om drygt 300 partyglada advokater kan det ju bara bli en bra kväll, konstaterade Joanna Romgard med ett leende, när hon klev av planen efter lagets sista match.

Foto Wavebreakmedia

Nya domare

Regeringen har den 12 december utnämnt en lagman, sju rådmän och ett tekniskt råd.

Forskare får rätts- vetenskapligt pris

Lundaforskarna Niklas Arvidsson och Lotta Maunsbach belönas för framstående insatser och får ta emot Emil Heijnes rättsvetenskapliga pris.

Foto Micke Lundström

Ny general- sekreterare i Advokat- samfundet

Advokatsamfundets styrelse ha beslutat att utse advokaten Mia Edwall Insulander till ny generalsekreterare.

42 nya advokater

Sveriges advokatsamfund antog 42 nya ledamötervid sitt sammanträde den 7 december.

Baker McKenzie rekryterar inom skatt

Advokatbyrån Baker McKenzie växer och rekryterar Caroline Johansson och Linn Nordqvist till skattegruppen.

Ny legal futurist på Synch

Synch har utnämnt Viveca Fallenius till legal futurist och den nya rollen ska fokusera på värdedriven innovation.

Foto © Elnur

Konkurrensverket premierar uppsatser

Konkurrensverket arrangerar varje år en uppsatstävling för studenter och i år gick tre av de fem priserna till juriststudenter.

Forskningsmedel till projekt i offentlig rätt

Riksbankens jubileumsfond har tilldelat professor Henrik Wenander vid Lunds universitet knappt två miljoner kronor i forskningsmedel.

Ny delägare i Wollsén Albinsson

Wollsén Albinsson Advokatbyrå har utsett en ny delägare inom området fastigheter – denna gång med specialiseringen skatterätt.

Foto EU-domstolen

Åtta sökanden till EU-domartjänst

Ansökningstiden för tjänsten som Sveriges domare i EU-domstolen i Luxemburg har nu gått ut och åtta stycken kvalificerade svenska jurister har anmält sitt intresse.

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Myndigheten ska undersöka hur SL har resonerat kring de personuppgifter som kommer att samlas in i samband med att biljettkontrollanter nu börjar att använda kroppskameror.

Foto Bengt Hultqvist

Konferens för framtidens domstol

Med målet att spana in i framtiden för domstolarna håller Helsingborgs tingsrätt i mars nästa år en tredagarskonferens kallad LegalTech+Design @HelsingborgsTR.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt