Bli kund Annonsera
söndag 31 maj 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 31 mars 2020,

Finalister utsedda i Årets Bolagsjurist

Finalisterna till Årets Bolagsjurist är chefsjuristerna Sofia Graflund på Northvolt, Malin Löveborg på Klövern och Henrik Johanssont på Nordic Capital.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Utmärkelsen Årets Bolagsjurist är ett samarbete mellan Affärsvärlden, Sveriges Bolagsjurister och Advokatfirman Vinge.

Av ett pressmeddelande från Vinge framgår att årets nomineringar speglar några av 2019 års mest omskrivna affärer och företag från sex olika branscher: elteknik, fastighet, investment, skogsindustri, onlinemusik och telecom.

Finalisterna till Årets Bolagsjurist är följande.

Sofia Graflund, chefsjurist på Northvolt, som har arbetat med uppbyggnaden och finansieringsstrukturerna under företagets kraftiga expansion.

Malin Löveborg, chefsjurist på Klövern, som har lett teamen vid förvärven och omstruktureringarna av två större verksamheter.

Henrik Johansson, chefsjurist på Nordic Capital, som har varit ledande i arbetet då bolaget tagit in en ny stor investerare för att möjliggöra företagets tillväxt.

I kategorin Årets Deal är finaliserna Andreas Mattsson, chefsjurist på Billerudkorsnäs, som har ansvarat för arbetet i försäljningen av Bergvik Skog Öst, och Lena Almefelt, chefsjurist på EQT, som har varit ansvarig för bolagets omstrukturering och förberedelse inför börsnotering.

Dessutom har tre bolagsjurister nominerats till Årets Rising Star.

Elin Persson, bolagsjurist vid HSB, har arbetat med hanteringen av de avtalsrättsliga och processrättsliga frågor som uppstått på marknaden för nyproduktion av bostadsrätter under en tid av förändring i Sverige.

Helena Wanhainen, bolagsjurist på Tele2, har varit starkt involverad i arbetet med den legala fusionen och integrationen då bolaget och Comhem gick samman.

Narin Karadaghi, chefsjurist vid Amuseio, har tagit fram företagets branschtransformerande licensavtalsmodeller och ansvarat för de investeringsrundor som möjliggjort bolagets kraftiga expansion.

Vinnarna utses den 1 april.

Var tionde incident är ett it-angrepp

Datainspektionen publicerar en rapport som analyserar de personuppgiftsincidenter som orsakas av olika former av it-angrepp.

Carler ändrar verksamhetsmodell

På advokatfirman Carler har de yngre delägarna har tagit över stafettpinnen och driver verksamheten vidare, i en lite förändrad tappning och som ett true partnership.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 14 maj utnämnt åtta nya domare, varav tre lagmän.

Foto Andrey Popov

Digitala förhandlingar fortsätter öka

Förra veckan genomfördes drygt 3.000 videokonferenssamtal från förhandlingssalar runt om i landet, vilket är en fördubbling jämfört med förra året.

Foto Dan Burch

Kamera- bevakning i hyreshus granskas

Datainspektionen ska undersöka hur ett kommunalt bostadsbolag i Uppsala gjort den rättsliga bedömning som krävs för att få kamerabevaka i trapphus.

Fel publicera känsliga personuppgifter

Datainspektionens granskning visar att Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län gjort fel vid publicering av känsliga personuppgifter på regionens webbplats om en patient som är intagen på rättspsykiatrisk klinik.

28 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 28 ledamöter och 15 advokater har trätt ur samfundet. 

Foto Syda Productions

Jurist blir generaldirektör

Professor Per Bergling har utsetts till generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

Sanktionsavgift mot servicecenter

Datainspektionen utfärdar sanktionsavgift på 200.000 kronor mot Statens servicecenter för att ha dröjt med att underrätta Datainspektionen och berörda myndigheter om en personuppgiftsincident.

Krav på advokaters vidareutbildning tas tillfälligt bort

Kravet på vidareutbildning för advokater tas tillfälligt bort under 2020 för att underlätta advokaters situationen under coronaepidemin.

Foto Uppsala universitet

Anne Ramberg ordförande för Uppsala universitet

Regeringen har utsett ledamöter till Uppsala universitets styrelse och ny ordförande blir Anne Ramberg, tidigare generalsekreterare i advokatsamfundet. 

Ny delägare i Kastell

Katarina Mild har valts in i Kastell som delägare och kommer närmast från rollen som chefsjurist på Tengbom.

Foto Patrik Svedberg

Nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 45 nya advokater den 16 april.

Ny delägare i Linklaters

Linklaters globala delägare har valt Rasmus Kindlund till ny delägare.

Granskning av felskickade mejl

Polisen har anmält personuppgiftsincidenter till Datainspektionen som rör mejl som oavsiktligt hamnat hos fel mottagare. Datainspektionen ska nu granska Polisens rutiner.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt