Bli kund Annonsera
torsdag 24 september 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 30 januari 2020,

Roschier utser nya delägare

Roschier Advokatbyrå har utsett sju personer från de egna leden till ledande roller på kontoren i Stockholm och Helsingfors. Från och med den 1 juni 2020 tillträder sex nya partners och en ny principal associate.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

- På Roschier grundar sig utnämningen av partners och principal associates på tre hörnstenar: klienternas efterfrågan, kandidatens förtjänster och byråns långsiktiga strategi. Att vi på en och samma gång utser sex nya delägare och en ny principal associate ur de egna leden, varav fyra är verksamma i Stockholm, visar dels på vår målmedvetna satsning på framstående talanger, dels på vårt kontinuerliga fokus på att skapa mervärde för våra klienter, säger Pontus Enquist, ansvarig partner för Roschiers Stockholmskontor, i ett pressmeddelande.

Roschiers sex nya partners är:

Christoffer Benninge, Senior Associate, Stockholm, specialiserad inom publika transaktioner, kapitalmarknad och bolagsrättslig rådgivning.

Miikka Konttinen, Principal Associate, Helsingfors, specialiserad inom TMT, projekt och energi, outsourcing, och digitalisering.

Seppo Kymäläinen, Senior Associate, Helsingfors och med omfattande erfarenhet inom publik och privat M&A samt bolagsrätt och aktiemarknad.

Antti-Jussi Partanen, Principal Associate, Helsingfors, specialiserad inom fastigheter, energi, privat M&A samt private equity.

Shirin Saif, Senior Associate, Stockholm, fokuserar på kommersiell tvistlösning och internationella skiljeförfaranden med särskild betoning på tvister rörande energifrågor, komplexa infrastruktur- och entreprenadprojekt samt investeringsavtal.

Veronica Stiller, Finance Counsel, Stockholm, expert inom internationella finansieringar, däribland syndikerade lån, leverage finance, obligationslån, fondfinansiering och tillgångsfinansiering.

Roschiers nya Principal Associate är Carl Persson, Senior Associate, Stockholm, som är specialiserad inom svenska och internationella skiljeförfaranden och processer.

Nya domare

Regeringen har den 17 september utnämnt två rådmän och två tekniska råd.

Foto Andrey Popov

Nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt

Nu inleds arbetet med att bygga om det gamla Myntverket till nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt.

Åklagaruttalande om Palmemordet utreds

JO har beslutat att utreda ett antal rättssäkerhetsfrågor med anledning av pressträffen om Palmeutredningen som ägde rum i juni.

Foto Juergen Priewe

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt rådmän i tingsrätter och en tillförordnad kammarrättspresident.

Misstänkta får försvarare kvällstid

Nu kommer misstänkta att kunna få besked om offentlig försvarare även på kvällstid. Från och med den 1 september, inför landets tingsrätter kvällsberedskap.

Klargörande om personuppgifter

Europeiska dataskyddsstyrelsen har tagit fram en vägledning som klargör gränsdragningen mellan personuppgiftsansvariga och personuppgiftsbiträden och som tydliggör vilka följderna blir av att ha en av dessa roller.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Nya mål efter lagen om stöd vid korttidsarbete

De som får avslag på sin ansökan om stöd vid korttidsarbete av Tillväxtverket kan överklaga beslutet till förvaltningsrätten.

Ny professor i arbetsrätt

Petra Herzfeld Olsson har befordrats till professor i arbetsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto Andrea De Martin

52 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 52 nya advokater och 26 advokater har lämnat samfundet.

Lars Arrhenius blir DO

Regeringen har beslutat att utse Lars Arrhenius till ny DO och myndighetschef för Diskrimineringsombudsmannen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt