Bli kund Annonsera
fredag 28 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 19 december 2019,

Eversheds Sutherland utser ny delägare

Eversheds Sutherland har utsett Johan Kennemyr till delägare samt Linda Kempe och Jan Österman till legal directors från 1 januari 2020.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Johan Kennemyr har, skriver byrån i ett pressmeddelande, arbetat på byrån sedan 2018 och är specialiserad inom offentlig upphandling. Han har även stor erfarenhet att biträda klienter i frågor inom energisektorn och med kommersiella kontrakt. Johan leder byråns arbetsgrupp för offentlig upphandling.

Linda Kempe har särskild kompetens inom Life Science-sektorn och frågor gällande läkemedel, livsmedel och kosmetika. Linda biträder dessutom regelbundet klienter med förhandling av kommersiella avtal. Linda kommer att ansvara för att bygga upp Stockholmskontorets Health & Life Science-grupp.

Jan Österman arbetar huvudsakligen med gränsöverskridande kommersiella avtal för flera av byråns största klienter. Jan arbetar även med transaktioner samt lämnar rådgivning kring insolvensrelaterade frågor. Han kommer också ansvara för att utveckla byråns kompetens inom entreprenad och obestånd.

- Vi är väldigt glada att kunna göra dessa interna befordringar. Det visar att det finns en bra återväxt och vi är övertygade om att alla tre, tillsammans med hela firmans resurser, kommer att lyckas alldeles utmärkt i sina fortsatta roller. Firman har i Stockholm under 2019 vuxit med ca 20 jurister och vi ser framför oss fortsatt god tillväxt, säger Gabriel Albemark, Managing Partner i Stockholm, i pressmeddelandet.

Foto © Paulpaladin Dreamstime.com

Polisens belastnings-register granskas

Polisen har under en period skickat ut felaktiga utdrag ur sitt belastningsregister och Datainspektionen ska utreda händelsen.

Kammarrättens verksamhet

Kammarrätten i Stockholm har nu presenterat sin verksamhetsberättelse för år 2019.

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt