Bli kund Annonsera
onsdag 26 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 6 februari 2019,

Linklaters biträdde Allianz Real Estate och CBRE GIP

Allianz Real Estate och CBRE GIP biträddes av Linklaters vid förvärvet av en logistikportfölj bestående av åtta logistikfastigheter i Sverige och Danmark, för ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde överstigande fyra miljarder kronor.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Investeringen genomfördes genom en fondstruktur som kommer att förvaltas av NRP. Portföljen är uthyrd till välkända hyresgäster med långa hyresavtal.

Linklaters deal team har utöver ansvarig delägare Magnus Lidman och managing associate Anna Eriksson, bestått av följande delägare och jurister från Linklaters kontor i Stockholm, Bryssel, Frankfurt och Madrid: Markus Wollenhaup, Nick Peristerakis, Sibel Yilmaz, Sebastian Bruchwitz Soleiman Mohsseni, Alexandra Schuppli, Oskar Högberg, Hugo Lundstedt, Ina Lunneryd, Jorge Marcos Ramos, Miguel Andreu, Marianne Auffret, Oskar Malcherek, Jonas Borg, Erica Wesström, Neil Hoolihan, Viktor Graeme, och Alexandra Schuppli.

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt