Bli kund Annonsera
onsdag 27 maj 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 14 maj 2019,

Ny MP i Roschier

Mikko Manner har utnämnts till ny managing partner för advokatbyrån Roschier och Pontus Enquist ansvarig delägare för Stockholmskontoret. Han efterträder Fredrik Rydin som blir styrelseordförande för byrån. Alla tre tillträder sina nya roller den 1 juni.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Efter tre år som managing partner för Roschier ger Fredrik Rydin över stafettpinnen till Mikko Manner som sedan 2016 varit ansvarig för verksamheten i Helsingfors. Liksom sina företrädare kommer Manner att fortsätta vara engagerad i klientarbetet parallellt med det övergripande ansvaret att leda byrån. Han bistår byråns klienter inom teknologi och innovationer med strategisk juridisk rådgivning.

I samband med Mikko Manners utnämning blir Fredrik Rydin ny styrelseordförande för Roschier. Han efterträder Rainer Hilli på posten. Hilli, som också tidigare varit Managing Partner för byrån, fortsätter som delägare i byrån att fokusera på klientarbete och att utveckla Roschiers verksamheter inom immaterialrätt och life sciences.

Pontus Enquist har utsetts till ansvarig delägare för Stockholmskontoret och Gisela Knuts till ansvarig delägare för verksamheten i Helsingfors från den 1 juni. Båda kommer att ingå i Roschiers ledningsgrupp under ledning av Mikko Manner.

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

28 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 28 ledamöter och 15 advokater har trätt ur samfundet. 

Foto Syda Productions

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Sanktionsavgift mot servicecenter

Datainspektionen utfärdar sanktionsavgift på 200.000 kronor mot Statens servicecenter för att ha dröjt med att underrätta Datainspektionen och berörda myndigheter om en personuppgiftsincident.

Krav på advokaters vidareutbildning tas tillfälligt bort

Kravet på vidareutbildning för advokater tas tillfälligt bort under 2020 för att underlätta advokaters situationen under coronaepidemin.

Foto Uppsala universitet

Anne Ramberg ordförande för Uppsala universitet

Regeringen har utsett ledamöter till Uppsala universitets styrelse och ny ordförande blir Anne Ramberg, tidigare generalsekreterare i advokatsamfundet. 

Ny delägare i Kastell

Katarina Mild har valts in i Kastell som delägare och kommer närmast från rollen som chefsjurist på Tengbom.

Foto Patrik Svedberg

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 45 nya advokater den 16 april.

Ny delägare i Linklaters

Linklaters globala delägare har valt Rasmus Kindlund till ny delägare.

Granskning av felskickade mejl

Polisen har anmält personuppgiftsincidenter till Datainspektionen som rör mejl som oavsiktligt hamnat hos fel mottagare. Datainspektionen ska nu granska Polisens rutiner.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt