Bli kund Annonsera
måndag 18 november 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 11 juli 2019,

Cirio rådgivare till Söderport vid fastighetsförsäljning

Cirio har varit legal rådgivare till Söderport Holding, ett joint venture mellan Sagax och Nyfosa, i försäljningen av sex fastigheter i Göteborg, till Torslanda Property Investment för nästan 2,4 miljarder kronor.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Transaktionen sker i bolagsform och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 2,338 miljarder kronor. Fastigheterna omfattar en uthyrningsbar area om 145 000 kvadratmeter.

TPI äger sedan tidigare en intilliggande fastighet till de förvärvade fastigheterna och transaktionen genomförs med målsättningen att TPI ska utveckla sin organisation och skapa förutsättningar för en effektiv förvaltning och hög kundservice. Söderport har som målsättning att utveckla TPI till ett självständigt fastighetsbolag och avser vidare att helt eller delvis successivt överlåta sitt aktieinnehav i TPI till sina aktieägare alternativt till dessas aktieägare.

TPI erlägger delar av köpeskillingen i form av nyemitterade TPI-aktier som tilldelas Söderports helägda bolag Västerport Holding. Genom emissionen kommer Västerports ägarandel att öka från 28,6 procent till 78,4 procent. I samband med transaktionen har Västerport beviljats dispens från budplikt av Aktiemarknadsnämnden. Transaktionen är villkorad av godkännande av extra bolagsstämma i TPI och tillträdet beräknas ske den 1 oktober 2019.

Cirios team leddes av Johan Hessius (M&A), tillsammans med Maria Arnoldsson (Kapitalmarknad & Publik M&A), Jesper Johansson (Bank & Finans), Joel Sandin Persson, Joakim Blecher och Johanna Permatz (M&A). 

Foto Mikael Risedal

Lundensare bästa student i affärsjuridik

Årets upplaga av Business law challenge lockade många av landets juriststudenter. I finalen korades Marielle Larsson vid Lunds universitet till vinnare och tog hem titeln Business law student of the year.

Ny generaldirektör utsedd för Brå

Regeringen har utsett Kristina Svartz till ny generaldirektör för Brottsförebyggande rådet.

Ny VD på Delphi i Göteborg

Advokatfirman Delphi har utsett Annelie Liljeqvist till VD på sitt Göteborgskontor. 

Foto Stuart Miles

Offentlig sektor bättre på att anmäla incidenter

Datainspektionens rapport visar att anmälda personuppgiftsincidenter mellan januari och september har ökat med närmare 30 procent jämfört med samma period förra året.

24 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 24 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 november.

Foto stocksnapper

Fem domare utnämnda

Regeringen har 7 november utnämnt fem nya domare.

Granskning av brottsbekämpande myndigheter klar

Datainspektionen har granskat den förteckning som brottsbekämpande myndigheter måste ha över register och behandling av personuppgifter som omfattas av brottsdatalagen.

Nystartad skattebyrå

Ett antal namnkunniga skatteexpertar har gått samman och bildat skattebyrån Unum Tax.

Foto EU-domstolen

Svensk och finsk EU-domare på plats

Efter att de båda utsetts tidigare i år har nu Sveriges och Finlands domare tillträtt i EU-domstolen i Luxemburg.

Nya domare

Regeringen har den 31 oktober utnämnt tre nya rådmän.

Datainspektionen utökar granskning

Nu utökas granskningen av hur företag använder samtycke för att samla in personuppgifter. Datainspektionen inleder tillsyn av ytterligare bolag.

Foto © tomloel

Ansträngt läge i migrationsdomstolarna

Migrationsdomstolarnas balanser väntas enligt Domstolsverket öka de kommande åren och målen kommer fortsatt ta mycket lång tid att avgöra.

Advokater till nystartad fullservicebyrå

Ett tjugotal jurister bildar Astra Advokater med fokus på affärsjuridik, affärsprocess, affärsrelaterad straffrätt och skatterätt.

Foto Advokatfirman Vinge

Prisas för insatser inom advokatyrket

Advokatsamfundets pris för framstående insatser inom advokatyrket tilldelas Maria-Pia Hope på Vinge för hennes engagemang inom ledarskap och jämställdhetsfrågor.

Foto Linköpings Universitet

Affärsjuridiska program firar 25 år

Linköpings universitet har firat de affärsjuridiska programmens 25-årsjubileum med föreläsningar, forskningsevent och sociala aktiviteter.

Polisen får använda ansiktsigenkänning

Datainspektionen bedömer att polisens tänkta användning av ansiktsigenkänning är laglig men uppmanar polisen att slå fast hur länge uppgifterna från ansiktsigenkänningen får sparas.

Foto © Hans Joachim Roy | Dreamstime.com

Polisens misstanke-register granskas

Datainspektionen ska kontrollera om uppgifter om personer som inte längre är misstänkta tas bort från polisens misstankeregister.

Åklagaren överklagar inte dom om polisskott

Stockholms tingsrätt frikände tre poliser som var åtalade i samband med att en 20-årig man sköts till döds och åklagaren väljer att inte överklaga domen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt